Мостът към Терабития
- BaYa
- Forsaken
Ами, и аз не съм никак съгласна с Шейхири по филма! Голямата новост!
Книжката е прилично добра - чела съм я на дечица! Филмът е хубав и чувствен. И на мен много ми допадна, макар той да не е точно за деца!
Тааа и аз също съм гаден воайор!!
Да ме пита човек как можа да ми мине през акъла да се оправдавам пред Шейхири - че дори нямам телевизия и не я любя много, много; да не говориме изобщо за токшоу-та и подобни!!
Шейхири, забележи че в един момент всички му рипаме на горкият Никола за груба генерализация, но на теб - не. За което, доста злонамерено, мога да поясня: Направи си сам сметка колко на сериозно се взимат някои от мнениятат ти!!

Книжката е прилично добра - чела съм я на дечица! Филмът е хубав и чувствен. И на мен много ми допадна, макар той да не е точно за деца!
Тааа и аз също съм гаден воайор!!

Шейхири, забележи че в един момент всички му рипаме на горкият Никола за груба генерализация, но на теб - не. За което, доста злонамерено, мога да поясня: Направи си сам сметка колко на сериозно се взимат някои от мнениятат ти!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Че не сте особено сериозни е очевидно.
Почти всички писали след мен наричаха филма тъп. И то при положение, че аз на няколко пъти изтъквах, че не е.
Същото и за фентъзито. Аз казвам, че е обикновена драма, никога не е бил фентъзи и изобщо не му е тва проблемът - вие "може и да не е истинско фентъзи, ма кво от тва". Да седи и да се чуди човек - ако не познава хората, де.
Да съм казал и да не го гледате? Напротив. Само ви обърнах внимание, че не е за голям екран, за което трябва да сте ми благодарни. И ви казах да си го гледате на компа, което така или иначе някои са направили, а други можеха и това да не направят.
Да съм казал, че няма да ви хареса? Напротив. Казах, че на повечето хора ще им хареса. Познавам ги, очевидно.
Морви, последният ти пост бележи рекорд, бидейки съставен от седем глупости една след друга - и нищо друго - но ще отговоря конкретно само на една:

За какво тогава критикувам филма ли? Казах го пределно ясно, но мога и да повторя. Няма да ми е за първи път. Само кажете.

Морви, последният ти пост бележи рекорд, бидейки съставен от седем глупости една след друга - и нищо друго - но ще отговоря конкретно само на една:
Виждаш колко важно е да си правиш рисърча. Досещаш се вече колко улеснява живота. И че е абсолютно задължителен за всеки писател, кинокритик или психолог.BACKGROUND:
Bridge To Terabithia is inspired by a real incident that profoundly affected Katherine Paterson and her family. In 1976, her son David (then 8 years old), lost his best friend - a little girl named Lisa Hill - when Lisa was struck and killed by lightning. David suffered severe emotional trauma as a result of his loss, so his mother came up with the idea for her next book - a similar story of a close friendship tragically cut short. Mrs. Paterson would later say that, in her eyes, the book was actually written as a therapeutic exercise to help David and herself come to terms with their mutual grief over Lisa's death. The book begins with a dedication to both David and Lisa.

За какво тогава критикувам филма ли? Казах го пределно ясно, но мога и да повторя. Няма да ми е за първи път. Само кажете.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Филмът не е тъп и не виждам някой от писалите да е твърдял такова нещо - anyway - жалко за тези, които още не са го гледали, защото като се зачетат в темата, ще си развалят удоволствието заради очевидни спойлъри, а аз това исках да избегна, когато я пуснах.
Наистина трейлърът е измамен, но извинявайте - всъщност филмът е много по-съдържателен и емоционален от разните му там Нарнии и Харита с всичките им бляскави ефекти на куп, а и на кой му пука за трейлъра? За който иска филми с ефекти и екшън има Transformers, има и страхотен четвърти Маклейн, а ако желаете детска приказка - получавате нещо, което наистина може да ви накара да се почувствате като деца и да съпреживявате с тях. Освен това актьорската игра е брилянтна. Айде!
Наистина трейлърът е измамен, но извинявайте - всъщност филмът е много по-съдържателен и емоционален от разните му там Нарнии и Харита с всичките им бляскави ефекти на куп, а и на кой му пука за трейлъра? За който иска филми с ефекти и екшън има Transformers, има и страхотен четвърти Маклейн, а ако желаете детска приказка - получавате нещо, което наистина може да ви накара да се почувствате като деца и да съпреживявате с тях. Освен това актьорската игра е брилянтна. Айде!
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Всъщност проблемът е, че са били достатъчно малоумни да се вържат на трейлъра, което си е техен проблем. Мислил ли си колко хубаво би било ако просто гледаш филмите, а не им правиш дисекция още преди да си ги гледал?А проблемът на милионите излъгани хора (проверете по форумите) е точно в целенасочената, хладнокръвно калкулирана измама на разпространителите.
Ами предлагам ти да не отиваш въобше на кино, така поне ще си спестиш неприятните изненади.Много добре знаете, че всеки път много добре знам точно на какъв филм отивам и колко точно ще ми хареса.

Знаел колко точно ще му хареса...И какъв е смисълът да го гледаш тогава? Да си направиш една графика с "очаквания" по едната ос и "впечатления" по другата? Защото аз от постовете за кино все с такова впечатление оставам, сериозно.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- BaYa
- Forsaken
Виж Шейхири, основно не ми допада изказването ти по-горе!shayhiri wrote: 2. Повечето от хората са воайори. Изключително отвратително качество, според мен. Да не обяснявам защо, че ще опрем до риалити шоутата, за които избягвам да говоря.
Та тези хора явно нямат нищо против да гледат безсмисленото чуждо нещастие.![]()

И май всички, повече или по-малко, знаем да четем и сме разбрали (почти) едно и също от изказванията ти за Терабития!!!

