Октомври '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Октомври '07

Post by shayhiri » Tue Oct 02, 2007 3:31 pm

Тоя петък излизат Кралството и Superbad.

За първия е ясно, че даже ще ходим групово - макар че ви препоръчвам да не си завишавате очакванията. Напълно е възможно да е обикновен шовинистичен екшън-трилър. Не че това е зле, де - особено ако се доближава като изпълнение до Борн.

Тийн комедийката обаче, въпреки одобрението ми на Knocked Up, остава далеч извън таргета ми, какъвто предполагам е случаят и при вас. Пък и в нея Апатоу е само продуцент. Все пак ми е интересно, обаче, защото оценките са съпоставимо високи, а вече съм се уверил, че дори умните комедии биват зверски дебилизирани в трейлъра. Но си е риск даже на компа, наистина. :?

Нататък се знае единствено за The Brave One с Фостър, който не ме интересува, така че бих помолил Адриана да сподели, ако е чула за някой филм излизащ следващите три седмици. Засега оставам кисел и мрачен при мисълта колко хубави неща излязоха там междувременно. Добре, че се отворих на торенти, ма съвсем друго си е в кино - особено за по-въздействащите (визуално или звуково) филми. :roll:

Предполагам, че Резидънт Ивъл 3 можем със сигурност да го чакаме. Както и The Invasion с Крейг и Кидмън и The Seeker: The Dark is Rising.

За 3:10 to Yuma и Shoot 'Em Up не смея и да питам. :? Dragon Wars, The Last Legion, Silk? Eastern Promises (своеобразно продължение на History of Violence)? The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford с Пит?

Изобщо Септември май ще се окаже много по-силен с двете си десятки (Рататуи и Звезден прах). :cry:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Wed Oct 03, 2007 12:59 pm

5 октомври: Superbad; The Kingdom; Je Vous Trouve Tres Beau

12 октомври: Brave One; Rise

19 октомври: Shoot 'Em Up; I Now Pronounce You…; Underdog

26 октомври: Rendition; The Dark is Rising; Skinwalkers; L'Amour Aux Trousses

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Oct 03, 2007 1:07 pm

The Kingdom, Brave One и Shoot 'Em Up май ще ги гледам. 8-)

Underdog не мога да си представя кой ще го гледа въобще?

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 03, 2007 1:41 pm

По френските кина, днес, пускат този филм - L'ennemie intime. Който по някакво особено съвпадение гледах предварително. Истината е че е прекрасен филм. Препортъчвам сайта, особено на говорещите френски; има много интересни раздели с исторически факти и т.н.
Il n'y a pas pire ennemi que soi-même, или "Нямаш по-опасен враг от себе си". :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Oct 03, 2007 1:50 pm

Абе едва ли точно този филм ще стигне скоро до нас, така че ще го потърся из нета, току-виж даскалката ми по френски сколасала да осигури телевизор по време на курсовете, че може да го гледаме и с образователна цел :)

Иначе от програмата, която Адриана така любезно представи, интересни ми се струват The Kingdom, Shoot 'Em Up и Rendition. Нещо сюжетът на Brave One не ми навява оптимизъм, но пък може би ще отида да го видя, дано бъда опроверган :). Също така, The Seeker: Dark is Rising може би има потенциал, ама синпосисът, който беше на страницата на филма ми изглеждаше доста клиширан. Иначе цели две френски романтични комедии, нещо сме решили да разчувстваме публиката, а? :)
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 03, 2007 2:22 pm

В седмиччното списание по културни теми () което купувам, критиката е доста ... критична! :wink:
Главният упрек към Джордан е че се опитва да прави филм с послание, но после само "си прави гаргари" с толкова сериозна тема.
Аз пък ще очаквам Rise, също.
Живик, все пак, поразгледай сайта на филма. Много е интересен.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Oct 03, 2007 2:32 pm

Да уточня, Бая говореше за Brave One в началото на поста си - можеш все пак да уточниш името на филма, не всеки е длъжен да знае, че Нийл Джордан е режисьора.

