Stardust
Хехе, е пролича си колко съм компетентна. А все си мислех, че съм гледала едно време два трейлъра. Don't mind me...DELgado wrote:Златният компас не е ли първата част от Тъмните му материи?Elayne wrote:И аз съм фен на Мирър Маска, беше ми интересно, а и беше достатъчно изчанчено, за да си е по моя вкус... приказки.
А аз даже щях да пускам темичка, ама ме е домързяло. За приказните филми, които напоследък се снимат. В крайна сметка до края на годината 'Тъмните му материи', 'Златният компас', 'Беулф'... 'Стардъст' вече мина. Много би било хубаво ако продължат да снимат такива филми
.
Ако си спомням правилно заглавията на книгите, че ги четох отдавна.
![]()
И според мен Мирър Маска е страхотен.Искам още Геймън пък.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Е голяма работа. Всеки се обърква от време на време.Elayne wrote:
Хехе, е пролича си колко съм компетентна. А все си мислех, че съм гледала едно време два трейлъра. Don't mind me...

Иначе за приказните филми (ако може да се каже така

Кино в Русе?Darkling wrote:Мирърмаск едвам го изтърпях до краяРол, много неща имам да казвам за Геймън, Стардъст и Мирърмаск, но благоразумно ще изчакам докато видя първия пак на кино и се насиля да доизгледам втория на компа - до утре, тоестЗа Стардъст не бързам, ще си го изчакам да дойде на кино в Русе

Ами... да.
Кое е изненадващото?

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Ми затвориха го и после преместиха апаратурата в едно от по-старите, което си и концертна зала. Ама техниката си е бая зле. Аз лично си чакам да направят ново след 1-2-3 години.
Инак утре тъй и тъй ще ходя на ЦСКА-Тулуза, мисля да ида и на кино.
В тоя ред на мисли, на някой да му се гледа пак Stardust

За мача не знам но за Стардъста със сигурно няма да съжаляваш, че си ходил да го гледаш. Бих дошъл но мисля да се прибера преди мача при наште, че да го гледам на компа, та няма да мога. Надявам се ЦСКА да бие, че да има поне един бг отбор напролет в Европата, ама французите са гадни копеленца и няма да се дадат лесно. Както и да е това е за друг подфорум.Beric wrote:Ми затвориха го и после преместиха апаратурата в едно от по-старите, което си и концертна зала. Ама техниката си е бая зле. Аз лично си чакам да направят ново след 1-2-3 години.
Ако нямаш кво да кажеш, не съм ти аз виновен. Още повече все още не съм казал нищо за филма, но вече е време:Muad_Dib wrote:Като видя 17 страници тема и ми се отщява да поствам мнение....Просто ще се загуби в на Алекс ценните размисли...
Мисля, че и след второто гледане си остава 10/10. Поне по три причини. Първо, не виждам как може да бъде по-добър. (А обикновено е обратното, знаете.) Второ, просто няма друг филм като него. (Ще проверя Мирърмаск и Принцесата булка, но се съмнявам, че дори ще го доближат.) И трето - абе просто беше голям кеф, от начало до край.

* страшна музика, някои хленчат, че била излишно епична, но аз винаги се кефя
* перфектна смесица на епика, комедия и романтика, в която не само че и трите работят, ми си и съдействат
* в прекрасната финална сцена има и здрав екшън
* Пфайфър направо се слива с ролята и заедно с де Ниро са черешката на тортата
* ефектите са евтинки, но консистентни и си вършат чудесно работата
* пейзажите и осветлението, изключително важни за всяко фентъзи, са удивително добри
* хепиендът също работи
* филмът като цяло "има високо IQ", което очевидно отразява високия интелект на Геймън
(Горното се нуждае от обяснение - ще го пусна нататък, заедно с други плюсове на филма, за които се сетя.)
Въпросче: защо по дяволите Дичуотър Сали трябваше да превръща * в гризач? Освен за да чуем "монолога" на *? Тук е единственото място, на което долових някакъв глитч - и тъй като Геймън очевидно е надеждно интелигентен човек, допускам, че грешката е в мен. Да видим дали някой от вас се е замислил?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Това в книгата, доколкото си спомням, го няма. Явно решение на филмовия екип. Иначе и в книгата * си беше превърнат в гризач и Сал от Канала си каза защо го е направила (от прагматизъм, демек). Пък и така се разбира, че * предпазва * от заклинания (който не е чел книгата или гледал филма сигурно всичко разбраВъпросче: защо по дяволите Дичуотър Сали трябваше да превръща * в гризач? Освен за да чуем "монолога" на *? Тук е единственото място, на което долових някакъв глитч - и тъй като Геймън очевидно е надеждно интелигентен човек, допускам, че грешката е в мен. Да видим дали някой от вас се е замислил?

