Като остане време, ше гледам да ги вкарвам (отговорите) на части.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Следващото споменаване на "опростяване" на принципите, когато всъщност се има предвид шикалкавене и клинчене, ще доведе до директен бан без право на обжалванеshayhiri wrote:Поласкан съм.Макар че наистина отговорите би трябвало да са очевидни, след като толкова самоотвержено и нагледно опростих принципите си с цел яснота и мир.
Като остане време, ше гледам да ги вкарвам (отговорите) на части.
Справедливо е. Ето моя списък с фентъзи произведения:Трип, още малко ше ми изискате и пълен поименен списък на неколкостотинте ми бройки (за жени става въпрос, макар че и книгите не им отстъпват). Не е проблем (за жените), паметта ми е перфектна, но ще изчакам първо ответен аналогичен на моя списък с фентъзи автори. Справедливо, нали?
Алекс, ти си интелигентен човек. Интелигентните хора често правят грешката да четат "между редовете", когато това не е нужно, и да приемат думите на другите за покана за словесно съперничество. Доста интелигентни хора в тоя форум правят тази грешка с моите постове и в някой не твърде далечен ден ще започна да се дразня.Уважавам много кратките литературни форми, но предпочитам новели или повести. Разказът ми е твърде ограничен, затова и не пиша такива, както знаеш. Това означава ли, че не ги чета, според теб? Макар че, честно казано, в сравнение с всички, които чета още от малък в списания и сборници, в момента са доста по-малко. И то само ако съдържат обещание за някакъв интересен сюжет.
Твърде общи приказки. Какво е "стегнат, елегантен роман"? Какво е "оригинален консепт"? Какво е "силен, целенасочен сюжет"? Да беше дал поне няколко примера за такива романи, че да знаем какво да ти препоръчваме? Да не говорим, че такива неща като "елегантност" и "консепт" са толкова твои и субективни определения, че хората могат да тръгнат да ти препоръчват всичко, от "Слънцето изгрява" до "Дискретни джентълмени".Жанровете не значат нищо за добрия автор, както сам казваш. Дай ми стегнат, елегантен роман с добър език, оригинален консепт и силен, целенасочен сюжет - и ще го прочета, независимо от жанра. Ма няма много такива, нали?![]()
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ти явно си доста добре с паритеКупил съм си и 6-те Малазана на бг, но се колебая дали да я почвам или да я търся на английски.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests