"Завръщането на Краля"
Да бе, това беше по-адекватното, обаче тъй като на Сам му беше ясно, че пред камерата няма да излезе добре, вдигна фотогенично глава и си каза репликата с тон повишаващ се паралелно с тоналността(ъъъъ, или каквото там се издигаше до неземни висини) на музиката.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Най-хубаво щеше да е Сам да домъкне Фродо на ръце до ръба и за да не му даде възможност да се разколебае накрая, да го хвърли заедно с Пръстена в лавата. Щеше да е култово просто- края на "милия господар" по такъв брутален начин.
И по-смислено от Толкиновото "Ам-Гъл заподскача от радост и падна като първия идиот от ръба". 

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Бая "лека" щеше да бъде промяната... Джаксън щеше да бъде екзекутиран от феновете и макар промяната да не изглежда толкова значителна, склонна съм да добавя: и с право. Голямото послание (тм) в книгата се основава на пътуването на Фродо, какво се случва с него по време на пътуването и след това, останалото е по-скоро допълнение (така де, да не задълбаваме). Ако бяха паднали заедно в бездната, се губи частта "после" - именно липсата на щастлив край.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Аз знаех, че няма начин да стане така, Рол, все пак Джаксън все още е жив, толкинистите щяха да со го убили досега.
Просто като паднаха двамата и ми беше ясно, че ще се стигне до класическото клише "държа се 5 минути на ръба на пропастта с 2 пръста ".

Просто като паднаха двамата и ми беше ясно, че ще се стигне до класическото клише "държа се 5 минути на ръба на пропастта с 2 пръста ".

Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Има бе, ма е споменато само привикването им, не гонеха орки по улиците на Минас Тирит. Да не говорим, че тръгваха като мили агънца, а не се опъваха като тези във филма, ма няма лошо...Moridin wrote:Шо да е добавен моментът с мъртвите, ве, имаше някъв такъв в книгата...
I don't wanna die
Ееее, Морви, че те ако тръгваха като агънца нямаше да има смисъл да го филмират тоя момент. В крайна сметка филма не служи за да ни приспива:Р А гонитбата на орките по улиците на Минас Тирит си беше забавна отвсякъде:) Изобщо аз лично съжалявам, че не отделиха повече време за сценки с мъртвите, мен ме грабнаха моментите с тях.
И освен това аз досега май не съм гледала филм, който да е направен дума по дума по книгата. Няма начин просто. Затова и винаги съм предпочитала да чета книгите, отколкото да гледам филмите, макар че напоследък започвам да променям това си мнение.
И освен това аз досега май не съм гледала филм, който да е направен дума по дума по книгата. Няма начин просто. Затова и винаги съм предпочитала да чета книгите, отколкото да гледам филмите, макар че напоследък започвам да променям това си мнение.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...