Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Aug 30, 2007 9:28 pm

shayhiri wrote:Сериозна препоръка за Baraka. Макар че той е още от '92 и достатъчно култов, за да сте го гледали. И визията му сигурно е била здраво новаторска тогава. Което е и най-важното, въпреки че и като музика и внушение е доста силен на места.

http://www.imdb.com/title/tt0103767/

Има толкова "фентъзи" моменти, че няма накъде. :) То е неизбежно, де, ако знаеш къде да търсиш и как да снимаш. Индия, Австралия, Камбоджа и даже "моя си" Исфахан. 8-)
Стори ми се интересно, смъкнах го и ще го гледам сега.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Aug 30, 2007 9:33 pm

Въртяха го това лято в новата Малка Текила в Градската в Созопол на 2 големи екрана. :) Много хора го използват за фон, когато са здраво stoned. :lol: Аз съм аболютен стрейт едж, де, но ми хареса също толкова.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Aug 30, 2007 10:53 pm

Бараката е красиво отсекъде, ма тва още към 2001 некоя го гледах :). Уникални гледки и музика има.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 31, 2007 12:05 am

Изгледах Дай Хард 4. Нещо почвам да се вманиачавам по екшън-филми от новото време (макар вече да ми поомръзна:) ).

Много як :lol: . Имаше няколко сцени, който си бяха директно ОМФГ откъм екшън и идея и хореография...Бате Брус си остава бате Брус, дори trash-talking-ът му да е на смехотворно ниво в този филм, младият пич ако беше например Шая Лебьоф по бих се изкефил, някакъв прекалено безличен ми беше, ама то на фона на Самюел Джаксън кой не е безличен.

За "Гадния" въобще няма да говоря - абсолютен смехар. Поне цялата идея с прецакването на Щатите си беше окей.

Е този филм вече си е като истински екшън от видеокасетките навремето, не е развит и комплексен като Борн. Има си и тъпите лафчета, на които сигурно ако бях на 14 щеше да се засмея...

А, да и най-важното: KEVIN SMITH>>>ALL. ЗАВИНАГИ!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Aug 31, 2007 12:07 pm

Muad_Dib wrote: А, да и най-важното: KEVIN SMITH>>>ALL. ЗАВИНАГИ!
Мда, вярно! А и човекът се "саморежисира" докато е Silent Bob. Плюс това, някъде от 99 година, е съдружник в Марвъл, отговаряйки за Спайди, Дардевил и намсик'во още! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Aug 31, 2007 12:11 pm

KEVIN SMITH е извънземен. А Тихия Боб е направо велик образ.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Aug 31, 2007 12:27 pm

И Dogma e страхотен филм!! :lol: Аланис Морисет е Господ!!!! :rofl: :metal:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 31, 2007 1:23 pm

Ами не е:).

То май е трябвало той да прави Спайди първоначално или нещо такова, щеше да е омфг хаксорз...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Aug 31, 2007 1:46 pm

Никола, губиш точки в моя топ файв!! :plez:

В комиксите, все още си е той май - ту пише сценарии, ту илюстрира. Знам го от когато все още купувах списания за комикси - беше новина някъде към 2000 или 2001 год. Но вярно, нямаше да е зле да се пробва с един филм!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 31, 2007 1:56 pm

За Спайди точно има точно 4 онгоинг поредици в момента, едва ли се занимава с всичките...

Той си е екстра с Клъркс.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Aug 31, 2007 3:14 pm

О не! Със сигурност, не може да се занимава с 4 поредици. Ще ти дам повече информация в понеделник, ако те интересува. Съвсем скоро си препроччитах старите фанзинчета. И дори помня че бях намерила някоя статия за него и Сапйди.

