Медиците ни в Либия (Дотам и обратно)
Moderator: Moridin
Ся, има един проблем тука. На мен например циркът ми писна в ранната 2000-дна както се казва. Образно говоря. Не мога да разбера обаче неистовата омраза към сестрите, а липсващата такава към медии, президент и всякакви други, които се надпреварват да им харизват кой по десет бона, кой апартамент, кой квот намери. И които се надпреварват да се надцакват, вж. за справка пак култовата статия в Капитал. Просто си сменете обекта на мразене, баси!
- Moridin
- Global Moderator
Е то всички са в кюпа. Ма изцепка на сина наистина е доста голяма.
Аз нямах против да ми проглушват ушите, честно казано, проблемът си беше наболял наистина, но това сега с тия дивиденти и глупости за всички вече дразни. И те са просто хора баси. Сто процента има ДАЛЕЧ по-изстрадали съвсем нормални българи, ма на тях никой не им дава 10000 лева нали? Що за идиотщина?
Аз нямах против да ми проглушват ушите, честно казано, проблемът си беше наболял наистина, но това сега с тия дивиденти и глупости за всички вече дразни. И те са просто хора баси. Сто процента има ДАЛЕЧ по-изстрадали съвсем нормални българи, ма на тях никой не им дава 10000 лева нали? Що за идиотщина?
This is it. Ground zero.
Именно. Да земем за пример онкоболните. Ей така на. Ся, верно е, че един онкоболен е по-нелицеприятен от една медицинска сестра, ма дай да умре, нали. А то така става. Е аде, прибраха се, живи-здрави. То апартаменти, то пари, то коя ли не фирма надцаква коя ли не... Дай останалите да се огътаме, бахти!
Не, чудесно е, че се върнаха, чудесно е, че държавата прояви и гръбнак, и гъвкавост, за да постигне това и дори цялата смешна кампания с мартениците не беше чак толкова лоша. Обаче дотук. Трябва да се знае къде е границата. Не стига, че са дадени сума ти пари от държавата (колкото и основната част да са от другде), пък сега компенсации и за тях...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Да не говорим как всъщност всички медици имат апартаменти или някакви други имоти, но навремето са ги дали под наем, затова сега няма къде да живеят ... доста перверзно ми се струва да искат компенсации от държавата в такъв случай. То ако можеше да се иска компенсация за некадърно управление, в такъв случай и аз искам такива, и аз съм пострадал достатъчно от тъпотията на нашите управници, както и всички други живеещи в тази страна.
This signature is not yet rated
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
Чак невъзможното не, но все пак доста..."През 8-те години държавата е осигурила между 3 и 4 млн. лева за разходи по делото, за да се стигне до добър изход", каза наскоро министърът по европейски въпроси Гергана Грънчарова. "Смятам, че българската държава направи невъзможното, за да се случи това", коментира тя.
I don't wanna die
И в какво точно са виновни, прощавай? И не ги посрещаме като светци, а като хора, преживели последните 8 години в чуждоземен затвор заради фалшиви обвинения.Muad_Dib wrote:Съгласен с Гаро и Живик, живота им е спасен. Те не са съвсем и напълно невинни така че да не ги посрещаме като светци, просто не е честно.
And you can't dance with a devil on your back...
- Interpreter
- Forsaken
В нищо не са виновни.
Но прочетох изказванията на синчето. Много е зле горкото.
Значи, че опростихме дълга (56 мил. ЩД) ако Кадафи преведе сумата във фонда за лекуване на жертвите - добре, хуманно е.
Че плати емира на Кувейт по 1 мил. ЩД за повишаване благосъстоянието на близките на жертвите - добре, имал пари бол, платил.
Че им даде Мтел по апартамент - частна фирма, тяхна си работа.
Че им плати БГ по 10 000 лв. компенсация като за безработни през тези 8 г. - пак бива. Другите разходи по делото са нормални, съграждани са ни.
Сега, мушмурокът смята щетите им ако са работили там
Ами да се върнат наистина в Бенгази и да съдят Либийския съд, да му се не види.
А това, че щели да поискат политическо убежище в друга страна, понеже не са обезщетени от своята, вече не мога да го класирам. Някой да ги спира да се изселят в Буркина Фасо?
