Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19539
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sun May 27, 2007 1:34 am

Мдаааа, ролерите :twisted:
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4276
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Post by трубадур » Sun May 27, 2007 2:06 am

И двете се показват голи, тъй че няма проблеми, всички са щастливи. Хедър показва по-смело, ама се тая :wink:
От тази седмица:
Тртият X man - първото гледане не ми хареса. Вторият път се израдвах, а сега, третия, на дъвъдъто наистина ми хареса, даже най-много от поредицата. Видях и оригиналните хрумвания и тъпотиите явно са по вина на продуцентите. Ако нещо, в някой филм е било първоначално измислено да "густи", а после е заместено с нещо, дето смърди, винаги вината е в продуцентите - закон.
Другия филм е "Маями Вайс", определено най-бруталния филм на Майкъл Ман, а и определено с шансове да ми стане най-любимия ми негов. Което си е постижение, с оглед натова, какво е направил тоя человечец. До сега винаги "Последния мохикан" ми е стоял най-високо в неговите филми. Просто "Жега", "Вътрешен човек" и "Съучастникът" са трилъри, демек в един жанр, докато мохикана си беше приключенската драма във визитката на режисьора. С други думи, имаме няколко страхотни филма, но сега, за мен, Маямито ги издухва всичките. Има всичко познато - силни характери, адекватни герои (рядко срещано, а в неговите филми, героите са истински: не може да си про. а на карая да оплескаш всичко, щот трябва да има драма, а също не може и да си безгрешен, правиш грешки и това си е), манияшка светлина и цветове, и няколко впечатляващи природни картини, мда и диалог, както и игра.
В този филм, за разлика от другите, кръвта се лее бая. Само че не така целенасочено като в "От другата страна (The departed)" да речем, а просто реално, сякаш е документален филм, а камерата е точно в центъра. С чиста съвест казвам, че филма е прекрасен :wink:

User avatar
Darkling
Paragon
Posts: 592
Joined: Thu Aug 03, 2006 11:39 pm

Post by Darkling » Sun May 27, 2007 4:43 pm

Изгледах "Ангелско сърце".Робърт Де Ниро + Мики Рурк... :shock:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

User avatar
dellusion
Warmage
Posts: 1248
Joined: Thu Dec 28, 2006 10:36 am
Location: София

Post by dellusion » Tue May 29, 2007 10:04 am

Миналата седмица изгледах последния епизод на Декстър. Голяма психария.

Сега гледам паралелно Texhnolyze и Futurama, според зависи от настроението ми :).
Look at the darkness...
...around me.

User avatar
Delegat
Mistborn
Posts: 1489
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Tue May 29, 2007 10:32 am

Гледах Дневна стража оня ден. Като цяло мнението ми е по-скоро негативно, доста несвързън филм, бях чел книгата преди това и като цяло филма има твърде малко общо с нея, някои епизоди като сменянето на телата между главния герой (забравих му името :) ) и Олга бяха сякаш вкарано самоцелно. Разбирам защо е пропуснат епизода с Алиса и лагера, но какъв е смисъла от нейната роля в целия филм? И ми се струва, че актьора, който играеше Завулон в първия филм е сменен (може и да се лъжа), да не говорим, че през целия филм се моташе облечен в халат :lol: Иначе има готини ефекти, но края просто беше безумен. Нямам думи :roll:

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18769
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 10:34 am

То тоя филм е само луузли бейзд по книгите принципно...
This is it. Ground zero.

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Tue Jun 05, 2007 8:34 pm

Аз пък миналата събота гледах ей туй Maximum Overdrive! Филмът е правен по книга на Кинг и е направо невероятен!!! :shock: :twisted: Т.е. смешен, забъркан и пр. Но ми хареса!
Като го прегледах в айемдиби, открих че актрисата която играе Кони (много е готина във филма) е гласът на Лиза Симпсън! :lol:
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Wed Jun 06, 2007 10:53 pm

