Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Oct 04, 2007 12:06 pm

DELgado wrote:Прочетох Стардъста и се размазах. [...] Който не я е чел да я започва веднага че ще се караме. :evil:
Обаче изгледайте първо филма, понеже книгата е около два пъти по-хубава да не ви е криво ако го гледате след прочитането и (а филма си е страхотен и той).
Аз точно това смятам да направя, да знаеш. И обещавам че след Сагата на Енедър, на Орсън С. Кард, веднага започчвам Стардъст!!
Вчера свърших първата книга от сагата и ми хареса много повече от колкото помнех. Чела съм я преди повече от 20 години и, истината е че я мразех жестоко! Явно съм съпреживявала много съдбата на горкото дете. Но истината е че е много приятна и интересна книга, с доста добър превод на испански. Започвам втората днес, макар че от шкафачето ме гледа много мило Радиото на Дарвин, от Грег Биър. :shock:
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Oct 04, 2007 12:11 pm

Roland wrote:Бе нещо не съм убеден, че книгата е два пъти по-хубава, да ти кажа, доста нескопосано й е завъртян сюжетът. Виси на единия си стил общо взето.
Роланд, като черна станция през комунизма си мама му стара, дисидент с дисидент :lol:
Може да е проява на мнителност от моя страна, но имам чувството, че го повтаряш само защото аз я препоръчвах така горещо.
Не знам, но аз като я четох бях като замаян 3 дена, не че не съм виждал добра книга през плет. И 2 години като ходех в Бард, ме посрещнаха с думите: "Пак ли ще ми говориш за Звезден прах?" То добре, че дойде филма, та се навиха да я пуснат :wink:
Делгадо, като те е "размазала", стягай се сериозно, че идва "Fragile Things".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 04, 2007 12:17 pm

Всъщност не съм забелязал, че си я хвалил :) По-скоро ми повлия една негативна статия на Орсън Скот Кард, който иначе е фен на Геймън, но просто при количеството качествени негови неща, които съм чел, стандартите ми към писането му са доста високи. И не ми е проблемът, че е детска, напротив - някои негови детски книги са доста по-"детски" и пак ме кефят повече.
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 04, 2007 12:39 pm

Interpreter wrote:
Чакам с пяна на уста. :plez:

Адаш айде пробвай да ги навиеш и за Anansi Boys. Все пак ако не директно продължение на "Американските богове", то поне се развива в същия свят.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Thu Oct 04, 2007 2:46 pm

DELgado wrote:
Interpreter wrote:
Чакам с пяна на уста. :plez:

Адаш айде пробвай да ги навиеш и за Anansi Boys. Все пак ако не директно продължение на "Американските богове", то поне се развива в същия свят.
няма почти нищо общо освен наличието на ананси (при това мъртъв : D).
не изисква абсолютно никакво знание за "американски богове". и е доста по-accessible и по-непретенциозна. лично аз я харесвам повече.

edit:
@роланд: имай предвид, че оригиналният "стардъст" е илюстрован/графичен роман, което допуска малко по-размити сюжетни правила.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 04, 2007 2:50 pm

Не виждам разлика, честно казано. Колкото по-детска е една история, толкова по-близо трябва да бъде до стереотипа, за да работи. Стереотипът изисква ПОНЕ някаква форма на климакс накрая. Тук такъв няма. Да не споменавам недоизведените сюжетни елементи, които трябваше или да бъдат много по-сериозно развити, или изобщо да ги няма (от което историята не би пострадала изобщо).

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 04, 2007 3:46 pm

Scourge wrote:няма почти нищо общо освен наличието на ананси (при това мъртъв : D).
не изисква абсолютно никакво знание за "американски богове". и е доста по-accessible и по-непретенциозна. лично аз я харесвам повече.
Е недей така, аз се опитвам да агитирам за издаване на още Геймън на български. :wink:
А за "Американски богове" забележки не приемам - велика е. Искаше ми се никога да не свършва.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 04, 2007 3:50 pm

Забележка за Американски богове :lol: Едвам изтраях средата навремето. Скоро ще трябва да се препрочете де...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Oct 04, 2007 3:55 pm

А за "Американски богове" забележки не приемам - велика е. Искаше ми се никога да не свършва.
Изспуснал съм я когато са я издали преди години и я четох преди около месец. Средна работа е книжката, интересни идеи не липсваха, но реализацията беше в най-добрия случай нелоша. :roll:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 04, 2007 3:58 pm

Roland wrote:Забележка за Американски богове :lol: Едвам изтраях средата навремето. Скоро ще трябва да се препрочете де...
И аз тъкмо си мислех за препрочитане. :wink:
Рол ако намекваш че книгата е по-дълга от необходимото няма как да се съглася. Просто за мен повече Геймън = по-голям кеф. Наречи ме фенбой (често използвана дума в този форум и особено в тази секция :mrgreen: ), но няма да отстъпя от горното си твърдение.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 04, 2007 4:02 pm

Е аз мога да намеря сили да продължа напред, ДОРИ да не отстъпиш, разбира се. :mrgreen: Но това няма много да промени нещата.

Jen
Paragon

Post by Jen » Thu Oct 04, 2007 4:24 pm

Roland wrote:Забележка за Американски богове :lol: Едвам изтраях средата навремето...
И аз така. И хуморът беше насилен, и историята прекалено митологично-скърпена. То и аз съм геймънов фенбой...гърл, каквото и да е, ама наистина беше голяма скука.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 04, 2007 4:31 pm

Jen wrote:И аз така. И хуморът беше насилен, и историята прекалено митологично-скърпена. То и аз съм геймънов фенбой...гърл, каквото и да е, ама наистина беше голяма скука.
Е явно аз съм единственият, на който Боговете са любимата книга на Геймън. :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 04, 2007 4:35 pm

О, определено. Най-малкото не мое и отдалеч да се мери с Neverwhere.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Oct 04, 2007 5:49 pm

Абе гола вода и кал по гърба си е Геймън, някой го е излъгал, че може да пише (както и мен, че разбирам от книги). И за "Боговете" едва ги навих, после година ми триха сол на главата, че едва ли не съм ги подвел, а сега е една от най-търсените им книги.
Адаш, естествено, че ще я препоръчам, но ако имаш нещо електронно пусни там по лс-а, око да види все пак.