by tigermaster » Sat Sep 22, 2007 11:00 am
"Трансформърс". На компютъра, де, ама това, понеже съм решил пари за филм на Майкъл Бей да не дам през живота си. Обаче "Трансформърс" всъщност май ме изкефи. И то немалко. Да де, вярно, че изобилства от клишета, вярно, че историята за нищо не става, ама пък филмът забавлява. Много даже. Макар че щеше да е доста по-добър, ако черния дебелак го нямаше. За хакера говоря. Хакерката също беше абсолютно излишна. В смисъл, моментите с тях май трябваше да са забавни, а бяха единственото във филма, по време на което не съм се хилил като варена тиква. Екшънът и ефектите бяха на потресаващо добро ниво, всъщност, имайки предвид останалото на Бей, което съм гледал - където в повечето време наистина нищо не се разбира. Вярно, беше малко тъпичко битката между Мегатрон и Оптимус да служи за фон на изпълненията на онзи от "Лас Вегас" с мотора, ама нищо. Харесаха ми. Бих го повторил. Ама не и на кино поради ясни причини.
Като цяло щеше да е много хубав и мащабен детски филм, ако не бяха странните въпроси на майката на тийнейджъра какви ги върши в стаята си. То и така става, де, ама не съвсем. 6.5/10.
"Road House" - беше ми приятен до едно време. Патрик Суейзи играе типичния Готин Тип. Ама много типичен. Работата на Готиния Тип е да предотвратява кръчмарски сбивания - с които филмът изобилства, а и са много хубави. Историята е повече от елементарна и клиширана - бас, че без да кажа и думичка за нея, повечето от вас ще се сетят за какво става дума. Проблемът на филма е, че режисьорът си е казал "Май много детски ще стане. Я да вкараме малко голи жени" или нещо подобно. Като резултат кажи-речи всяка героиня с повече от три минути екранно време си сваля поне горните дрехи. Ами, по едно време това започна да ме дразни. Пък и Готиният Тип се развали. Утрепа един(ама как го утрепа само - заби си пръстите в гърлото му) и нещо му стана на психичното състояние. Спря да е забавен. Жалко. Обаче като цяло във филма има достатъчно бой, а и хубав бой, който донякъде успява да компенсира недостатъците. 6/10.
"Айкидо" - филм-легенда, заради който пуснах цяла тема в този форум. Архаичен, нискобюджетен и сниман изцяло от рамо - което пречи сериозно. Обаче кефи. Много кефи. Базиран е на действителни събития, поради което от историята няма смисъл да се недоволства. А и да не беше, пак историята си върши работа качествено. Имайки предвид, че във филма играят само майстори бойци, актьорската игра е на изненадващо високо ниво. Това, че актьорът, който играеше Морихей Уешиба, беше прекалено висок(Уешиба е бил 149 сантиметраметра на ръст, а този пеше най-малко 170), може би е проблем, ама не е. Хореографията на битките обаче е много хубава. Наистина. И въпреки не особено добрата камера бойните сцени са впечатляващи. Или поне на мен ми харесаха. Оценка - 8/10.