Иначе ако Rise е онзи вампирски филм с Луси Лу, много силно препоръчвам да не се гледа. Филмът е с адски клиширана история, актьорската игра почти изцяло я няма - много неприятно се разочаровах, когато дори и Майкъл Чиклис (Вик Маки в The Shield) беше абсолютно безличен, а от един момент нататък и кървищата бяха напълно самоцелни. Единственото, което ми хареса във филма, беше в началото, където да си вампир беше представено като да правиш нещо много гадно, само за да можеш да оцелееш. Като цяло, пълно губене на време, поне според мен, за филм който спокойно можеше да бъде пуснат директно на видео.
This signature is not yet rated

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Oct 03, 2007 2:40 pm

zhivik wrote:Да уточня, Бая говореше за Brave One в началото на поста си - можеш все пак да уточниш името на филма, не всеки е длъжен да знае, че Нийл Джордан е режисьора.

Иначе ако Rise е онзи вампирски филм с Луси Лу, много силно препоръчвам да не се гледа. Филмът е с адски клиширана история, актьорската игра почти изцяло я няма - много неприятно се разочаровах, когато дори и Майкъл Чиклис (Вик Маки в The Shield) беше абсолютно безличен, а от един момент нататък и кървищата бяха напълно самоцелни. Единственото, което ми хареса във филма, беше в началото, където да си вампир беше представено като да правиш нещо много гадно, само за да можеш да оцелееш. Като цяло, пълно губене на време, поне според мен, за филм който спокойно можеше да бъде пуснат директно на видео.
Еми аз се чудех за Rise ама след ревю-то на zhivik найстина ще го оставя за компа или ДВД по-скоро. Надявам се че не сте прави за Brave One, все пак Джордан трябва най-накрая пак да направи хубав филм. :evil:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Oct 03, 2007 2:47 pm

Давайте направо да се разбираме за Кингдъм в петък!

Иначе остро съм наточен на Шуут Ем Ъп, няма начин да е тъпо:).

На Брейв Уан гледах трейлъра, не ме напълни особено много, Джоди Фостър далеч не е това, което е била преди по-голямата част от нас да могат да пишат дълги изречения с много запетаи.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 03, 2007 2:49 pm

Аз лично имам доста доверие на кинокритиците от списанието което споменах; относно Brave One. Но ще си го гледам де, само не на кино.
Rise ще го гледам, но както винаги, на лаптоп-а. И аз му се точех заради Луси Лю и М. Чиклист, най-вече.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Oct 03, 2007 2:53 pm

Еми петък след 5 за Кингдъм съм ок. Дано се съберем повечко. Няма да е като за Звездния прах де ама все пак. 8-)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Oct 03, 2007 2:55 pm

Цоунт ме ин :mrgreen:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Oct 03, 2007 2:59 pm

Това на какъв език точно е? :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Oct 03, 2007 3:01 pm

Еми вие знаете много добре с 'обицхам те' :mrgreen:.

Стига спамили. Бтв само да споделя - изтрих си 50+ ГБ сериали и филми от харда (и малко музика) по погрешка!!!
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 03, 2007 4:33 pm

ifadriana wrote:5 октомври: Superbad; The Kingdom; Je Vous Trouve Tres Beau

12 октомври: Brave One; Rise

19 октомври: Shoot 'Em Up; I Now Pronounce You…; Underdog

26 октомври: Rendition; The Dark is Rising; Skinwalkers; L'Amour Aux Trousses
Мерси много, не знаеш колко нерви, чакане и проверки ми спестяваш. Надявам се и занапред да ги пускаш така в темата в началото на месеца. Знам, че програмите се променят и допълват до последно, де.

И точно на това разчитам в случая, щото от октомврийската програма направо ми причернява. :roll: В този й вид само Кралството и Shoot 'Em Up стават за гледане. Два филма за цял месец!! Добре, че си имам сериозни странични занимания вече, че иначе щях да се гръмна.

Все пак имам някакви надежди за Rendition, тъй като излиза след 2 седмици там и още почти нищо не знам за него, а темата ми е интересна. Колкото до The Dark is Rising, според мен това ще е най-тъпото големоекранно фентъзи ЕВЪР, на чийто фон дори Ерагон ще изглежда като мащабна и стойностна мегапродукция. Скоро ще има ревюта и ако се окажа прав, може дори да го скипна напълно. (Макар че по принцип гледам и най-скапаните фентъзита поне по веднъж, разчитайки на някакви ефекти - и много смях на войнстващия им дебилизъм.)

Но иначе е жалка работа: френски романтични комедии, Б-муви STDVD зомбита и върколаци (и то без Резидънта!! :evil: ), забравени летни Холивудски комедии, изобщо кво става бе баси? :neutral:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.