Но прочетох изказванията на синчето. Много е зле горкото.
Значи, че опростихме дълга (56 мил. ЩД) ако Кадафи преведе сумата във фонда за лекуване на жертвите - добре, хуманно е.
Че плати емира на Кувейт по 1 мил. ЩД за повишаване благосъстоянието на близките на жертвите - добре, имал пари бол, платил.
Че им даде Мтел по апартамент - частна фирма, тяхна си работа.
Че им плати БГ по 10 000 лв. компенсация като за безработни през тези 8 г. - пак бива. Другите разходи по делото са нормални, съграждани са ни.
Сега, мушмурокът смята щетите им ако са работили там

А това, че щели да поискат политическо убежище в друга страна, понеже не са обезщетени от своята, вече не мога да го класирам. Някой да ги спира да се изселят в Буркина Фасо?
Ок, ма тва е некъв хапльо, който едва ли изразява нечия официална позиция, не? Още повече, че честно казано и аз бих бил малко озлобен, независимо от компенсациите, ако собственото ми правителство се е мотало почти цяла декада с изваждането ми от чужд затвор...
And you can't dance with a devil on your back...
Подкрепям напълно преводача. И аз не смятам че са виновни, само са нагли (ако не съм го споменал изрично, ето). В крайна сметка, и нашата държава има някаква заслуга за тяхното освобождаване, дори и само за това, че лобираше непрекъснато в ЕС за тях. Така че поне малко благодарност може и да проявят. Но да съдят държавата за пропуснати ползи, това вече че е нагло. Аз нямам нищо напротив с всичко останало, което и Преводачът изброи, но не знам с каква съвест тези хора се опитват да си вземат и заплатите, които биха получили там, ако не бяха в затвора.
Излиза все едно не са знаели, че Либия е авторитарна държава, и че законът там е относително понятие. Разбирам, че тук не се печели достатъчно, ама пък Либия ли е единственото място, където могат да отидат, ебаси? Според мен всеки, който отива в такава държава, го прави с ясното съзнание, че поема риск (който се изплаща с повече пари, разбира се). Не знам, какво точно трябва да прави нашата държава в такъв случай, да ги държи за ръчичка и да им осигури въоръжена охрана в Либия ли? Аз подкрепям инициативите да им се помогне, ако има нужда. Но един ден да вземеш обезщетение от държавата, а на следващия да почнеш да я съдиш за още парти - е това вече ми се струва адски лицемерно.
Излиза все едно не са знаели, че Либия е авторитарна държава, и че законът там е относително понятие. Разбирам, че тук не се печели достатъчно, ама пък Либия ли е единственото място, където могат да отидат, ебаси? Според мен всеки, който отива в такава държава, го прави с ясното съзнание, че поема риск (който се изплаща с повече пари, разбира се). Не знам, какво точно трябва да прави нашата държава в такъв случай, да ги държи за ръчичка и да им осигури въоръжена охрана в Либия ли? Аз подкрепям инициативите да им се помогне, ако има нужда. Но един ден да вземеш обезщетение от държавата, а на следващия да почнеш да я съдиш за още парти - е това вече ми се струва адски лицемерно.
This signature is not yet rated
Първо, чуждото правителство се мота. И второ, да, от прочетенето интервю имах чувството, че просто синът на Снежана Димитрова е бил несимпатичен на медиите и затова те са се "постарали" с интервюто му.
Иначе има неща в които са виновни - идиотски, но въпреки това направени. Варенето на алкохол, примерно. Да, зверски тъпо е като обвинение, но като знаеш, че някъде това е престъпление, просто не го вършиш. Освен това все пак има възможността наистина да са работили с нестерилни консумативи, което дори да е било практика за всички не прави тях невинни.
Иначе има неща в които са виновни - идиотски, но въпреки това направени. Варенето на алкохол, примерно. Да, зверски тъпо е като обвинение, но като знаеш, че някъде това е престъпление, просто не го вършиш. Освен това все пак има възможността наистина да са работили с нестерилни консумативи, което дори да е било практика за всички не прави тях невинни.
I don't wanna die