Художествената академия
Moderator: Moridin
- BaYa
- Forsaken
Че му е пpиетото, всенародно име. Хората си правят среща "На чепа", а не на кула Акбар!! 

Last edited by BaYa on Wed Jul 04, 2007 5:40 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- BaYa
- Forsaken
Zhivik, извинявам се, ама грешиш!
polla = чеп 100% Просто не ми се повтаряше отново и отново думата!
А излиза че надценявам съфорумската досетливост, защото поне тоя път не съм писала дълъг, объркан ферман!
Поя няма общо с пойо (пиле), нито е негов женски род. Макар че се използва в този смисъл, в имена на няколко диви птици.

А излиза че надценявам съфорумската досетливост, защото поне тоя път не съм писала дълъг, объркан ферман!

Поя няма общо с пойо (пиле), нито е негов женски род. Макар че се използва в този смисъл, в имена на няколко диви птици.
Luxury is a matter of having options!!!
Принципно обичам новото строителство и сградите в sci-fi стил, но точно на това място и точно тази сграда не ми харесват. И понеже съм пълен аматьор по темата, да попитам такива проекти не се ли подлагат на обществено обсъждане? Аз мисля, че съм виждала обяви в медиите за обществено обсъждане на какви ли не строителни проекти, затова смятам, че е правилно за толкова важно за София място да се проведе обществено обсъждане и тогава този проект би могъл да се спре, ако повечето хора са против.
pulled out
- Moridin
- Global Moderator
Малко по-тихомълком, вече упоменатият проект, козметично изменен, все пак ще се реализира
след първоначалното обжалване са го дали пак на същата група.
Финалният му вид:
http://www.stefandobrev.com/projects/artacademy.php
не знам, за мен изглежда потресаващо зле
все пак се предполага в Академията да са най-големите естети, а точно те подписват договора за такава ужасна сграда - тя всъщност не че е толкова ужасна, но ТОТАЛНО не си е на мястото там...

Финалният му вид:
http://www.stefandobrev.com/projects/artacademy.php
не знам, за мен изглежда потресаващо зле
все пак се предполага в Академията да са най-големите естети, а точно те подписват договора за такава ужасна сграда - тя всъщност не че е толкова ужасна, но ТОТАЛНО не си е на мястото там...
This is it. Ground zero.
- Maledictus
- Warmage
Винаги става дума за пари.
И в архитектурата ениуей както и в самото изкуство днес полюциите са тези, които продават, уви! Затова не продължих във Виас а станах теолог. По добре поп отколкото полюционист. А одобренията вероятно са дадени от някого, който е прибрал пари от въпросната фирма, изпълняваща проекта, за да даде подписа си.
В богословския преди две години бяха прокарали идеята да се строи външен асансьор (има нужда, стълбището не е като за 75 годишни професори, те и затова само на втория етаж стоят). Само че не във плексигласна конструкция, ами във цяло ново "крилце" на стойност около три милиона
За тия пари цяла нова сграда на факултета ще бъде вдигната! Добре че тогава от синода секретарите надушиха работата и един дякон и един друг чешит бързичко хванаха на проповедническа мисия в Занзибар.
Глупавото е, че проекти, които биха били безценни за сградата (сори за оффтопика ама го давам като пример за бг идиотия) се отхвърлят. На Аби татко й специално се опитвал преди 5-6 години да задвижи един такъв за възстановяване на купола, ама не. Също имаше един за външно укрепяване, алковно, и той биде отхвърлен. А пък сградата си стои разцепена на две, пукнатината се увеличава с по сантим на година и в параклиса вече е видима и никой нищо не прави. Ма две години още да издеяни да взема всички изпити и да става каквото там....
Предполагам, че нещо подобно се случва и в академията.
И в архитектурата ениуей както и в самото изкуство днес полюциите са тези, които продават, уви! Затова не продължих във Виас а станах теолог. По добре поп отколкото полюционист. А одобренията вероятно са дадени от някого, който е прибрал пари от въпросната фирма, изпълняваща проекта, за да даде подписа си.
В богословския преди две години бяха прокарали идеята да се строи външен асансьор (има нужда, стълбището не е като за 75 годишни професори, те и затова само на втория етаж стоят). Само че не във плексигласна конструкция, ами във цяло ново "крилце" на стойност около три милиона

Глупавото е, че проекти, които биха били безценни за сградата (сори за оффтопика ама го давам като пример за бг идиотия) се отхвърлят. На Аби татко й специално се опитвал преди 5-6 години да задвижи един такъв за възстановяване на купола, ама не. Също имаше един за външно укрепяване, алковно, и той биде отхвърлен. А пък сградата си стои разцепена на две, пукнатината се увеличава с по сантим на година и в параклиса вече е видима и никой нищо не прави. Ма две години още да издеяни да взема всички изпити и да става каквото там....
Предполагам, че нещо подобно се случва и в академията.