Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 06, 2007 3:23 pm

Или, както вече стана ясно и на котката на съседа, ще се провали просто щото е тъп, а НИКОЙ НИКОГА НА ТОЗИ СВЯТ ОСВЕН ТЕБ няма да го интересува дали има послание и какво евентуално е то :)
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Sep 06, 2007 3:25 pm

Няма да водя спорове с хора, които очевидно не четат какво им се пише и слагат думи в устата на другите. :evil:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 06, 2007 3:27 pm

Какво точно съм ти сложил в устата в конкретния случай?! :evil: Отговорих ти, и то съвсем внимателно и точно:
Морви, ключовият фактор е съзнателният избор. Можеше и да убие противника си, зависеше изцяло от него.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Sep 06, 2007 3:33 pm

След като китайският народ (и много други) смята, че единството на нацията оправдава диктатурата, Герой ще има успех.

След като дори американците не смятат, че имат моралното право да нюкват цели арабски градове в отмъщение за един убит, Рибата ще се провали.
Yeah, right...

Ako Swordfish имаше феноменалната визия, музика, екшън-сцени и т.н. на Герой, аз съм 100% сигурен, че също щеше да има огромен успех, независимо от посланието.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Thu Sep 06, 2007 3:57 pm

всъщност, "герой" няма кой знае къв успех в китай. шъхуанди е смятан за тиранин там, съответно те имат трудности с възприемането на филма. за разлика от запада, където обикновено зрителят не е натоварен с конкретните исторически събития.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Sep 06, 2007 4:12 pm

Offtopic: Значи стана така че на всяка манджа да има Шайхирия(=меродия). И почва да става скучно понеже по няколко страници от тези има в поччти всяка по-актуална тема от форума!

Извинявам се! И сега мааалко по темата.

На мен Суордфиш.. ми хареса до толкова до колкото си изпълни предназначението - развлече ме. И ми хареса много отгоре само заради финала - да не печелят добрите е толкова голяма рядкост напоследък че само заради това би трябвало да е в пантеона на 7º изкуство.
За други подобни: Шайхири, акос с тая твоя киномегаломания се беше затормозил да погледаш малко класическо кино (Мда, черно-бяло!) щеше да занеш че, по дефиниция, черният жанр е посветен точно на тази особеност - там, минимално, престъпниците остават без наказание в много случаи. Точно затова този жанр се "изгуби" и само можем да гледаме стари, но златни филми! (Мат и Дем да ме поправят ако греша, моля!)
Но все пак се затормозих дори да направя малък списък (и то само с оригиналните заглавия), по памет така че също се приемат всякакви корекции и пр.
Филми в които "печелят/бият" лошите или остават ненаказани и т.н.:
- The Usual Suspect
- Fallen
- Skeleton Key
- Ocean's - и трите
- Scarface
- The Godfather
- Spartacus
- 300
- Hard Candy
- Zodiac
- Mississippi Burning
Опитах да не цитирам "Черни" филми. А нещо по-познато и актуално. Остават европейското и азиатското кино, където това се среща още по-често.

ПП: Шайхири, ти като арабист най-добре трябва да знаеш че следното е неписан закон в арабската и мюсюлманска култура: Винаги е по-дабра една диктадура, от колкото анархия!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 06, 2007 4:23 pm

Хмм, в Оушъна не печелят лошите, а нашите, това си е почти пикареска и не бих го включвал в списъка. 300 пък поне базово е по исторически събития. За останалите обаче, особено за Обичайните заподозрени, едва ли може някой нещо да каже.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Sep 06, 2007 4:33 pm

Rol, просто имам предвид че в първия симпатизираме (в качеството си на публика) на крадци. А в 300, знаем че ще победят лошите. Просто, за момент, приех похватите на Шайхири. Извинения! :blush:
(А в момента си чегъртам невроните за европейски филми, но излиза че Алцеймерът ми е по-силен точно след хапване! :rofl: )

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 06, 2007 4:55 pm

Обичайните заподозрени ми харесва и на мен като пример. Не мисля, че някой от другите има нещо общо със случая на Рибата, доколкото съм запознат. Зодиак е по действителен случай и разчита точно на безсмисления край за внушението си. Спомняте си, че още първия път ви питах за посланието на такива завършеци.

