And Then There Was Spam

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 28, 2007 10:27 am

Филми и музика как да е, ма софтуера (за предпечат примерно) да не ти казвам че няма начин да си го избие човек просто ако му трябва за работа. за 1 фотошоп и 1 корел и илюстратор не мое ги изплатиш квото щеш да правиш с парите тука.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 28, 2007 10:34 am

Когато е намесен монопол, който извива ръце с цени, вече сме в пълното си човешко право си не само да ги дерем както ни е угодно, а и да им палнем корпорацията, ако ни падне. 8-) Тва е положението.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Aug 28, 2007 10:45 am

Ей Шайхиров. В по-предишният пост започваш да мязаш на Мис Ротенмайер!! :rofl:
За мен проблемът не е дали имам ДВД или нещо е трудно достъпно. Просто когато плъзне по пазарите, аз си го свалям. Има музика и филми които, след като прегледам/преслушам, си купувам в оригинал. Но пък също има музиканти и актьори чието творчество "консумирам", но никога не бих им отдала такова уважение (да си купя нещо тяхно). От актьорите например Мел Гибсън, Ръсел Кроу или Арни. И от певците - Джако или тукашният Хуакин Сабина. Това си е бойкот от лични съображения, който аз решавам да им правя.
А относно информатиката като цяло - целта ми (сложна и трудна) е да успея да не плащам за софтуерите които ползвам. Поне по-елементарните. Особенно след последните изпълнения на Microsoft и HP, когато ми изгоря харда на лаптопа.
Това са лично мнение и персонален подход, които не задължават никой.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Aug 28, 2007 10:50 am

При положение, че оригинален Windows ще ми струва сигурно три пъти повече от компютъра, много ясно, че няма да си го купувам. А щом не плащам за него, защо да плащам за останалия софтуер? И така нататък. BaYa, какво ти е направил Мел Гибсън?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 28, 2007 11:00 am

Не знам, но е долен безпринципен пират (Баята). :roll: И тъп пират, при това, щото си скапва гледането на голям екран в аванс. :?

Не знам с кого ме сравняваш, Бая, но ако и тя говори така:
shayhiri wrote:На тях го дължите, мамицата ви. Не ви е бащиния. :idea:
бих искал да се запозная с нея. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Aug 28, 2007 11:07 am

tigermaster wrote:BaYa, какво ти е направил Мел Гибсън?
Нищо. Той и не може, ще го смажа само да го спипам.
Но като представител на най-долният слой на селяндурщината и т.н., ме предразполага да упражнявам малкото граждански права които ми остават. Поне в културната сфера (понеже киното също се смята култура).
И преди някой да се изкуши да ме подсети че все пак говорим за 7то изкувство (или за музика), а не за политика. Моята позиция е че след като тоя човек чувства необузнадият порив да споделя с мен (и с цялата аудитория) политическите си ограничени възгледи, които нямат общо с изкувството; та той самият ми дава право да го "съдя" и претеглям (така да се каже)!
Специално за Мел, най-обичам неговият алтер-его от Саут Парк!!

shayhiri, да ме наречеш "безпринципен пират" си е чист комплимент. Но ми е много интересно какво те кара да ме смяташ за тъпа?! :evil: Може би е по-нетъпо да прилагаш на останалите твоята ценностна система или вкусове. Понеже съм достатъчно голяма и отговорна за да преценя какво гледам на голям екран и какво на по-неголям!

Преговори си Хейди; а.к.а Miss Rottenmeyer в Испания се ползва като нарицателно за педант, м/у другото.
Last edited by BaYa on Tue Aug 28, 2007 11:14 am, edited 1 time in total.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 28, 2007 11:09 am

:free:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 28, 2007 11:10 am

tigermaster wrote:При положение, че оригинален Windows ще ми струва сигурно три пъти повече от компютъра, много ясно, че няма да си го купувам. А щом не плащам за него, защо да плащам за останалия софтуер? И така нататък. BaYa, какво ти е направил Мел Гибсън?
MS Win XP Home Edition, OEM цена: 115.00$

115x1.4= 161 BGN

Та къде ги давали тези компютри за 55 кинта викаш?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 28, 2007 11:21 am