От моя страна - точка край на офтопика.

Не беше ли ти човекът, с желание да гледа снъф?2. Повечето от хората са воайори. Изключително отвратително качество, според мен. Да не обяснявам защо, че ще опрем до риалити шоутата, за които избягвам да говоря.
Та тези хора явно нямат нищо против да гледат безсмисленото чуждо нещастие. Confused
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Е явно паметта ме лъже 

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
* Много хора, БаЙа, използваха думата тъп във връзка с филма.
(А ти и продължаваш, упорито.) Не и аз. Разтърсете назад да видите кой ви я пусна тая муха.
* Мат, анализът е неизбежен за мен. Замисляли ли сте се как един писател чете книга? Колкото и добра да е, колкото и да се абстрахира от вътрешния си редактор, все ще се намерят разсейващи "нарушения" - а и хубавите неща също изискват анализ. Човек така се учи. При филмите е същото - за мен в частност.
* Да объркат Шайхири с виден Цитаделски член си е баси комплиментът.
* Ако обобщението ми за воайорщината не отговаря на истината, кажи така, БаЙа. Ако просто те дразни в истинността си, както намекна, сори.
Но това, както обикновено, му е целта.
* Смайваща би била хорската безпринципност, ако не беше толкова изначална и определяща характеристика на жалкия ни вид. Обръщам за последно внимание на апологетите на трейлърната измама, че това е престъпление в този си вид. Терабития продава евтина училищна постановка като фентъзи блокбастър тъпкан с ефекти. На същия принцип може да се продаде Хостел2 като детска анимация. Помислете по въпроса, за разнообразие.
* Филмът, както казах, ме изненада единствено с безсмислената си история. Нека някой от харесалите го честно каже с какво точно допринесе за изживяванията му

* Мат, анализът е неизбежен за мен. Замисляли ли сте се как един писател чете книга? Колкото и добра да е, колкото и да се абстрахира от вътрешния си редактор, все ще се намерят разсейващи "нарушения" - а и хубавите неща също изискват анализ. Човек така се учи. При филмите е същото - за мен в частност.
* Да объркат Шайхири с виден Цитаделски член си е баси комплиментът.

* Ако обобщението ми за воайорщината не отговаря на истината, кажи така, БаЙа. Ако просто те дразни в истинността си, както намекна, сори.

* Смайваща би била хорската безпринципност, ако не беше толкова изначална и определяща характеристика на жалкия ни вид. Обръщам за последно внимание на апологетите на трейлърната измама, че това е престъпление в този си вид. Терабития продава евтина училищна постановка като фентъзи блокбастър тъпкан с ефекти. На същия принцип може да се продаде Хостел2 като детска анимация. Помислете по въпроса, за разнообразие.

* Филмът, както казах, ме изненада единствено с безсмислената си история. Нека някой от харесалите го честно каже с какво точно допринесе за изживяванията му
- Spoiler: show
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- BaYa
- Forsaken
Да видиш колко е лошо да се зарича човек - особено, че ще си мълчи. Та пояснения по точки (затова и съм ти номерирала нуждаещото се от пояснение).shayhiri wrote:* (1)Много хора, БаЙа, използваха думата тъп във връзка с филма.(А ти и продължаваш, упорито.) Не и аз. Разтърсете назад да видите кой ви я пусна тая муха.
* (2)Ако обобщението ми за воайорщината не отговаря на истината, кажи така, БаЙа. Ако просто те дразни в истинността си, както намекна, сори.Но това, както обикновено, му е целта.
1. Пак се порових из темата и само ти "ругаеш" филма. И то много озлобено. Че някой друг първи е използвал думата, за да "преразкаже" твоето мнение - мииииии хубаво и к'во. Пак, само ти не си харесал филма. Мислех че само аз имам дребни проблеми с българския, ама това вече е направо невиждано дебелоочие.
Което ме преплъзва към ...
2. Ами не, обобщението ти за хората тук хич не отговаря на истината понеже аз личчно (и субективно) не смятам че приличат на нищо от това което описваш по-горе. Някак описанието по-скоро ми напомня на теб!!

Няма как да ме дразни, защото няма общо с истинността, нито ме притесняват твоите мнения. Най-вече защото не ги ползваш никога. В нито един твой пост не видях такъв вид изказване - по мое мнение, аз мисля - само "голата истина"!

Аре дано сега успея да си държа затворена устата.
Хора идете да гледате филма, моля! Че имаме нужда от меродавни и конструктивни мнения по въпроса.
Хо-хо, не викай за помощ сега.
Нищо страшно не е станало.
Съвсем конструктивно те попитах трябваше ли момиченцето
А ако ми беше харесала... о ужас, дори моето мнение щеше да е меродавно.

Съвсем конструктивно те попитах трябваше ли момиченцето
- Spoiler: show
А ако ми беше харесала... о ужас, дори моето мнение щеше да е меродавно.

Ше му фърла едно око тия дни на филмчето и аз, не че ше се хабя да го коментирам с вас ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Естествено на компа - а не на голям екран, както зарибяват тука.
Я пак провери. Примерно това:Много хора, БаЙа, използваха думата тъп във връзка с филма. Smile (А ти и продължаваш, упорито.) Не и аз.
Ето ви цялата история. В реалността е абсурдно и тъжно - като самия живот. В книга е тъпо. Във филм още повече.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!