Delegat wrote:Shayhiri, Бягство от Ню Йорк е един от най-добрите екшъни, правени някога, защото освен просто екшън, той е до някъде и философски, тъй като показва до какво може да доведе деградацията на едно съвременно общество. Освен това Снейк Плискин е един най-култовите герои въобще. Да не говорим, че този филм изстреля Кърт Ръсел в стратосферата на актьорите. Продължението -- Бягство от Ел Ей от края на 90те също си го биваше, но не толкова, колкото оригинала.
Знам, затова и се жертвах да го гледам - не само щото се бях надъхал заради римейка.
Ясно, че за '81, малкия си бюджет и все още неизвестните Карпентър и Ръсел е имал някаква стойност. Сега е
смешен. Може да си го харесва (все още и на инат) само човек, който го е гледал като малък навремето.
Екшънът е малко и жалък. Все едно си правят гимнастика на двора. Снейк може да е бил интересен антигерой тогава, но сега е скучен. Да не говорим, че нищо особено не прави в целия филм, освен пълната идиотщина с унищожаването на касетата в края. Страничните герои са чудовищно зле написани и изиграни, като Дукът на Ню Йорк се изкачи на първо място в току що създадената ми класация за "персонаж с унищожен потенциал". В сюжета няма нищо интересно освен първоначалната концепция. А в търсенето на "философия" ти пожелавам успех.