Къде прочете, че Гемел е Бог?

Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Интересно как знаеш, че малкото, което си прочел, е най-доброто, като почти нямаш база за сравнение? Примерно в фентъзи жанра горе-долу колко книги си прочел, че да раздаваш категорични оценки с лека ръка?придържайте се и вие към фиктивния съвет на издателя - четете само най-доброто ("класиката"). Аз винаги това съм правил, особено откакто и пиша. Иначе няма голям смисъл.
All valid claims. Сега да им отговарям ли едно по едно или по-скоро да уточним, че:*Интересно как знаеш, че малкото, което си прочел, е най-доброто, като почти нямаш база за сравнение?
*Примерно в фентъзи жанра горе-долу колко книги си прочел, че да раздаваш категорични оценки с лека ръка?
*Освен това аз винаги съм смятал, че има какво да се научи и от слабите книги, ако ще ставащ писател - най-вече какво да не правиш.
*И че наистина добрите автори са далеч повече от двама-трима.
*Някак ми е много странно един човек, който се стреми да става писател, почти да не чете книги.
Та коя част от твоя пост е отговор на въпроса? Това на колко години си, това че си научил да четеш малък или това, че си писал добре продавани книги ири?Примерно в фентъзи жанра горе-долу колко книги си прочел, че да раздаваш категорични оценки с лека ръка?
Не знам, може би аз бъркам, но на въпроса "Колко?" обикновено се отговаря с числа, а не с обичайното за теб "сещайте се сами".Предполагат, че най-малкото, което може да се очаква от такъв човек, е да е добре запознат с литературата - и фентъзито в частност. Или аз нещо бъркам?
"Варварският Бог", "Принцът на Алкирия" и т.н.Между другото мен ми е интересно какво е написал като книги игри и т.н - много такива четох като малък и много им се кефех Smile Та съм прочел някоя негова 100%.
Въпреки това, би ли задоволил любопитството ми, приеми че съм адски невъзпитан, и не съм чел внимателно предишните ти постове. Все пак имаш претенциите, че можеш да прецениш дали дадена книга си струва или не на базата, че вече си утвърден писател с издадени книги зад гърба си:shayhiri wrote:Живик, говориш ужасяващо наизуст. За първи път споменах (много бегло) издадените си книги току що - и то само колкото да се избегне безсмислен спор.
Молбата ми е да ми посочиш някакви заглавия, различни от книги-игри (някои от които дори съм чел навремето), за да мога да не говоря наизуст, и да ти отдам дължимото. Защото се поразтърсих малко, и единствените ти публикувани книги, които аз намирам, са книги-игри и подобни (не малка част от тях в сътрудничество с Богдан Русев). Та бих искал да знам какво друго си публикувал, за да не съставям непредставително мнение за писателските ти способности.shayhiri wrote:*издавам (бестселъри) от 16-годишен
Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests