Септември '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
shayhiri
Elder God

Септември '07

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 6:37 pm

Време е за купища гледаеми филми тази есен. :D (След безкрайно малкото, пък били и добри някои от тях, през август.)

http://programata.bg/index.php?page=home&ln=1&city=1

Първата от 4-те седмици (тоя петък) имаме:

Дневна стража - Не че е нещо кой знае кво, ма нямам нищо против да видя ефектите на голям екран. Иначе се очертава яко тъп филм, при положение, че дори Нощната стража хич не ме изкефи.

Час Пик 3 - Още по-тъп, но от немайкъде ше го видя и него. Екшън некъв там и азиатци. :roll: Другото ще се опитам да го преживея.

Следващата чакаме:

Единакът - Също издънка като горната, само дето не се пише комедия. Ще го гледам, въпреки че съм предупреден за тъпотията му и - по-ужасното - че екшън бед-ес потенциалът на Стейтъм и Ли си остава неизползван.

Рататуи - Е, време беше. Води се най-добрата анимация тази година. С ***ан дублаж е, обаче. :roll:

Последната:

От Прооптики бяха обещали Револвер, ма нещо е изчезнал от каталога, така че от техните остават само Всемогъщият Еван и Звезден прах - в един и същ петък. :roll:

Силно се надявам, че горното ще е само част от предложеното. Представа си нямате какви хубости излизат Там междувременно. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 6:43 pm

Стражата ше ида да я видя и аз. Пуст мазохизъм, първият беше толкова лейм...

И разбира се Прахът :)

Рататуи го скипвам МОЩНО, след като видях колко зле е преведен бъзикът за гаг-рефлекса.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Sep 04, 2007 6:51 pm

Що пишеш с ГЛАВНИ букви?
В смисъл, нещо може би те ДРАЗНИМ, или НЕ СХВАЩАМЕ, че се налага да НАТЪРТВАШ?
Last edited by Ghibli on Tue Sep 04, 2007 6:52 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 6:52 pm

Roland wrote:Рататуи го скипвам МОЩНО, след като видях колко зле е преведен бъзикът за гаг-рефлекса.
Нали? И като си представя каква сеч ще е в самия филм. :roll: А е срамота, щото визията му (както и на Шрек3 на места) е смайваща.

Но ако и там се стискат за копие със субтитри - в тракерите сигурно отдавна има качествени копия, с оригиналния звук. 8-) Така е, като чакат по четвърт година приготвянето на дублажа. :roll:

Пускам тогава заявка за петък за Стражата. Тук има немалко фенове на Лукяненко, които да поискат да видят как филмът няма нищо общо с книгата. :lol:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 6:58 pm

Ще видя, аз съм може би по-скоро за събота следобяд.

@Гибли - не, правя го с ЕДНИЧКАТА цел да ти лазя по нервите :) ДРУГИ въпроси да имаш?

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Sep 04, 2007 7:14 pm

Би ли престанал? Ся, тука уж си ГОВОРИМ, не си ВИКАМЕ :roll:

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Sep 04, 2007 9:04 pm

Рол, честно казано не разбирам изблика ти на мазохизъм за "Дневна стража", нещо не ми се връзва с взискателността ти в ред други области, но ти си избираш как да си прекарваш времето.

Също така искам да се присъединя към Гибли за главните букви. В нетикетът използването на главни букви поначало означава говорене на висок тон или викане. Може би не е лоша идея да използваш курсив или подчертаване, или дори получер шрифт, ако държиш много, когато искаш да наблегнеш на нещо. Честно казано, на момента се чудя дали използването на главни букви е умишлено, или просто такъв ти е стила. Надявам се да е второто.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 9:09 pm

Посъветваха ме да игнорирам коментара на Гибли, но след като явно буди дискусии, учтивостта задължава.

Да, Живик, това ми е стилът. Така говоря и в Q-то, така пиша и тук от много време насам. Не ми е ясно защо изведнъж това се оказва проблем и го правя именно вместо италик и болд. В този абзац не го употребих вече три пъти, въпреки че исках.

Запознат съм прекрасно с нетикета и съм наясно какво означава употребата на капс лока. Шифтването на отделни думи ОБАЧЕ не е викане и никога не се е асоциирало с такова. То е именно заместител на болдването.

Не ми допада обаче тонът на Гибли. Намирам го за проява на излишна грубост и не буди у мен желанието да променям стила си на писане. Така че няма да го направя. Освен това този разговор е върло оф-топик точно в тази тема, така че ще помоля да се прекрати. Мерси.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Sep 04, 2007 9:12 pm

Нямам намерение да те карам да си променяш стила, просто искам да знам как да тълкувам главните ти букви, тъй като всички останали ги използват по друг начин. Вече ми е напълно ясно, така че повече от мен по този въпрос няма да чуеш, това го обещавам пред всички.
This signature is not yet rated

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Sep 04, 2007 9:33 pm

Хм, освен и аз да си кажа последните думи по въпроса. Съжалявам, че тонът ми се е възприел като излишна грубост. Позволих си го в отговор на главните букви, които - да, така е - ми лазят по нервите от известно време насам. Тълкувам ги според общоприетия им смисъл - като крещене, тоест като (сори за повторението) грубост, и не смятам, че съм с нещо виновна за това. Не смятах, че "това е стилът" на Рол.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 9:34 pm

На предния въпрос - нямам идея дали наистина ми се самоизмъчва с Патрула, но докато дойде Стардъст, нямам друго за гледане така или иначе...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 9:39 pm

Е тва е цял месец, споко, не може да не излезе нещо читаво. Тия дни ше видим месечната програма в дир-а, надявам се.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Sep 05, 2007 12:22 am

Час Пик 3 - Още по-тъп
Добре, ЗАЩО въобще ходиш на кино и пишеш като ЗНАЕШ какъв ще е филмът, стар професионалисте?

В смисъл Час Пик 3 си го чакам с голям кеф и нямам търпение да се разбия от смях за трети път, защо трябва да говориш за нещо, което не си го гледал???

Иначе освен за него ме бройте и за Стардъст ако не сме 30 човека....

Както и за War, ако така са превели Единакът.

Рататуи с прекалено многото хвалби определено ми хвана вниманието, но ще си чакам двд-рип, айде без дублажи...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 05, 2007 12:30 am

War, да. За Час Пик го говорихме тва вече - сори, ако си го приел навътре. Ходи го гледай, лошо няма, само намали очакванията, за да не се разочароваш. Даже може да ходим заедно, ако си имал предвид на кино.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Sep 05, 2007 9:24 am

Мен ми се ходи само на Единакът (ебаси тъпото заглавие) и Праха от всичките изброени по-горе. Патрула съм го гледал вече. Час пик и Еван мога да ги преживея и на комп. А Рататуи е поредната анимация която пропускам на кино заради дублажа. :(