Edit: :shock: WTF!!! :shock: OMG!!! Kevin Smith Горе-долу, се разбира коя фигурка, кой от персонажите е!!! :shock:
:rofl:
Last edited by BaYa on Fri Aug 31, 2007 3:29 pm, edited 1 time in total.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Aug 31, 2007 3:20 pm

Гледах "Raise the Red Lantern" на Жанг Имоу (с Гонг Ли в главната роля). Изключителен филм. Понеже мразя да преразквам сюжети, ще копирам синопсиа от IMDB:
Spoiler: show
China in the 1920's. After her father's death, nineteen year old Songlian is forced to marry Chen Zuoqian, the lord of a powerful family. Fifty year old Chen has already three wives, each of them living in separate houses within the great castle. The competition between the wives is tough, as their master's attention carries power, status and privilege. Each night Chen must decide with which wife to spend the night and a red lantern is lit in front of the house of his choice. And each wife schemes and plots to make sure it's hers. However, things get out of hand..
Визията просто ме остави с зяпнала уста, дори имайки предвид, че го гледах на неособено голям телевизор, а не в киносалон. Практически всеки кадър е толкова красив, че ми се искаше да натисна Pause бутона и да му се наслаждавам две-три минути (което и направих веднъж-дваж 8-) ) а set design -ът e изключителен. Дори бих казал, че надминава "Герой" във визуално отношение.

Но това далеч не е всичко. Гонг Ли очаквано прави поредната си страхотна роля, сюжетът е интересен и добре развит (макар че изчетох доста оплаквания колко мудно се движел, аз не забелязах подобно нещо), музиката и звуковият съпровод пасват перфктно на ставащото на екрана и допринасят много за атмосферата. Има и няколко много силни като емоционално въздействие сцени, особено в последните 20-30 минути. Въобще препоръчвам с две ръце. Обаче ще предупредя Шайхири, че
краят е трагичен, да не плачеш после пак, че китайците са те подлъгали и трагедията не е на мода от 2000 години... 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 31, 2007 5:57 pm

Ше го търсим, в арената няма много, ма сега подкарах замундата.

Ако поначало се очаква да е трагедия - а не маршъл артс - проблемът е никакъв. Особено ако е добра такава. На Имоу бих му гледал всичко, макар засега да ми се струва, че предпочитам бойните.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Sep 01, 2007 12:23 am

Гледах The Panic in Needle Park, хубава драма за съвместния живот на двама heroin addicts. Вторият филм на Ал Пачино впрочем :shock:

Направи ми впечатление липсата на каквато и да е музика, дори по време на финалните надписи нямаше нито звук. Сравнявайки филма с Requiem for a dream бях силно изненадан как две произведения на една и съща тема могат да са толкова коренно различни едно от друго.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sat Sep 01, 2007 2:51 am

Demandred wrote:Гледах "Raise the Red Lantern" на Жанг Имоу (с Гонг Ли в главната роля). Изключителен филм. Понеже мразя да преразквам сюжети, ще копирам синопсиа от IMDB:
China in the 1920's. After her father's death, nineteen year old Songlian is forced to marry Chen Zuoqian, the lord of a powerful family. Fifty year old Chen has already three wives, each of them living in separate houses within the great castle. The competition between the wives is tough, as their master's attention carries power, status and privilege. Each night Chen must decide with which wife to spend the night and a red lantern is lit in front of the house of his choice. And each wife schemes and plots to make sure it's hers. However, things get out of hand..
Визията просто ме остави с зяпнала уста, дори имайки предвид, че го гледах на неособено голям телевизор, а не в киносалон. Практически всеки кадър е толкова красив, че ми се искаше да натисна Pause бутона и да му се наслаждавам две-три минути (което и направих веднъж-дваж 8-) ) а set design -ът e изключителен. Дори бих казал, че надминава "Герой" във визуално отношение.

Но това далеч не е всичко. Гонг Ли очаквано прави поредната си страхотна роля, сюжетът е интересен и добре развит (макар че изчетох доста оплаквания колко мудно се движел, аз не забелязах подобно нещо), музиката и звуковият съпровод пасват перфктно на ставащото на екрана и допринасят много за атмосферата. Има и няколко много силни като емоционално въздействие сцени, особено в последните 20-30 минути. Въобще препоръчвам с две ръце. Обаче ще предупредя Шайхири, че
краят е трагичен, да не плачеш после пак, че китайците са те подлъгали и трагедията не е на мода от 2000 години... 8-)

told ya : )
едва ли ще останеш разочарован и от следващите. като е хубаво да ги разреждаш, щото концентриран имоу от тоя период идва леко нанагорно. :)