Определено ги почвам след ден два като свърша патрулите. А другите две книжки, които Инфодар издаде пак от него стават ли за четене (че мен кориците им ме отблъснаха да си ги купя - едни такива на нищо ни приличат
Кой какво чете, part II
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ако говорите за Линията на бляновете и Императори на илюзиите, мда, и те са много добри, макар че лично мен книгите за Дълбината ме утепаха доста повече. А "Не е време за дракони" е много лека и приятна за четене почти-приказка, която можеш да четеш и без да се замисляш, а ако започнеш да се замисляш, установяваш, че е дори още по-хубава.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Не знам за кой път го казвам, но и за мен книгите му за Дълбината(втората, бтв, е Фалшивите огледала) са най-добри.
Колкото до Линията на бляновете и Императори на илюзиите - доволна спейс опера е, макар че и доста по-добри съм чел.
Драконите също е доста яка, като Перумов според мен е имал не особено голяма роля в написването й. Главо си е Лукяненко.
Та така, изводът е, че каквото и да хванеш трудно няма да ти хареса
Едит: Иначе чета Вирикониум на М. Джон Харисън и грам не ме кефи за момента
Драконите също е доста яка, като Перумов според мен е имал не особено голяма роля в написването й. Главо си е Лукяненко.
Та така, изводът е, че каквото и да хванеш трудно няма да ти хареса
Едит: Иначе чета Вирикониум на М. Джон Харисън и грам не ме кефи за момента
Вирикониум е много здрава откъм стил (поне в оригинал), сетинг и герои. Само не очаквай сюжет - и няма да те разочарова.
Абе, заслужава ли си първата Тъмна кула на бг, че ми падна ей сега?
Абе, заслужава ли си първата Тъмна кула на бг, че ми падна ей сега?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
От първата до петата Кула си заслужават абсолютно. Особено третата - Пустош - ми е любимата книга на Кинг изобщо.
А колкото до Вирикониума - Ми героите не че са зле, ама не са и нищо особено. Засега само сетингът е доволно як, има наченки и на добър стил, но преводът е зле. По-късно може и да постна няколко изречение, имаше култови, които няма начин да са така в оригинал.
А колкото до Вирикониума - Ми героите не че са зле, ама не са и нищо особено. Засега само сетингът е доволно як, има наченки и на добър стил, но преводът е зле. По-късно може и да постна няколко изречение, имаше култови, които няма начин да са така в оригинал.
Изчетох най-накрая Песента на Кали и определено съм доволен. Винаги съм смятал, че атмосферичният хорър е единственият, който работи на хартия и книгата наистина има ужасяваща атмосфера. Е, сюжетно не е Алфата и Омегата, но няма и нужда.
Сега отлагам Fragile Things за малко, че Стардъст иде, а още не съм прочел книгата
Сега отлагам Fragile Things за малко, че Стардъст иде, а още не съм прочел книгата
And you can't dance with a devil on your back...
Мдаа. Лавкрафт.Roland wrote:Изчетох най-накрая Песента на Кали и определено съм доволен. Винаги съм смятал, че атмосферичният хорър е единственият, който работи на хартия и книгата наистина има ужасяваща атмосфера.
Е, тя малка, такава - и предимно картинки (ако ти е илюстрованата версия).Roland wrote:Сега отлагам Fragile Things за малко, че Стардъст иде, а още не съм прочел книгата![]()
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Завърших си Вирикониума и не е кат да имаше промяна, сюжетът е доволно малоумен, така и не разбрах какво е имал Шайхири под яки герои - абсолютно тривиалните са си. Единствено сетингът беше по-оригинален.
Започнах Снежен крах на Стивънсън и началото кефи безобразно. Преди време на същия му почнах Диамантената ера, но не успях да я завърша, тъй като я забравих в рейса за София
Започнах Снежен крах на Стивънсън и началото кефи безобразно. Преди време на същия му почнах Диамантената ера, но не успях да я завърша, тъй като я забравих в рейса за София
А аз си изчетох Stardust. Много сладка и мила книжка, макар че някои идеи и части от сюжета са недоразвити, сякаш авторът много-много не са го вълнували. Като цяло определено не най-доброто на Геймън, но предвид, че отнема една вечер да се изчете, е светотатство човек да не я види преди филма, който дори от ниво трейлър виждам, че ше има доста промени.
Орсън Скот Кард на сайта си беше писал по темата, сравнявайки книгата и филма, като цяло хем се беше изкефил и на двете, хем не беше възхитен от никое от тях.
Орсън Скот Кард на сайта си беше писал по темата, сравнявайки книгата и филма, като цяло хем се беше изкефил и на двете, хем не беше възхитен от никое от тях.
And you can't dance with a devil on your back...
И аз свърших Патрулите. Ама нещо Последния не ми хареса колкото предишните. Дали защото цялата книга беше всъщност една голяма история а не три отделни както бях свикнал. Може би почна да ми омръзва леко прекалено положителния образ на Городецки. Са че си е пич, пич е. Абе искам още.Moridin wrote:Прочетох Последния Патрул - доволен съмПреобърня няколко концепции, ма карай да върви - все още е толкова надъхващ и четивен, колкото винаги си е бил, което е най-важното.
Поналазих Генерация П на Пелевин. Да видимЗасега - твърде руска