Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Aug 27, 2007 1:28 pm

shayhiri wrote:На компа, нали? Щото и двата отскоро са премиерни?

Аз таман почвам Командо (не съм го гледал навремето) - и се търкалям от смях. Това търсен ефект на филма ли е? :?

едит: на 20-тата минута вече съм окончателно убеден, че това е пародия. :mrgreen:
Еми доколкото си спомням, филмчето си беше доста приличен екшън от онова време, вярно в днешно време сигурно би изглеждал комичен :o

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 1:56 pm

Това, че се опитва да е смешен едно на ръка.

Това, че 20 години по-късно каскадите и всичко друго изглеждат смешни - друго.

Това, което не разбирам, обаче, е защо на всяка крачка се самопародира - сякаш съзнателно избират възможно най-идиотското, пресилено и абсурдно решение (било то действие, диалог, герой и т.н.). Какъв беше смисълът тогава от Истински лъжи и Последният екшън герой, които съзнателно самопародираха Арнолд филмите?!! Вторият даже се провали тотално, точно щото хората не искаха да си дадат сметка кви са идиоти. :lol: :roll:

Точно Командо е най-голямата и смешна пародия - ако се гледа от човек с капка вкус и IQ над 100. Въпросът е, че не е замислен като такава.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Aug 27, 2007 2:02 pm

Не знам като какво е замислен, но определено съм се смял с глас през голяма част от времето, докато гледах Командо. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Aug 27, 2007 2:04 pm

Ммм... Все пак може би трябва да се има предвид и нещо друго - през 80-те имаше филми, които бяха мнооого добре насочени към определена аудитория - и постигаха целта си. Коя аудитория ли? Ами... няма да забравя една реплика на братовчед ми, след като гледахме един от тези филми, не помня вече кой - "Ей такива филми много обичам - да излезе един от наш'те и да утрепе двайсет!"

Колкото и да ни е трудно да повярваме, да, има хора, които просто гледат какво се случва на екрана и изобщо, ама хич, не се замислят защо то се случва така и как другояче би могло да се случи. Е, има хора, които знаят, че има такива хора, и правят филми като за тях :)

Добавено: Да, знам, че и в такива филми може да има поне мъничко смисъл или поне мисъл - все пак наскоро гледахме последните приключения на Маклейн :) Но... това, което искам да кажа, е, че има хора, за които не е нужно да има смисъл :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Aug 27, 2007 2:10 pm

Чшш, ни са ибавайте с класиката. 8-) Предпочитам осемдесетарските олдскуул тупалки пред тия псевдо хай-тек безсмислици, дето минават за екшън в днешно време. :D
:shark:
Feel the summer!

Dwight
Misting

Post by Dwight » Mon Aug 27, 2007 2:13 pm

Съгласен с предното мнение. Първият "Терминатор" си остава класика, "Командо" също.
P.S. Бате Арни президент. :D
If we did not have bad luck, we would not have luck at all.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 27, 2007 2:14 pm

Кютек да има ;) За тва пък излезнаха и гениални филмчета пародии като "Смотаняци" :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 2:26 pm

Ето Амос и Дуайт, например, очевидно са точно от хората надлежно описани от Роумър. :wink: :lol:

Роум, много точно казано, респект. За (голямо мое) щастие, аз съм точно от "хората, които знаят на какво се кефи мнозинството" (повече от 80%, както наскоро стана въпрос :wink: ). Просто понякога се учудвам колко ниска е долната граница. Или може би 1980-те всички са били малко по-тъпи? :lol: Едва ли.

Горното ми е и от невъобразима полза в създаването на комерсиални произведения. Само че аз никога не бих видиотил, абсурдизирал или обезсмислил въпросния материал, за да падне до нивото на масата. Има доста по-правилен подход - просто всичко трябва да е ясно, точно и просто, поне на най-повърхностното си ниво.

Ксел, въпросът е, че Командо (и кой знае колко други) са по-близо до пародиите, отколкото до нормалните екшъни. :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 27, 2007 2:35 pm

Я дай дефиниция за "нормален екшън".
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Aug 27, 2007 2:50 pm

shayhiri wrote:Ето Амос и Дуайт, например, очевидно са точно от хората надлежно описани от Роумър. :wink: :lol:
И аз! И аз! :spite: И туй че от съзерцаване на Арни, винаги ми се е повръщало! Но генерационалната солидарност да си каже думата, все пак! Израсла съм с тея филми. Обичам си ги.
Да видиш Шайхири, колко е опасно да пропускаш филми и да наваксваш 20 години по-късно!!
(А за теб Шайх, ще оставим специален подраздел в биологията!) :plez:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 2:52 pm

Xellos wrote:Я дай дефиниция за "нормален екшън".
Всеки, в който диалогът, образите, сюжетът и каскадите не те карат да се гърчиш в стола си. Конан, например, пак е с австрокютюка, но тъй като режисьорът и сценаристът са Милиъс и Стон, си остава гениален - или поне много добър филм.

Не съм проучил още мнението по форумите за Командо (видях само ниската му оценка в ИМДБ), но съм сигурен, че могат да му се кефят искрено само хора с нисък интелект. Или такива, които осъзнават и се кефят на култовата му идиотщина.
Last edited by shayhiri on Tue Aug 28, 2007 4:45 pm, edited 1 time in total.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Aug 27, 2007 2:54 pm

Хубавото е, че тук бъка от експерти, които умело анализират гнилата комерсиална култура, макар и леко подведени от собствената си неспособност да се изкефят на някой зверски cheese-fest или на някой филм, който не е правен тази година. :mrgreen:
:shark:
Feel the summer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Aug 27, 2007 2:56 pm

Това наричам аз "хубаво интелигентно нахранване"! :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Aug 27, 2007 2:58 pm

I agree!! Та с дълбоки извинения за тъпият ми спам, не мога да се въздържа!! :rofl:
Така де - :popcorn:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 27, 2007 3:01 pm

Amos Trask wrote:Хубавото е, че тук бъка от експерти, които умело анализират гнилата комерсиална култура, макар и леко подведени от собствената си неспособност да се изкефят на някой зверски cheese-fest или на някой филм, който не е правен тази година. :mrgreen:
Болднатото без съмнение те вкарва във втората изведена от мен група, така че какъв е проблемът? :lol: Аз също съм там, но това дали съм се изкефил или не, няма никакво отношение към оценката ми. 8-)

Чакам някой да си признае, че харесва Командо и да обясни защо. :mrgreen: Засега само клинчите страхливо по допирателната.