И аз накратко - филмът ми хареса, при положение че нямах абсолютно никакви очаквания. Това, което най-много ми допадна, че историята хем е приказка, хем не съвсем (с изключение на последните 20-тина минути, когато стана класическа приказка, което не ми допадна чак толкова). Като цяло много ми харесаха тънките препратки към съвременното общество, както и доста нетипичния приказен свят.
За актьорите, на мен лично ми допадна изборът на Клеър Дейнс. В крайна сметка това, че отдавна не е на 20 години всъщност е плюс, защото би трябвало да изразява едновременно мъдрост, дълголетие и красота. Разбира се, сигурно има още какво да се желае, но аз лично съм доволен. Мишел Пфайфър, от друга страна, е просто неотразима

Някак си не си представям някой по-добре да се впише в тази роля. И разбира се, Робърт де Ниро, за кого смятах, че комедийният му потенциал се изчерпва с пародия на гангстерските му роли. Нищо подобно тук, и ролята му определено ме изненада (и разсмя).
Освен това ми хареса доста визуалния подход към филма, и използването на природата колкото се може повече, за сметка на миниатюри на огромни градове, хиляди хора пъплещи наоколо и т.н. Гледките помагаха много на романтиката във филма, както и музиката, която наистина си беше епична

Като цяло добър филм, и много приятна приказка, която те оставя с усмивка на излизане от киносалона.