Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
И в частност звука от експлозията насред вакуум на Ностромо.Pugsley wrote:Абе мен лично доста си ме кефиОсобено звуците.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Още малко ще ми цитираш някой ням филм или любителска лента. Говорим за осезаемо влияние в/ху поп-културата ала Стар Уорс.Roland wrote:Глупости. Blob е почти десетилетие по-ранен, а първият The Thing е от 52-ра. Тва, че не знаеш по-ранните, не значи, че ги няма
Influence
In film
Roger Ebert called Alien (and John Carpenter's Halloween) "the most influential of modern action pictures". He went on to say that many of "the films it influenced studied its thrills but not its thinking", including the re-make of The Texas Chainsaw Massacre.[4] Andrew O'Hehir wrote, "almost every horror film since Alien has ripped it off in some way, but most of the imitations have focused on details."[24]
In 1980, Italian director Ciro Ippolito made an unauthorized sequel, Alien 2.
Commentators point to Alien, along with The Brood, as launching the body-horror sub-genre of horror film. Also, the film's cramped, claustrophobic sets have become the de facto norm for horror movies set in space. The film's representation of the ship's crew has also had a huge influence. For the first time, a blockbuster science-fiction film depicted space-travelers as blue-collar company employees (or 'space jockeys') rather than as highly empowered agents of a military-styled entity (such as in Star Trek or Star Wars). (A hint of this also appeared in earlier films such as Silent Running (1971) and Dark Star (1974).) The film Outland (1981) borrows much of this premise, as did the British TV sci-fi comedy Red Dwarf (which also appropriated a good deal of the aesthetics), and across the genre the aesthetic of Alien for future technology became the norm in the following decade.
Както и "хващания за думи".Roland wrote:The Thing е не по-малко влиятелен, освен тва измъквачески "ма аз всъщност еди кво си имах предвид" лафове знаеш, че трудно минават тук![]()
което е леко различно и от двете. Нещо като цитираното по-долу от история на хоръра:shayhiri wrote:поставил началото
А Хищникът е 87-ма.1979's Alien combined the naturalistic acting and graphic violence of the 1970s with the monster movie plots of earlier decades, and re-acquainted horror with science fiction. It spawned a long-lasting franchise, and countless imitators.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests