zhivik wrote:Един съвет - седни на спокойствие, и помисли все пак кой точно те дразни. Тъй като аз си признавам че не разбрах, и досега само се опитвам да гадая. Нищо лично, просто ако искаш да водим смислен разговор, хубаво е да се уточниш какво точно в съвременната музика не ти харесва и защо. Освен това още бих искал да видя пример за въпросния албум, който бил обработен дигитално, за да звучи "нескопосано". Не за друго, ами ми стана любопитно 

Бе май и аз не знам но си ме дразни определено 
Бе като се замисля  сигорно просто  този период   не ми   допада   и като е на мода  ме дразни ..ама не и баш така щот пък си се кефя на доста  неща от тогава , по-скоро  поголовноста на ретро(от 60/70/80) стилистиката на   "инди"/"гаражните" групите ,която е  и тотално еднаква 
давам пример: никой няма да си  направи фотуристичен клип (бе може да си направят ма пак ще е с ретро привкус) вместо това  9/10 изпълнителя ще направят  стандартния  видео  клип с летаргичен младеш в радърпан костюм и смачкана коса   + 70-рски мебели/коли 

ситуацията  е същата като в хип-хоп-а там стандарт са  каките ,които си клатят хубавите задни части  в такт с баса 

тука пък раздърпаните  младежи/ретро реквизита .
Но докато   примерно хип-хоп и р&б са си  шероко разпространени . "Инди" типовете са навсякъде 

в рока  /електронната музика/ дори хип-хопа 

и всичко що годе следва  идни и същи  експресивни рамки  макар стилово да са доста различни 

и навсякъде има 70 мебели(как ги мразя 

само )+ раздърпани младежи  
в музикално  отношение  какво ме дразни 

за рока  :"гаражноста"   ,демек в определената опрсотеност  и целенасочената    фалвивост ( изобщо не е правилно така да го кажа ,но да номе разберете) не се гони перфектеност в звучанието ми дефектите  ги обръщат в ефекти 

бе липсва ми стадионния рок и това е .. може би.
Е това не ми пречи  на някои   неща  да се кефя де.Но в общия случай  повечето от  сегашните неща издишат в сравнение по-старите   а неизбежно е да се равняват  щот  в определена степен ги копират .
Когато  някой вече е открил Америка ,то ти  неможеш да го направиш ,колкото и да се стараеш  и тука така  оригиналът винаги е по-добър  щото е оригинал ..
Електроната музика
През  80-те  са използвали тия синтезатори   щот това са могли сега ,защото това е модерно 

но тук каточели има  повече свобода 
Общо взето това което не ми харесва ,че може би през целия   20-век музиката се е видоизменяла и еволюирала   , а сега  ако може да кажа така почва да регресира 

и задълбава в едно  рециклиране на стари идеи 
Но това си е моето  субективно и лично мнение