Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Sep 08, 2007 2:44 pm

Muad_Dib wrote:Като имам време ще драсна един огромен и дълъг рант на тема "Защо Крубрик е най-набеденият добър режисьор евър". Последното парченце от този пъзел, което трябва да прибавя е Full Metal Jacket, само него не съм гледал, а го пуснаха наскоро в арената...

И да, на Космическа Одисея просто спрях комютъра след средата, айде няма нужда...
This should be fun. ;)

Подозирам, че ще харесаш Full metal Jacket обаче, затова по-хубаво напиши rant-a преди да го гледаш, за да е по-убедителен. ;)

Де и аз да се бях отказал по средата на Одисеята, толкова отегчен от филм надали съм бил някога, но изтърпях някак до края...

БТВ, на Еврокона 2004 английският писател Йън Уотсън, който е участвал в писането на сценария на A.I., каза, че Спилбърг е променил много малко неща (основно e добавил Flesh Fair сцените), финалът си е бил същия и в на Кубрик версията. Или поне такива са моите спомени, някой да ме поправи, ако греша.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

zari
Sorcerer

Post by zari » Sat Sep 08, 2007 3:50 pm

Аз вчера гледах "Дистърбиа" на кино в Благоевград.Беше предсказуем,но си беше екстра за загуба на време.:)Ставаше.
-You might have a point here,mate.But I can't give it up..Do you wanna know why?
-Why??
-..Meet me in the pub in two minutes.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Sep 08, 2007 4:01 pm

Бая, мнението ми за Хард Кенди е определено и очевидно субективно. Дори не съм го гледал, както казах, само го превъртях набързо. Проблемът на филма е в експлоататорската му тема. При положение, че не съм нито войнстваща феминистка, нито педофил, не виждам как би могъл да ми хареса. :idea:

Иначе, трите фактора определящи оценката на един филм са: а) критиката б) публиката в) боксофиса - често свързани. Точно по тази причина след като гледам нещо, съставяйки си мнение, проверявам Доматите/Метакритик, ИМДБ и Б.О.Можо, за да видя как е било прието от другите. Това е защото хората ме интересуват много повече от филмите.

Ти какво правиш в това време? Заявяваш пълно презрение към кинокритиците, боксофиса и публиката и издигаш на пиедестал собственото си мнение. Дотук нищо лошо, всеки по-проклет редови зрител реагира така. Проблемът е, че ако после моето също толкова лично и валидно за мен си мнение се размине с твоето, ти се нахвърляш зверски - и то не в/ху мнението, а в/ху мен самия. Е как ше я караме така? :?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Sep 08, 2007 4:43 pm

Roland wrote:Ми за мен филмът пък е анти-механен, а не антихуманен. През цялото време те занимава с драмичките на хлапето-робот, НО в нито един момент то не се научи на ИСТИНСКА емоция, до края само ги симулираше. Остана си тостер и цялото това усещане за имитация в един момент мен ме погнуси.
Абсолютно точно. С доста хора, направо влюбени в този филм, съм влизал в спор какво точно му е положителното. И все още не съм разбрал. Самата идея за дете робот, което ще изпитва само и единствено любов към "майка си", но коетоникога няма да порасне, няма да се развие и няма да обикне истински никого, ме отврати. Макар че не го помня много добре, в главата ми са останали няколко сцени, които сериозно ми бръкнаха в здравето. Ако помня правилно, роботчето щеше да убие истинско дете просто защото изпита болка - мисля, че го прегърна и скочи в някакъв басейн или нещо подобно. И тъй наречената "майка" вместо да го разглоби и да поиска подобрен модел, тръгна нещо да го спасява... Е как може да се привързва така към машина? Това си е извращение.

А иначе, Кубрик го броя за велик режисьор на базата на единствения му филм, който съм гледал - а именно "Спартак" - който мен ме кефи, но в спорове няма да влизам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sat Sep 08, 2007 5:54 pm

Muad_Dib wrote:Като имам време ще драсна един огромен и дълъг рант на тема "Защо Крубрик е най-набеденият добър режисьор евър". Последното парченце от този пъзел, което трябва да прибавя е Full Metal Jacket, само него не съм гледал, а го пуснаха наскоро в арената...
bullshit, i can't hear you! :lol:
няма как режисьорът на dr strangelove и fmj да е набеден. that rant thingie is doomed. :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 09, 2007 2:59 pm

Kingdom of Heaven пък искрено ме шокира КОЛКО зле беше всъщност. Едно време трейлърите крайно ме демотивираха да го гледам, но разправяха, че удължената версия била ненам си колко по-добра. Еми ако това е по-добро, не ми се мисли що за лайно е бил в орязан вид. Всичко в тоя филм беше вяло. Сър Брадясал Леголас (вял, разбира се), супер религиозно либерални средновековни лидери (вяли и те, но здраво прийчващи 'мирикански морали), депресирана куиин-битч ъф нотинг (доста вяла, но за сметка на това и здраво депресирана). Но най-вече ужасно вяла история, която просто се потътри 3 часа и спря. Както и шашкащо скапана и разпиляна за Ридли Скот режисура. Да не говорим за краднатите от къде ли не музикални теми, която не се връзваха нито една с друга, нито със ситуациите, в които бяха пейстнати.
Оценка - 5/10 и пак му е много. Ридли сериозно ли си е мислил, че прави следващия Гладиатор??

