Стори ми се интересно, смъкнах го и ще го гледам сега.shayhiri wrote:Сериозна препоръка за Baraka. Макар че той е още от '92 и достатъчно култов, за да сте го гледали. И визията му сигурно е била здраво новаторска тогава. Което е и най-важното, въпреки че и като музика и внушение е доста силен на места.
http://www.imdb.com/title/tt0103767/
Има толкова "фентъзи" моменти, че няма накъде.То е неизбежно, де, ако знаеш къде да търсиш и как да снимаш. Индия, Австралия, Камбоджа и даже "моя си" Исфахан.
Гледано напоследък, Part III
Moderator: Moridin
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Въртяха го това лято в новата Малка Текила в Градската в Созопол на 2 големи екрана.
Много хора го използват за фон, когато са здраво stoned.
Аз съм аболютен стрейт едж, де, но ми хареса също толкова.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Бараката е красиво отсекъде, ма тва още към 2001 некоя го гледах
. Уникални гледки и музика има.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Изгледах Дай Хард 4. Нещо почвам да се вманиачавам по екшън-филми от новото време (макар вече да ми поомръзна:) ).
Много як
. Имаше няколко сцени, който си бяха директно ОМФГ откъм екшън и идея и хореография...Бате Брус си остава бате Брус, дори trash-talking-ът му да е на смехотворно ниво в този филм, младият пич ако беше например Шая Лебьоф по бих се изкефил, някакъв прекалено безличен ми беше, ама то на фона на Самюел Джаксън кой не е безличен.
За "Гадния" въобще няма да говоря - абсолютен смехар. Поне цялата идея с прецакването на Щатите си беше окей.
Е този филм вече си е като истински екшън от видеокасетките навремето, не е развит и комплексен като Борн. Има си и тъпите лафчета, на които сигурно ако бях на 14 щеше да се засмея...
А, да и най-важното: KEVIN SMITH>>>ALL. ЗАВИНАГИ!
Много як

За "Гадния" въобще няма да говоря - абсолютен смехар. Поне цялата идея с прецакването на Щатите си беше окей.
Е този филм вече си е като истински екшън от видеокасетките навремето, не е развит и комплексен като Борн. Има си и тъпите лафчета, на които сигурно ако бях на 14 щеше да се засмея...
А, да и най-важното: KEVIN SMITH>>>ALL. ЗАВИНАГИ!
- BaYa
- Forsaken
Мда, вярно! А и човекът се "саморежисира" докато е Silent Bob. Плюс това, някъде от 99 година, е съдружник в Марвъл, отговаряйки за Спайди, Дардевил и намсик'во още!Muad_Dib wrote: А, да и най-важното: KEVIN SMITH>>>ALL. ЗАВИНАГИ!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- BaYa
- Forsaken
Никола, губиш точки в моя топ файв!!
В комиксите, все още си е той май - ту пише сценарии, ту илюстрира. Знам го от когато все още купувах списания за комикси - беше новина някъде към 2000 или 2001 год. Но вярно, нямаше да е зле да се пробва с един филм!!

В комиксите, все още си е той май - ту пише сценарии, ту илюстрира. Знам го от когато все още купувах списания за комикси - беше новина някъде към 2000 или 2001 год. Но вярно, нямаше да е зле да се пробва с един филм!!
- BaYa
- Forsaken
О не! Със сигурност, не може да се занимава с 4 поредици. Ще ти дам повече информация в понеделник, ако те интересува. Съвсем скоро си препроччитах старите фанзинчета. И дори помня че бях намерила някоя статия за него и Сапйди.
Edit:
WTF!!!
OMG!!! Kevin Smith Горе-долу, се разбира коя фигурка, кой от персонажите е!!!
Edit:

Last edited by BaYa on Fri Aug 31, 2007 3:29 pm, edited 1 time in total.
Гледах "Raise the Red Lantern" на Жанг Имоу (с Гонг Ли в главната роля). Изключителен филм. Понеже мразя да преразквам сюжети, ще копирам синопсиа от IMDB:
) а set design -ът e изключителен. Дори бих казал, че надминава "Герой" във визуално отношение.
Но това далеч не е всичко. Гонг Ли очаквано прави поредната си страхотна роля, сюжетът е интересен и добре развит (макар че изчетох доста оплаквания колко мудно се движел, аз не забелязах подобно нещо), музиката и звуковият съпровод пасват перфктно на ставащото на екрана и допринасят много за атмосферата. Има и няколко много силни като емоционално въздействие сцени, особено в последните 20-30 минути. Въобще препоръчвам с две ръце. Обаче ще предупредя Шайхири, че
- Spoiler: show

Но това далеч не е всичко. Гонг Ли очаквано прави поредната си страхотна роля, сюжетът е интересен и добре развит (макар че изчетох доста оплаквания колко мудно се движел, аз не забелязах подобно нещо), музиката и звуковият съпровод пасват перфктно на ставащото на екрана и допринасят много за атмосферата. Има и няколко много силни като емоционално въздействие сцени, особено в последните 20-30 минути. Въобще препоръчвам с две ръце. Обаче ще предупредя Шайхири, че
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Ше го търсим, в арената няма много, ма сега подкарах замундата.
Ако поначало се очаква да е трагедия - а не маршъл артс - проблемът е никакъв. Особено ако е добра такава. На Имоу бих му гледал всичко, макар засега да ми се струва, че предпочитам бойните.
Ако поначало се очаква да е трагедия - а не маршъл артс - проблемът е никакъв. Особено ако е добра такава. На Имоу бих му гледал всичко, макар засега да ми се струва, че предпочитам бойните.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Гледах The Panic in Needle Park, хубава драма за съвместния живот на двама heroin addicts. Вторият филм на Ал Пачино впрочем 
Направи ми впечатление липсата на каквато и да е музика, дори по време на финалните надписи нямаше нито звук. Сравнявайки филма с Requiem for a dream бях силно изненадан как две произведения на една и съща тема могат да са толкова коренно различни едно от друго.

Направи ми впечатление липсата на каквато и да е музика, дори по време на финалните надписи нямаше нито звук. Сравнявайки филма с Requiem for a dream бях силно изненадан как две произведения на една и съща тема могат да са толкова коренно различни едно от друго.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Demandred wrote:Гледах "Raise the Red Lantern" на Жанг Имоу (с Гонг Ли в главната роля). Изключителен филм. Понеже мразя да преразквам сюжети, ще копирам синопсиа от IMDB:Визията просто ме остави с зяпнала уста, дори имайки предвид, че го гледах на неособено голям телевизор, а не в киносалон. Практически всеки кадър е толкова красив, че ми се искаше да натисна Pause бутона и да му се наслаждавам две-три минути (което и направих веднъж-дваж
) а set design -ът e изключителен. Дори бих казал, че надминава "Герой" във визуално отношение.
told ya : )
едва ли ще останеш разочарован и от следващите. като е хубаво да ги разреждаш, щото концентриран имоу от тоя период идва леко нанагорно.