БГ Черноморието (Rough Guide)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

shayhiri
Elder God

БГ Черноморието (Rough Guide)

Post by shayhiri » Tue Aug 07, 2007 1:25 am

Добър момент (началото на най-активния сезон) за такава тема.

Въпроси, впечатления, оплаквания, класации, препоръки и т.н.

Аз, лично, почти завърших продължилото последните две есено-лета изброждане на цялата брегова линия (камък по камък) от румънската до турската граница, така че с удоволствие бих отговорил на всяко запитване. (Днес последно покрих Отманли-Черноморец. Цял ден ходене с притичване из военни зони - и таквъз дъжд ме пра, ма тва е. Жертви.)

Първа препоръка: не ходете в големите комплекси. Последното море си го почнах с три дни на Несебър/Слънчев бряг - и такова зловещо разстройство хванах (най-вероятно от лайняната вода на плажа Сл.Бряг - юг), че ми прецака цялата почивка. :roll:

Наблюдение: всички растения по крайбрежието бодат. Сигурно е някакъв въпрос на чест. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Tue Aug 07, 2007 7:29 pm

Заточен съм във Варна :) Кажи някакви прилични плажове ако ще и на по 20 километра. Стига да не ми се налага да ходя на централния. Обикновено като ходя на централния местните гледат на мен като на самоубиец.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Aug 07, 2007 7:32 pm

Слънчев ден, например. Има автобус до там.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 07, 2007 7:49 pm

Хващаш автобус на север за Златните (има най-различни, #109 например) и слизаш на хотел Журналист. Оттам на юг има доста възможности, но точно там, преди Златните, си има голям свободен непретрупан и чист плаж с допълнителната екстра на топло минерално "джакузи" на самия бряг - пак безплатно. :mrgreen: Само на 20 мин. и 1.40лв. от центъра на Варна. 8-)

Подсказка: Ако поразтърсиш из малките скрити лагунки на север, има и нудистки плажчета. :wink:
Last edited by shayhiri on Tue Aug 07, 2007 7:51 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Tue Aug 07, 2007 7:50 pm

Ето, това е мястото за мен :mrgreen:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 07, 2007 9:17 pm

Еми до Дружба с 8цата рейса от катедралата се фаща във Варна до последната му спирка тва малко преди Слънчев ден се пада и там пеша малко покрай хотел "Флагман" май беше и един кораб заведение и до плажа който е доста приличен. Миналия месец чадърите и шезлонгите беха по 2кинта. А 60 стинки е билета за рейса.
То от нудиски плажове при 2/3 по монокини там нема голема нужда ;) ма пълнооооооо с руснаци.
Last edited by Xellos on Wed Aug 08, 2007 4:19 pm, edited 1 time in total.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 08, 2007 11:45 am

Поздравявам с темата цялото войнство на ШД и конкуренти, което се е изсипало във Варна. 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 08, 2007 12:06 pm

е утре чак отивам аз ;(
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Aug 08, 2007 1:51 pm

Хора, значи само едно малко уточнение!!!
ТЕЯ ЛУДИ ЛИ СААААА!! От кога се плаща за плаж, ве!!!! Бива бива безочливост, ама това е направо да им пратиш Жоро Павето!!! :evil: Освен че не са видяли чист и хубав плаж през живота си; трябва да им ги плащам???? Дори и да си влезна с хавлийката, и да си нося чадърчето?? Дори и да стоя само час, два (повече не издържам аз)?
Е не!!! Аз съм дълбоко възмутена!!!
:dash:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Aug 08, 2007 1:54 pm

За къде става дума?
Иначе напълно споделям.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Aug 08, 2007 2:05 pm

За БГ плажовете, Морви. Как е възможно да ти искат заплащане, за да можеш да отидеш на плаж?!?!?! Бях забравила тая тъпа практика, която до сега съм срещала само тук у нас!!!
И преди някой да ми каже за почистване, спасители и инфраструктури - това си го има и на повечето европейски плажове които познавам.
Ся, разбирам че е много елитарско да се мислим за Сен Тропе или градкият плаж на Монако. Ама не сме, нали!! :evil:
И се извинявам за тона, просто съм злобно потресена.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Aug 08, 2007 2:09 pm

Мне, могат да си набавят средствата по много други начини - давайки места под наем за заведения, примерно. Да не говорим, че с тези такси, които събират би трябвало да чистят плажовете с изпиране направо.
Въпросът е, че все още има доста безплатни плажове (около Варна не съм попадала на платен), та се чудех за кой говориш.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Aug 08, 2007 2:10 pm

:cry: :cry: :cry: Плажа на Монако :cry: :cry: :cry:

Едит: Ники май каза за 60 ст. за да влезеш на плажа...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Aug 08, 2007 2:14 pm

shayhiri wrote:Хващаш автобус на север за Златните (има най-различни, #109 например) и слизаш на хотел Журналист. Оттам на юг има доста възможности, но точно там, преди Златните, си има голям свободен непретрупан и чист плаж с допълнителната екстра на топло минерално "джакузи" на самия бряг - пак безплатно. :mrgreen: Само на 20 мин. и 1.40лв. от центъра на Варна. 8-)

Подсказка: Ако поразтърсиш из малките скрити лагунки на север, има и нудистки плажчета. :wink:
Няма пронлем бе Ленче! Аз ви казах че, поне за малко, ще ходя с вас! Но ме съблазнява повече опцията на Алекс. А и за събота през ноща няма да е зле да си намерим нещо безплатно - кеф, пийване, метеоритен дъжд ... и мънгизи за плажа! :twisted:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 08, 2007 2:29 pm

:arrow: Само питайте автобусът дали спира на Журналист. Щото откакто се срина половината бряг (заедно с шосето) в тоя участък, повечето рейсове заобикалят по обходен маршрут. Плажът се води "Ривиера". Минералното басейнче е в най-северната му част точно до морските вълни. После смърдиш и може да ви изритат от автобуса на връщане, но ако се подмиете в морето - не толкова. И без това е голям кеф моржовата практика: киснете на топло 10мин. - и бух сред вълните за охлаждане. Rinse, repeat. :D