Ако АлДим беше гледал филма на голям екран както аз (5 пъти), може би щеше да си даде сметка, че дори само кинематографията на този филм е достатъчна да го нареди толкова високо (в Топ4 наред с трите ЛОТР за мен), че всеки опит за злобна критика да е безпредметен. 8-)

В момента почвам, най-сетне, режисьорската версия и съм най-щастливият човек на света, защото изведнъж се оказва, че от любимия ми филм има още час-час и половина. :D А споменатата кинематография ме побърква дори на презрения комп. Ако някога се прежаля и се обзаведа с голяма колкото стената плазма или домашно кино, ще е точно заради тези четири филма, както и заради другите неща на Джаксън и Ридли - и най-вече заради филмите, които им предстои да направят, да са живи и здрави. Много малко хора имат такова усещане за красотата в света.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Sep 09, 2007 4:11 pm

shayhiri wrote:А споменатата кинематография ме побърква дори на презрения комп.
Бе тя и мен ме побърка на "презрения комп" точно, обаче почти всичко останало ме издразни. Не съм гледал режисьорската версия, но тази, която гледах, беше адски зле. В смисъл, актьорска игра няма, сценарият беше станал направо на мрежа от дупки и така нататък. Най-много ме издразни това, че на Орландо Блум му показаха от коя страна да хване меча и той веднага стана най-великият воин на света. Някакси самото име на режисьора е претенция за нещо по-добро. Обаче битките и визията бяха много хубави, затова на версията, която гледах, давам 6.5/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Sep 09, 2007 4:13 pm

Ако АлДим беше гледал филма на голям екран както аз (5 пъти), може би щеше да си даде сметка, че дори само кинематографията на този филм е достатъчна да го нареди толкова високо (в Топ4 наред с трите ЛОТР за мен), че всеки опит за злобна критика да е безпредметен.
Нали историята беше най-важна? :D 8-)
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 09, 2007 5:08 pm

Да, но както знаем аз в частност се впечатлявам много повече от останалите компоненти, тъй като идеалната история мога да си направя и сам, а филм - не. :)

Второ, такава огромна част от филмите са със сбъркана или изтъркана история, че да се хваща човек за това, ако другото е на ниво, е тъпо. Аз понякога го правя, знаем, но бързо ми минава - още на второ гледане. :)

Трето, кой ви каза, че историята в Царството не е добра? В масовата версия имаше много дупки, наистина, но вината за това е на продуцента-идиот, намерил за правилно да ОТРЕЖЕ ПОЛОВИНАТА ФИЛМ!! Така че, който иска да казва, че е гледал филма, да гледа пълната версия, иначе не се брои.

Сериозно тва. Свидетел съм как масовото мнение по специализираните форуми се обърна от 5-6/10 за орязаната версия до твърдо 10/10 за пълната. И наистина историята там е 10/10 (макар не точно по мой вкус), както и всеки от останалите компоненти. Ясно, че не е елементарна и еднопланова като в Гладиатор. По тази причина и филмът не стана хит. (Да не говорим пък и че чалмоносците не бяха лошите, както се полага. :roll: ) Но това съвсем не означава, че е по-лоша.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Sep 09, 2007 5:12 pm

Ок, но повечето хора са гледали орязаната, нали? Без значение чия е вината за това.
Пък аз гледах Шрек 3 и много ми хареса. Въпреки дублажа. Сладък е някакъв такъв и не съвсем детски.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 09, 2007 5:15 pm

Алекс, знаеш ли кво казаха вчера по новините! Че не можеш да си направиш сам идеалната история :shock: Баси шока, а?! :neutral:
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 09, 2007 5:16 pm

Вземайте пример от Ян и Гибли и гледайте пълната. От това, че е на компа, сигурно само мен ме боли.

Оригиналната версия на Шрек3 е с няколко идеи по-недетска от дублираната, за съжаление.

Рол, може и дотам да се стигне, но не ми се вярва. 8-)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Sep 09, 2007 5:24 pm

Да, но както знаем аз в частност се впечатлявам много повече от останалите компоненти, тъй като идеалната история мога да си направя и сам, а филм - не
С други думи и за теб историята не е най-важната, но си измисляш разни псевдообективни аргументи, че е. ;) Хайде стига оправдания и увъртания пак.
И наистина историята там е 10/10 (макар не точно по мой вкус), както и всеки от останалите компоненти
Това е невъзможно, все пак Орландо Блум е в главната роля, а и много добре си спомням какво дръвце беше в киноверсията. ;)
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 09, 2007 5:33 pm

Естествено, че историята е най-важна. Най-малкото е свързващият компонент и без нея другото се разпада. Ето ти точно орязаната версия на Царството като перфектен пример.

Виж пълната и ще преглътнеш дори Орльо. Основната част от "вървежността" на един герой е в мотивацията и (и)рационалността на действията му. Ще видиш как дори възприемането на актьорската игра се влияе неимоверно от тях.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 09, 2007 6:15 pm

Уууу, Серенити почва страхотно!! :D (Даже си прекъснах гледането на Царството, за да го видя.) Рол не ме подведе.

Остава ми, доизглеждайки го, да се опитам да преценя защо нямаше полагаемия му се успех, както и сериалът, по който е правен (Firefly).