Бая, кажи за Hard Candy. Там педофилът не се ли самоуби в края?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Sep 06, 2007 5:07 pm

shayhiri wrote:Бая, кажи за Hard Candy. Там педофилът не се ли самоуби в края?
Spoiler: show
Всъщност беше подтикнат да се обеси от главната героиня. Така че ако я смяташ за положителния образ, тогава добрите печелят. Иначе принуждаването на когото и да е, дори и педофил, да се самоубие по принцип си е престъпление, така че от тази гледна точка печелят лошите.
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Sep 06, 2007 5:15 pm

Шайхири, всичките изброени от мен филми са точно на принципа "злите се измъкват безнаказно". Със специално внимание на целият Черен жанр.
По-добре гледай Хард Кенди, от колкото да ме питаш. Сигурно, бидейки мъж, ще те разчувства повече от мен. :twisted: (Живик май още ме проклина за туй че му я препоръчах! :wink: ) Това е Най-Добър филм и Награда на Публиката, на Ситжес 2005. Но ако много желаеш да си спойлнеш филма, ше ти го разкажа на ЛС! Макар че от сега ще ти кажа само едно нещо - хич не е ясно че човекът беше педофил, но всички си го помислят като гледат филма.
Last edited by BaYa on Thu Sep 06, 2007 5:17 pm, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 06, 2007 5:16 pm

zhivik wrote:
shayhiri wrote:Бая, кажи за Hard Candy. Там педофилът не се ли самоуби в края?
Всъщност беше подтикнат да се обеси от главната героиня. Така че ако я смяташ за положителния образ, тогава добрите печелят. Иначе принуждаването на когото и да е, дори и педофил, да се самоубие по принцип си е престъпление, така че от тази гледна точка печелят лошите.
Всъщност смятам, че "героинята" не му отстъпва по нищо, просто се изненадах, че и БаЯ е на същото мнение. :lol: Малко жени са в състояние да разсъждават обективно на такава тема.

БаЯ, мерси, ма аз го превъртях набързо навремето като излезе, само колкото да се уверя колко са нагли. Не бих гледал такъв боклук. А пък ако не е и педофил, както намекваш, тогава съвсем. :roll:
Last edited by shayhiri on Thu Sep 06, 2007 5:21 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 06, 2007 5:20 pm

След като вече не спориш, приемам, че си се признал за леко наакан и просто не искаш да седърлиш за принципа, което би било незряло енд стъф :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Sep 06, 2007 5:21 pm

Offtopic: Шайхири, стига сексистки, и всякакви други, обиди! :evil:
(Понеже аз бих казала че много мъже мислите само с главичката, но така бих обидила почти цялата мъжка част на форума, която доста у(?)важавам!)
Ти уважаваш много повече боклуци от останалите. Но все пак хората тук ти уважават самочувствието!
Даже и Рол (дето е от по-спpихавите) не ръси категоризации като "боклук" или "глупости" толкова често колкото теб! :evil:
Last edited by BaYa on Thu Sep 06, 2007 5:29 pm, edited 3 times in total.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Sep 06, 2007 5:22 pm

Филмът ми го препоръча един колега, не ти Байита, и освен това ми хареса. Колкото до това дали човекът е педофил
все пак тя извади една снимка на измъчвани деца или нещо подобно (не беше показана в кадър), несъмнено доказваща, че той е педофил, и той не отрече, че е негова. Мисля че изводът е очевиден
Но пак се стига до това кой е лош - в този случай аз по-скоро клоня към позицията на Шайха, така че Hard Candy все пак е пример, където лошият герой се измъква (макар и на практика да няма добри герои в този филм).
This signature is not yet rated