Darkling wrote:Гледах "Изворът на живота" най-сетне и останах очарован. Вместо тежкото премазване, което беше Реквиема, Аронофски този път е направил проста, красива и много лична драма. " Реквием за една мечта" е груб филм, оставя едно такова тежко чувство на угнетеност в зрителя. Изворът пък е много тих и тъжен, вместо да ти набутва тъгата и мизерията в лицето, като предшественика си, те оставя да ги почувстваш сам - повече преживяване е отколкото филм. Хю Джакман затвърди мнението ми, че е страшно качествен актьор, а Рейчъл Вайс, която по някаква причина до последно мислех за Кейт Уинслет , беше всичко, което трябваше да бъде за тази роля - спокойна, красива, изящна. Очарован съм направо, дано скоро да видим още нещо от Аронофски.
Предпочитам Реквиема, но може би защото го видях
след Фонтана. Човек се учи.
Някой изобщо гледал ли е
A Scanner Darkly? Метнах му се като Евгений Минчев на шведска маса, щото баси култовите актьори (Киану

), анимация, Филип Дик и изобщо.
Е хареса ми заради горните, но ме заболя главата от мислене.

Баси вниманието трябва, за да го схванеш от първия път, ако не си чел книгата - и за разлика от сходния случай с
Мементо, не беше забавно. Отдавна не бях попадал на филм, който може да бъде подобаващо възприет само от около 0,25% от зрителите. Звучи като комплимент, но не е точно.
Иначе, за интересуващите се от наркокултурата - и най-вече за тия, които са част от нея - е
задълже.

И не е фантастика по
никакъв начин.