Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Aug 27, 2007 1:28 pm

shayhiri wrote:На компа, нали? Щото и двата отскоро са премиерни?

Аз таман почвам Командо (не съм го гледал навремето) - и се търкалям от смях. Това търсен ефект на филма ли е? :?

едит: на 20-тата минута вече съм окончателно убеден, че това е пародия. :mrgreen:
Еми доколкото си спомням, филмчето си беше доста приличен екшън от онова време, вярно в днешно време сигурно би изглеждал комичен :o

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 1:56 pm

Това, че се опитва да е смешен едно на ръка.

Това, че 20 години по-късно каскадите и всичко друго изглеждат смешни - друго.

Това, което не разбирам, обаче, е защо на всяка крачка се самопародира - сякаш съзнателно избират възможно най-идиотското, пресилено и абсурдно решение (било то действие, диалог, герой и т.н.). Какъв беше смисълът тогава от Истински лъжи и Последният екшън герой, които съзнателно самопародираха Арнолд филмите?!! Вторият даже се провали тотално, точно щото хората не искаха да си дадат сметка кви са идиоти. :lol: :roll:

Точно Командо е най-голямата и смешна пародия - ако се гледа от човек с капка вкус и IQ над 100. Въпросът е, че не е замислен като такава.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Aug 27, 2007 2:02 pm

Не знам като какво е замислен, но определено съм се смял с глас през голяма част от времето, докато гледах Командо. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Aug 27, 2007 2:04 pm

Ммм... Все пак може би трябва да се има предвид и нещо друго - през 80-те имаше филми, които бяха мнооого добре насочени към определена аудитория - и постигаха целта си. Коя аудитория ли? Ами... няма да забравя една реплика на братовчед ми, след като гледахме един от тези филми, не помня вече кой - "Ей такива филми много обичам - да излезе един от наш'те и да утрепе двайсет!"

Колкото и да ни е трудно да повярваме, да, има хора, които просто гледат какво се случва на екрана и изобщо, ама хич, не се замислят защо то се случва така и как другояче би могло да се случи. Е, има хора, които знаят, че има такива хора, и правят филми като за тях :)

Добавено: Да, знам, че и в такива филми може да има поне мъничко смисъл или поне мисъл - все пак наскоро гледахме последните приключения на Маклейн :) Но... това, което искам да кажа, е, че има хора, за които не е нужно да има смисъл :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Aug 27, 2007 2:10 pm

Чшш, ни са ибавайте с класиката. 8-) Предпочитам осемдесетарските олдскуул тупалки пред тия псевдо хай-тек безсмислици, дето минават за екшън в днешно време. :D
:shark:
Feel the summer!

Dwight
Misting

Post by Dwight » Mon Aug 27, 2007 2:13 pm

Съгласен с предното мнение. Първият "Терминатор" си остава класика, "Командо" също.
P.S. Бате Арни президент. :D
If we did not have bad luck, we would not have luck at all.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 27, 2007 2:14 pm

Кютек да има ;) За тва пък излезнаха и гениални филмчета пародии като "Смотаняци" :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 2:26 pm

Ето Амос и Дуайт, например, очевидно са точно от хората надлежно описани от Роумър. :wink: :lol:

Роум, много точно казано, респект. За (голямо мое) щастие, аз съм точно от "хората, които знаят на какво се кефи мнозинството" (повече от 80%, както наскоро стана въпрос :wink: ). Просто понякога се учудвам колко ниска е долната граница. Или може би 1980-те всички са били малко по-тъпи? :lol: Едва ли.

Горното ми е и от невъобразима полза в създаването на комерсиални произведения. Само че аз никога не бих видиотил, абсурдизирал или обезсмислил въпросния материал, за да падне до нивото на масата. Има доста по-правилен подход - просто всичко трябва да е ясно, точно и просто, поне на най-повърхностното си ниво.

Ксел, въпросът е, че Командо (и кой знае колко други) са по-близо до пародиите, отколкото до нормалните екшъни. :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 27, 2007 2:35 pm

Я дай дефиниция за "нормален екшън".
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Aug 27, 2007 2:50 pm

shayhiri wrote:Ето Амос и Дуайт, например, очевидно са точно от хората надлежно описани от Роумър. :wink: :lol:
И аз! И аз! :spite: И туй че от съзерцаване на Арни, винаги ми се е повръщало! Но генерационалната солидарност да си каже думата, все пак! Израсла съм с тея филми. Обичам си ги.
Да видиш Шайхири, колко е опасно да пропускаш филми и да наваксваш 20 години по-късно!!
(А за теб Шайх, ще оставим специален подраздел в биологията!) :plez:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 2:52 pm

Xellos wrote:Я дай дефиниция за "нормален екшън".
Всеки, в който диалогът, образите, сюжетът и каскадите не те карат да се гърчиш в стола си. Конан, например, пак е с австрокютюка, но тъй като режисьорът и сценаристът са Милиъс и Стон, си остава гениален - или поне много добър филм.

Не съм проучил още мнението по форумите за Командо (видях само ниската му оценка в ИМДБ), но съм сигурен, че могат да му се кефят искрено само хора с нисък интелект. Или такива, които осъзнават и се кефят на култовата му идиотщина.
Last edited by shayhiri on Tue Aug 28, 2007 4:45 pm, edited 1 time in total.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Aug 27, 2007 2:54 pm

Хубавото е, че тук бъка от експерти, които умело анализират гнилата комерсиална култура, макар и леко подведени от собствената си неспособност да се изкефят на някой зверски cheese-fest или на някой филм, който не е правен тази година. :mrgreen:
:shark:
Feel the summer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Aug 27, 2007 2:56 pm

Това наричам аз "хубаво интелигентно нахранване"! :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Aug 27, 2007 2:58 pm

I agree!! Та с дълбоки извинения за тъпият ми спам, не мога да се въздържа!! :rofl:
Така де - :popcorn:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 3:01 pm

Amos Trask wrote:Хубавото е, че тук бъка от експерти, които умело анализират гнилата комерсиална култура, макар и леко подведени от собствената си неспособност да се изкефят на някой зверски cheese-fest или на някой филм, който не е правен тази година. :mrgreen:
Болднатото без съмнение те вкарва във втората изведена от мен група, така че какъв е проблемът? :lol: Аз също съм там, но това дали съм се изкефил или не, няма никакво отношение към оценката ми. 8-)

Чакам някой да си признае, че харесва Командо и да обясни защо. :mrgreen: Засега само клинчите страхливо по допирателната.