Moderator: Moridin
за ПОРЕДЕН ПЪТ малките дръпнати гамени заложиха брилянтен потенциал за разбиваща история и за пореден път я разложиха в незавършен полуфабрикатен шит с неясно мънкане и Многозначителни Реплики® (в случая многозначителен рев). Еми писна ми. Аз ли съм малоумен, че нищо не разбирам от това постоянно спестяване на обяснения в аниметата, или те наистина изпитват перверзно удоволствие в това да размулят всеки един брутален мистериозен сетинг в масивни дози инкохерентна боза? аман.
Всъщност това "хитро" беше просто тъп майтап с името на филмаОсвен това си е селянийка (а не "хитро") да си правиш истинския край в алтернативна ова.
Старая сес което се ражда и End of Evangelion, който, вместо един от най-унищожаващите катарзиси в киното изобщо (как изобщо дефинираш подобен гръмък епитет?)
Краят осра кардинално трупаната дотогава представа за това накъде се движи сериалът. Като го е правил лично за себе си, да беше си го запазил и за лично ползване. "Доста силни" нямам как да го оспоря, щото де факто нищо не казва, но за мен са си посредствени и двата в качеството си на завършек на нещо с доста по-големи претенции като предните 24 епизода. Още повече, че като не те вълнува историята, не я прави толкоз сложна.Amelia wrote:Всъщност краят на Ева сериала на мен ми харесва изключително много - както нееднократно съм казвала, Анно Хидеаки го е направил за себе си и там е излял всичките неща, които си е казвал докато е мислел да се самоубива. Жестоко е просто. Енд оф Ева пък има някои убийствено яки сцени. И двата са доста силни.
Керъктър дивелъпмънт в сериала има, но обикновено е към по-лошо, особено в случая с Асука![]()
А Шинжи е дете - няма как да не е ревлив. Всъщност все той свършваше работата най-накрая, независимо от това колко ревеше, горкият.
Amelia wrote:
Нещо не се разбрахме. Имам интелигентност доста над средната, мога да схвана, че си изразил личното си мнение. Проблемът е, че не схващам дефиницията ти за "унищожителен катарзис" и начина, по който според теб Ендът се вписва в нея. И именно за това те питах.Darkling wrote:Старая сес което се ражда и End of Evangelion, който, вместо един от най-унищожаващите катарзиси в киното изобщо (как изобщо дефинираш подобен гръмък епитет?)Според моя пристрастен фенбойски вкус End of Evangelion беше презадоволителен катарзис, за другите хора може и да е самоцелна екшън-боза с твърде много псевдорелигиозен мистицизъм, но това не ме тормози особено.
Се ля ви. Ма ля ви наистина имам предвид. Заради това на мен персонажите в сериала са ми достатъчно реалистични и обосновани като поведение. Познавам редица хора, които цял живот се въртят в подобен цикъл. Нещата в живота не се оправят за 26 серии като в анимето. Пък и не считам за задължително или пък желателно да има такъв линеен керъктър девелопмънт за какъвто говориш във всеки сериал. Ева е катарзисен. Точка.Roland wrote:САМО че следващият епизод започва с Шинджи от стартова позиция и баща му, който пак го ненавижда дистанционно. ЛИПСА на керъктър дивелъпмент ли чувам? Да![]()
Ползвам "катарзис" точно в речниковото значение на думата, което съм сигурен ти е познато - "духовно пречистване" на зрителя, станал свидетел на трагични/драматични събития.Проблемът е, че не схващам дефиницията ти за "унищожителен катарзис" и начина, по който според теб Ендът се вписва в нея. И именно за това те питах.
Надали точно двата най-инкохерентни и изпълнени с мистицизъм епизода в целия сериал ще ти обърнат мнениетоКакто и да е, тия дни ще догледам тези прословути два епизода (че тоя преди тях ме приспа с инкохерентност), може пък те да ми обърнат мнението
Не ми пробутвай "тва е живия живот" крапа, ако обичаш. Това НЕ Е живият живот. Това е художествено произведение. Изкуството може и да отразява реалността, но има някои правила, които е уместно да се следват. Като ще имаш елементи, водещи до развитие, отведи ги към развитие, а не занулявай ефекта при всеки нов епизод. Това е малоумно в кохерентна история. Ако пък ще нарушаваш сюжетността, нарушавай я от самото начало, а не чак в края, когато ти изнася, щото не знаеш накъде да си набиеш сюжета. Ако ще е само цикъл, да е едночасов цикъл, а не десетчасов. Ма той е десетчасов не щото е цикъл, а щото симулира история. И както каза Жоро, после лъже, щото всъщност само я е симулирал. Сори, ако беше ИЗЦЯЛО стрийм ъв коншъснес - нищо против. Ма при положение, че в 9/10 от сериала не е, тва с живия живот може да ми го фофти. Точка.Amelia wrote:Се ля ви. Ма ля ви наистина имам предвид. Заради това на мен персонажите в сериала са ми достатъчно реалистични и обосновани като поведение. Познавам редица хора, които цял живот се въртят в подобен цикъл. Нещата в живота не се оправят за 26 серии като в анимето. Пък и не считам за задължително или пък желателно да има такъв линеен керъктър девелопмънт за какъвто говориш във всеки сериал. Ева е катарзисен. Точка.Roland wrote:САМО че следващият епизод започва с Шинджи от стартова позиция и баща му, който пак го ненавижда дистанционно. ЛИПСА на керъктър дивелъпмент ли чувам? Да![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest