На въпроса на Шайхири, what аджеба, харесвате в тая сюжетно тъпа не-фентъзи войаорщина ще кажа, че аз смятам следното:
Филмът mи хареса, защото е искрен, затрогващ и те кара да съпреживяваш емоциите на героите.
, защото има неочакван и вълнуващ обрат.
, защото по невероятно истински и правдободобен начин изобразява контраста между мечтите, бягството и копнежа от една страна и сивата, жестока реалност от друга странa.
, защото влага както социални, така и лични послания, но по един крайно непретенциозен и обикновен начин, който те кара да мислиш и търсиш, да преоткриваш пренебрегвани, но очевидни истини.
, защото е красив и има прекрасна музика. А в саундтрака може да намерите и една много добра вокална песен, озаглавена "A place for us".
, защото двте деца изиграват брилянтно своите роли и защото като допълнение имаме невероятно чаровната Зуи Дешанел, в чиито сини очи съм готов да се удавя.
Ще се повторя, че при мен лично така се получи, но голяма роля изигра сюжетната изненада, която, мисля, вече изгубихме в безсмисления спор и изиграните ми очаквания. Филмът се оказа много по-сериозен, отколкото предполагах и много по-реалистичен отколкото се надявах. Сега ми е един от любимите филми и който не го харесва може, както беше посъветвал национала Пенев, да си поръча една супичка.