Живик, най-важното което забравяш е че много хора все пак поемат пътя на емигрантството от безизходица. И това че ca лекари, не е голяма гаранция при нас.
И една държава е задължена да се грижи еднакво за абсолютно всичките си поданици. Задължение страхотно затруднено в случая на България, благодарение на плиткомозъчните ни политици. Които първо и единствено мислят за личните си интереси - как да изглеждат мили и загрижени за гражданите, пред електоратите си!!!
Единственото с което съм доста по на ясно е как са преживяли затворниччеството си медиците ни. Не съм била в мюсюлмански затвор, но съм живяла много години в различни мюсюлмански държави. И в Мароко, известно време посещавах познат в затвора - кошмарно е!!! Също както в американските затвори. Но е факт че сигурно има и други българи, в затънтени и не толкова затънтени затвори по света, за които не се грижат така!
И ако е въпрос само до невинноста, ами България призна либийската присъда - т.е.
нашето правителство ги призна за виновни! Спокойно можеше да направи ходът който каза Алексис, нямаше да е първото умело обвинение на една държава от друга, във всичките световни медии. Тогава цял свят щеше да е на наша страна. Сега само се питат защо Европа плаща милиони евро, за нещо мнооооого мътно и неясно. Никъде не се знаят толкова подробности както у нас - например това че са ги обвинили в
умишлено заразяване (с всичките му бълнувание за сионистки и американски шпионаж и пр.); или пък факта че либийските полицаи ги съдиха за товам че нашите заявиха че са ги измъчвали. Това са дребни. но много важни подробности, които
направляват хорското мнение на сттраната на едни или други.
Просто имаше много по-правилни и не толкова скандални начини да се изплюят в либийският фасон. И това особено, в случая на страна с отвъртял държавен глава, никога не се прави толкова безочливо и на
всеослушание. Дори само по заинтересовани причини - после е много трудно да се откажеш от собствените си изхвърляния.