Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Кво ще стане... щом още преди две години се появи петзвезден хотел на брега на Синеморец, където дотогава най-луксозното заведение беше Синьото лъвче, което си беше хубава спретната кръчмичка... кво ще стане... хич няма да се учудя, ако някой вземе, че построи хотел и долу на Резовската река, ей така, да посреща южните туристи още на границата...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ето какво пуснах по повод Странджа в блога на Марфето:
Според мен сега предстои следното представление:
Действие първо: МОСВ обжалва, и естествено губи пред 5-членния състав на ВАС.
Действие второ: Чакъров, за да не го изкарат случайно защитник на бизнес интереси, издава веднага нова заповед, с която да обяви Странджа за народен парк.
Действие трето: Изненада: в заповедта пак има пропуски, които отново се обжалват, и т.н.
Разбира се, междувременно строителството ще си върви, Чакъров ще се кълне как не е той лошия, а ВАС ще продължи да реже наред. И когато най-накрая нещата си дойдат на мястото, вече изградените хотели и комплекси ще минат под графата “заварено положение”.
Това е, на моменти ми идва да хвана един “Калашник”, да вляза в сграда на ВАС, и да стрелям наред - съмнявам се, че ще засегна някой невинен.
Според мен сега предстои следното представление:
Действие първо: МОСВ обжалва, и естествено губи пред 5-членния състав на ВАС.
Действие второ: Чакъров, за да не го изкарат случайно защитник на бизнес интереси, издава веднага нова заповед, с която да обяви Странджа за народен парк.
Действие трето: Изненада: в заповедта пак има пропуски, които отново се обжалват, и т.н.
Разбира се, междувременно строителството ще си върви, Чакъров ще се кълне как не е той лошия, а ВАС ще продължи да реже наред. И когато най-накрая нещата си дойдат на мястото, вече изградените хотели и комплекси ще минат под графата “заварено положение”.
Това е, на моменти ми идва да хвана един “Калашник”, да вляза в сграда на ВАС, и да стрелям наред - съмнявам се, че ще засегна някой невинен.
This signature is not yet rated
- BaYa
- Forsaken
Лошото е че в България, едва ли не, сега се почва лютата сеч! Това е последният случай тук при нас. Започна се през 2005 година. Грийнпийс дори щурмуваха хотела през ноември 2005, разрушавайки една част. А самите развалините стовариха в общината на местното "правителство"!!
Единствените "за" хотела, бяха местните жители - понеже щял да им създаде работа и подобните дрън, дрън та пляс!
Най-после съдия от местният съд спря стоежа и сега общината изкупува терените - които са национален парк, за да не се повтори операцията.
Така че начин за борба с поголовната стройтелна корупция има, но трябва малко съвест, от страна на хората и съдебните органи!!!
Живик, пази един АК и за мен, да не скучая през лятната там!!

Единствените "за" хотела, бяха местните жители - понеже щял да им създаде работа и подобните дрън, дрън та пляс!
Най-после съдия от местният съд спря стоежа и сега общината изкупува терените - които са национален парк, за да не се повтори операцията.

Така че начин за борба с поголовната стройтелна корупция има, но трябва малко съвест, от страна на хората и съдебните органи!!!

Живик, пази един АК и за мен, да не скучая през лятната там!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Връщам се сега от протеста, хубаво се получи - достатъчно много хора, видях Круълти и Дилвиш
Народът блокира движението на попа за 20-тина минути, всичко протече мирно и гладко. Снимах, като кача снимките ще дам линк.
По едно време излязох от другата страна на протеста, за да снимам отпред плакатите, които хората държаха. До мен някакви хора питаха за какво става въпрос и аз с две думи обясних, че е протест в защита на Странджа. При което една девойка на видима възраст 14-15 каза:
Умрях на място

По едно време излязох от другата страна на протеста, за да снимам отпред плакатите, които хората държаха. До мен някакви хора питаха за какво става въпрос и аз с две думи обясних, че е протест в защита на Странджа. При което една девойка на видима възраст 14-15 каза:
Странджа, аз даже не го знам къде е това...
Умрях на място

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Така, снимки:
http://s147.photobucket.com/albums/r316 ... g/Stranja/
Хронологично са от малките номера към големите (не знам как да ги сортирам, сайтът ги подрежда в обратен ред). Повечето ги направих без да гледам какво снимам, така че всъщност са учудващо добре. Има и три видеоклипа, третият е най-готин.
http://s147.photobucket.com/albums/r316 ... g/Stranja/
Хронологично са от малките номера към големите (не знам как да ги сортирам, сайтът ги подрежда в обратен ред). Повечето ги направих без да гледам какво снимам, така че всъщност са учудващо добре. Има и три видеоклипа, третият е най-готин.
Във Варна беше тъжно... Отидох на Севастопол и откривам няква сергия, дет рекламират някво ретро рали. Наоколо млади хора, които по-късно заподозрях, че чакат да се съберат да ходят на парти. После се появих и други хора, към десетина човека, които ги заподозрях, че са търсените подривни елементи, но нямаше как да се уверя, щот по нищо не им личеше. Ни плакат някъв имаше, нит нищо. За щастие точно тогава мина един автобус номер 8, който беше двуетажен, та всички се полюбувахме на чудото. Той обаче отмина, а митингът не дойде. И малко след осем си тръгнах...

Като се има предвид, че съобщението беще за срок от няколко часа, не е толкова чудно, че не са се събрали хора. Аз се радвам, че в София все пак бяха достатъчно.
По-хубави доклади от събитието има тук:
http://www.optimiced.com/bg/2007/06/30/ ... ndja-park/
и тук:
http://nabludatel.blogspot.com/2007/06/ ... st_29.html
По-хубави доклади от събитието има тук:
http://www.optimiced.com/bg/2007/06/30/ ... ndja-park/
и тук:
http://nabludatel.blogspot.com/2007/06/ ... st_29.html
Last edited by Ghibli on Sat Jun 30, 2007 2:10 pm, edited 1 time in total.
- Interpreter
- Forsaken
Из речта на Симеон Кобург-готски при връчването му на орден "Стара планина":
Фантазиите, че некакви си лични съображения като имотите са тези, които ме държат и притискат, за да работи тази коалиция, са толкова жалки, че трудно могат да бъдат окачествени... В крайна сметка дали в по-голям и по-малък мащаб, това е нещо, което всеки ще разбере, че се нарича "бащиния"... Благодарение на нас тримата със Станишев и Доган се постигат неща, които малко хора могат да предвидят и ще продължават да се постигат...
Фантазиите, че некакви си лични съображения като имотите са тези, които ме държат и притискат, за да работи тази коалиция, са толкова жалки, че трудно могат да бъдат окачествени... В крайна сметка дали в по-голям и по-малък мащаб, това е нещо, което всеки ще разбере, че се нарича "бащиния"... Благодарение на нас тримата със Станишев и Доган се постигат неща, които малко хора могат да предвидят и ще продължават да се постигат...