BaYa wrote:shayhiri, да ме наречеш "безпринципен пират" си е чист комплимент. Но ми е много интересно какво те кара да ме смяташ за тъпа?! :evil:
Ми ето тва:
BaYa wrote:За мен проблемът не е дали имам ДВД или нещо е трудно достъпно. Просто когато плъзне по пазарите, аз си го свалям. Има музика и филми които, след като прегледам/преслушам, си купувам в оригинал. Но пък също има музиканти и актьори чието творчество "консумирам", но никога не бих им отдала такова уважение (да си купя нещо тяхно).
Така казано, излиза, че гледаш всичко на компа и си прецакваш зверски хубавите кинофилми. И те нарекох "тъп пират", не тъпа по принцип. :evil: И не го ветрей толкоз тоя байряк, щото - припомням ти - пиратството на изкуство си остава престъпление. Или поне - байганьовщина. :roll:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Aug 28, 2007 12:48 pm

Слава богу, че надутото тупане в гърдите и егоцентризма не са!! Слава богу за теб де.
:free:
И можеш да ми обжалваш развяването на байрак колкото си щеш, но това още е свободен форум (поне за възпитаните хора май няма цензура)! :devil:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Aug 28, 2007 2:15 pm

Мдаааа... а днес, след като Пейо Попов се опита да ми прати през ICQ малко кирилишки текст с информация за цялата щуротия около Странджа и Рила, и за пореден път се сблъскахме челно с пълното недомислие на ICQ като протокол, що се отнася до кодови таблици и различни представяния на кирилица и какво ли не още, и накрая намерихме решение в това, че всъщност и двамата ползваме Jabber и там досега никой не е срещал проблеми с кирилицата, той излезе с кратко обобщение:

peio: явно конспирацията по-добре върви по джабер. а по icq - констипацията.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 28, 2007 3:32 pm

Колегите са се престарали днес!
Ядем на воля пуканки и колбаси мутанти без етикет
28 август 2007 / News.dir.bg
У нас се продават генномодифицирано царевично брашно, пуканки, соево брашно, колбаси и соеви изолати, каза пред журналисти Тенчо Тенев, главен държавен здравен инспектор.
Пресконференцията беше по повод приключването на туинингпроект "Химикали и храни", финансиран от ЕС с 2.8 млн. евро и съфинансиран от българското правителство с 0.7 млн. евро.
На пазара се срещат царевично брашно (българско производство и внос), пуканки (внос), соево брашно (внос), колбаси със съставки от генномодифицирани соеви зърна (българско производство), соеви изолати и гранули (внос). Те, обаче, нямат никакви обозначения, че съдържат или са произведени от ГМО (генно модицифирани организми) както изисква европейското законодателство и българското законодателство.
Търговците са задължени да изписват върху етикетите "Този продукт съдържа генетично модифицирана съставка" и да се обозначи каква е тя. В 10 от около 200 проби, взети от началото на годината, на хранителни продукти е открито наличие на генномодифициран материал. Той е разрешен в ЕС, но не е обозначен на етикета. Разрешените в ЕС генномодифицирани организми и генномодифицирани хранителни продукти са няколко вида царевица (един от тях е сладката царевица, която директно се консумира), един вид соя и рапица. Преди около три месеца у нас е внесен соев изолат, който е произведен от ГМО, но не е имал разрешение за пускане на пазара. Изолатът е трябвало да бъде използван за производство на соеви колбаси, той обаче е бил изгорен, преди да стигне до потребителя. Производителите на ГМО и на хранителни продукти твърдят, че те са безвредни за човешкия организъм. На практика, тъй като ГМО са отскоро на пазара, никой не е правил дългосрочни изследвания. 70% от европейците се противопоставят на ГМО, особено настойчиви в това отношение са германците и австрийците.
Три промишлени гама-облъчвателя - към "Софарма", "ГИТАВА" ООД и към Института по криобиология и хранителни технологии към Националния център за аграрни науки, са декларирали намерения да облъчват храни, след като бъдат приведени според новите изисквания в България. Облъчените храни са тези, които са обработени с йонизиращо лъчение. Заради подобряване на качеството им в света се облъчват повече от 40 вида храни - картофи, лук, билки, чай, зърно, брашно, бобови растения, плодове и зеленчуци, месо и месни продукти, риба, ядки, кафе на зърна и др. Облъчването на храни се прилага в над 50 държави. Облъчените храни не са изкуствено радиоактивни и не е установен повишен микробиологичен риск за човешкото здраве от облъчването, стана ясно на пресконференцията.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 28, 2007 10:19 pm

Айде нещо по-весело (и сладко), че нещо напоследък - кът:

Image

Спомени. 8-)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Aug 28, 2007 10:43 pm

Шайхири, откъде го забърса това готино гадже бре :shock:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 28, 2007 10:51 pm

Това точно не съм още (тя е неква известна актриса, явно), ма - както е ставало въпрос - цяла Източна Азия мен чака. :D