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Ми доколкото си спомням от филма, човекът нямаше нищо против да й даде предмета в замяна на транспорта (което пак е тъпичко, щото каруцата се движеше по-бавно от човек, ма карай). Така че Сали просто трябваше да си го качи на стоп без излишни циркове, които само хабят ценната й магическа сила?!
Дайте наистина да се сетим къв беше смисъла, щото така ме дразни - насред толкова хубав филм.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Тя си го каза, бе човек. Защото му е обещала, че ще е в същото състояние като пристигне и за да не се охарчва за храна за него по време на пътуването. Нали по-горе това написах - от прагматизъм.shayhiri wrote:Ми доколкото си спомням от филма, човекът нямаше нищо против да й даде предмета в замяна на транспорта (което пак е тъпичко, щото каруцата се движеше по-бавно от човек, ма карай). Така че Сали просто трябваше да си го качи на стоп без излишни циркове, които само хабят ценната й магическа сила?!Дайте наистина да се сетим къв беше смисъла, щото така ме дразни - насред толкова хубав филм.
А Сал от Канала не знаеше какво представлява предметът преди той да й го предложи. И така се разбра, че предметът играе защитна роля.
Болднатото може и да е така, но това, че двамата се качват на каруцата позволява да се разберат няколко неща
- Spoiler: show

The Best of Mozart
Безкрайно ясно е, че сцената съдейства на общия сюжет - и то по няколко линии. Точно по тази причина обаче, добрият писател би се постарал това да не си личи.
А и по принцип всяко действие трябва да е логично обосновано, иначе се разбива илюзията. Още повече пък в приказките. Заблуждаваш се, че в тях може и без вътрешна логика.
Дотук си казал само "за да си спести храната". Това е безумие. Пътуването беше само ден. И защо трябва тя да го храни? А магическата сила е много ценна. Единствено сериозна конфронтация би оправдала горния ход, след което някой друг трябваше да оправи нещата.
Да видим дали някой от гледалите или челите ще се присети нещо?

Дотук си казал само "за да си спести храната". Това е безумие. Пътуването беше само ден. И защо трябва тя да го храни? А магическата сила е много ценна. Единствено сериозна конфронтация би оправдала горния ход, след което някой друг трябваше да оправи нещата.
Да видим дали някой от гледалите или челите ще се присети нещо?
shayhiri wrote:Безкрайно ясно е, че сцената съдейства на общия сюжет - и то по няколко линии. Точно по тази причина обаче, добрият писател би се постарал това да не си личи.А и по принцип всяко действие трябва да е логично обосновано, иначе се разбива илюзията. Още повече пък в приказките. Заблуждаваш се, че в тях може и без вътрешна логика.
Дотук си казал само "за да си спести храната". Това е безумие. Пътуването беше само ден. И защо трябва тя да го храни? А магическата сила е много ценна.
Единствено сериозна конфронтация би оправдала горния ход, след което някой друг трябваше да оправи нещата.
Да видим дали някой друг ще се присети нещо?

...Ще опитам пак.
В книгата това позволи на младежа да остане незабелязан. И в сцената, за която намекнах,
А "спестяването на храната" аз лично го възприемам просто като претекст, който позволява да се узнаят гореизложените неща (между другото, мисля, че Сал от Канала беше обещала да го храни по време на пътуването, а явно не може да се отметне). Може и да не е най-добрият, но не ме смущава специално.
Болднатото си е твоето виждане по въпроса, но няма такова нещо нито в книгата, нито във филма. Явно сте на различни мнения с Нийл Геймън.

Last edited by passer-by on Wed Oct 03, 2007 9:46 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
Не, всъщност го има в книгата.
А прекрасната песен на надписите била на Take That of all people

А прекрасната песен на надписите била на Take That of all people

And you can't dance with a devil on your back...