бтв Симеоне тъпо е да спориш с всички в топика, които са на коренно различни мнения, освен това, объркващо е

а и стилът на мартин наистина не е нещо ОСОБЕНО
Нужно ли е да пишеш добре за да измислиш оригинална история с добре замислени образи? Едното е мислене, а другото - писане - две дейности, които не зависят една от друга. Мартин наистина е измислил оригинален сетинг и plot пълен с неочаквани обрати, но това по никакъв начин не значи, че пише стилно. Ако вместо книга беше написал сценарий щеше да се справи по-добреАко някой ми каже после за Танца, бе всичко хубаво, ма никъв стил нямаш, батка, аз хладно ще отвърна, ми той и Мартин никакъв стил няма, ма виж ква история с кви образи разказва
Стилът е умението да пишеш. Авторът, който пише стилно, умее да използва думите по грабващ читателя начин, вместо като Мартин просто да изброява някакви събития.Просто искам да знам какво точно разбираш под "стилно" и защо Мартин не пишел "стилно". Кратко, точно и ясно, ако може.
А дали именно нужда от речник не се долавя в горния пост? Да, Улф пише доста консистентно. А иначе субективизмът е нещо прекрасно, но аз към всепризнати (при това от любимите ми автори) творци подхождам винаги с целенасочената идея да разбера ЗАЩО ги хвалят толкова. Винаги са ми били СУПЕР смешни разни псевдоначетени типчета с изказвания в стил "мен Хайнлайн няма кво ново да ми каже", "Зелазни е претенциозен сноб" и "Дик е жалък и скучен"... В смисъл, тоя тип алтернативизъм гледам да го избягвам, че ми бие на самоцелност.Dragonsnake wrote:Няма едно фантази. Не мисля че "Fevre Dream" е фантастика. страхотна книга. Вярно е че пише фантастика повече, ама и едно фантази те прави писател от klasа. Той и Brian Aldiss с една Хеликония остана в литературата...
Муркок и Улф може да са световно известни и признати, ама това не значи че и аз трябва да ги харесвам.Всеки един от нас си изказва мнението, което е субективно. И който казва че Улф пише консистентно, моля да погледне тълковен речник.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest