Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 04, 2007 10:37 pm

DELgado wrote:
Roland wrote:Бе нещо не съм убеден, че книгата е два пъти по-хубава, да ти кажа, доста нескопосано й е завъртян сюжетът. Виси на единия си стил общо взето.
Еми все пак е стилът на Геймън. Пък и краят е къде-къде по-хубав от тоновете шекер който се изсипаха от хепиенда на филма.
Не.:evil: :mrgreen:
Точно краят е основната причина да харесам филма повече от книгата. А ми харесват и двете, но по различни причини.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 05, 2007 10:44 am

Краят на книгата е по-зрял и много по-сериозен от този на филма. Филмовият обаче по пасва на историята и на таргет аудиторията, включително тази на книгата. Та не знам...
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Oct 05, 2007 11:26 am

Ако бяха направили края на филма едно към едно с книгата нямаше да стой завършен като филм.

Рол според теб коя е таргет аудиторията на книгата, та хепиенда на филма да пасва повече?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 05, 2007 11:28 am

Дечица между 8 и 16 години :) Твърдо. Бас, че на сестра ми й хареса повече, отколкото на вас.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Oct 05, 2007 11:34 am

Не съм много съгласен. Имаше си някой сцени (секс примерно, или намушкването с нож в окото на еднорога ) който не са за 8 годишните. :? По-скоро ми се струва че книгата е за 14+ .
Според мен няма горна граница за хората който искат да чуят/прочетат/видят една хубава приказка.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 05, 2007 11:46 am

Това е проблемът на книгата и една от причините да не смятам, че е от добрите на Геймън :) Всичко й е като за деца, а има пльокнати един-два излишно "за възрастни" моменти, които скапват това.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 05, 2007 11:48 am

Пък аз чета "Прашинка в Божието око" на Нивън... Такова, за протокола.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Oct 05, 2007 12:25 pm

DELgado wrote:По-скоро ми се струва че книгата е за 14+ .
Точна оценка според мен. Добре разказаните приказки се харесват и на възрастните, Симеоне. Е, въпрос на вкус, разбира се.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Oct 05, 2007 1:24 pm

Roland wrote:Това е проблемът на книгата и една от причините да не смятам, че е от добрите на Геймън :) Всичко й е като за деца, а има пльокнати един-два излишно "за възрастни" моменти, които скапват това.
Той Геймън обича да е нестандартен според мен. И затова се съпротивлява, успешно при това, да бъде категоризиран в някакви граници и рамки. 8-)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 05, 2007 1:38 pm

Ето нещо, което може би си струва да се прочете по темата:

Uncle Orson Reviews Everything - Stardust: the book and the movie

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Oct 05, 2007 1:42 pm

Мерси, много интересно ми е отвсякъде, още преди да съм го изчел. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Oct 05, 2007 1:57 pm

I have been too analytical. Perhaps the problem is that I read the book and saw the movie during the first couple of days of teaching my annual writing workshop, so I was in hyper-critical mode.

We really enjoyed this movie. Forget my analysis and go see it. I'd hate to think I talked the movie to death. There's nothing wrong with creating a lighthearted love story in which dark and terrible things happen but it all turns out OK. My week was better for having both the book and the movie in it.
Да :thumbsup:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Oct 05, 2007 2:01 pm

shayhiri wrote:Мерси, много интересно ми е отвсякъде, още преди да съм го изчел. :)
Аз пък го прочетох и найстина е интересно да се види гледната точка на Скот Кард за книгата и филма. За секс сцената в книгата не съм сигурен доколко е излишна обаче. Може целта на Геймън да е била да напише детска книга, ама не за деца и затова да я е сложил нарочно. Но всичко това са спекулации разбира се. Въпросът е че малко се съмнявам точно Геймън да не е преценил или пропуснал този момент в книгата.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 05, 2007 2:06 pm

Мне, има начин да набуташ странни неща в детска книга и той го умее (за пример - Коралайн, The Wolves in the Walls). Просто и на него не му е било съвсем ясно какво точно иска да напише явно...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Oct 05, 2007 2:10 pm

Сексуална сцена имаше и в "Очите на дракона" на Кинг, но там макар и загатната, беше страшно добре представена и въобще не беше не на място. Геймън явно не е бил изправен пред невъзможна задача, просто наистина не е знаел какво върши.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".