Изгледах 'Fur' преди малко. Филмът е с Никол Кидман и Робърт Дауни Дж. и е абсолютно фрийк шоу. Въпреки, че е зверски особен и шантав, на мен ми хареса. Такава химия имаше в погледите между Никол и Робърт, направо тръпки да те побият. Много хубаво заснет филм :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Jun 06, 2007 10:57 pm

1. Има ли субс вече, аз нищо не зацепих тогава без тях.
2. "Никол" и "Робърт" са ти близки семейни приятели, райт? :lol:
3. Хайде стига толкова, да не те притеснявам, сигурно ИМАШ ДА УЧИШ :wink:

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Thu Jun 07, 2007 2:21 am

От доста време насам си бях набелязал за гледане "La Môme" - доста креативно преведено като "Едит Пиаф - живот в розово" - все пак една нейна плоча бе част от музиката, с която съм израснал. Макар че, разбира се, ми е ясно откъде са взели идеята за заглавието (а то да вземе да се окаже, че креативният превод не е нашенски дори, а си е американското заглавие), все пак очаквах то да е леко подвеждащо - очаквах поне малко мрачен филм, като се има предвид историята на живота й - и при все това (всъщност независимо от това) очаквах филмът да ми хареса, особено защото не е поредната холивудска захаросана биография*...

Оказа се, че очакванията ми са били дори слаби - и по двете точки. Прекрасно поднесена история, красиво преплетени различните части от живота й, невероятно превъплъщение в ролите на всички главни герои, че и на някои от просто прелитащите персонажи, твърде реалистични картини от до-, през-, между- и следвоенния живот във Франция, няколко на пръв поглед забавни, но - поне според мен - немалко верни коментарчета за живота и нравите на жителите на една-две други държави, убийствено операторско майсторство, още повече вкарващо всичките дребни психологически подробности направо в мозъка, че да не кажа в сърцето... и някой ще си помисли, че едва ли има смисъл да споменавам, че от време на време е имало и музика - но, да, има смисъл да споменавам музиката! Точно колкото трябва, точно когато трябва, точно които песни трябва**, точно в които версии трябва... точно каквото трябва, че да превърне иначе много силния филм в нещо незабравимо.

* мммм, не, Никола, няма нужда да скачаш - с това със захаросаната биография определено нямам предвид "I Walk The Line"!

** е, признавам, с някои от по-уличните шансони ме поизненадаха, но едва ли ще издам твърде много, ако кажа, че в момента, в който зазвуча L'accordéoniste, очите ми се насълзиха; а със сигурност няма смисъл да споменавам и "Je ne regrette rien - car ma vie, car mes joies aujourd'hui, ça commence avec toi!"
Last edited by Roamer on Thu Jun 07, 2007 2:46 am, edited 2 times in total.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Jun 07, 2007 2:27 am

1. Субтитри няма, но се разбира и не са необходими.

2. Никол и Робърт са прекрасни актьори, специално тя ми е любимкаТА и в този филм е просто невероятна. Камерата постоянно следи мимиките и жестовете й, особено продължително остава върху лицето й. Играта й с очи, разните присвивания на веждите, челото, леките усмивки... изобщо толкова невероятно добре е пресъздала шашавостта на героинята си, че наистина се усеща във въздуха. Робърт Дауни пък е магнетичен само с очи, защото предвид ролята, която играе те са единственото, което се вижда от него и... е страхотен.

Във филмът има доста символика или поне начинът, по който камерата снима и се движи създава такова усещане. Имаше една финална сцена с Никол, която лежи по корем на пясъка по комбинезон, а вълните я заливат - like omg и красивата сцена :oops: :oops: :oops:.

3. Не ме притесняваш сори, даже можеш да се обадиш и да си побъбрим, ама хайде от мен да мине, може и след две седмици, да мине и твоята сесия. И на тебе не ти е леко, ех. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3375
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Thu Jun 07, 2007 11:49 am

Нощна & Дневна стража - първо трябва да се гледа филма, после да се четат книгите... Само дето като четеш книгите ти става ясно каква боза са направили от историята във филма, но пък и за доста неща разбираш защо са така :)

Аз пак гледах Пиратите и установих, че в Арена билетите точно за този филм са 7 кинта, правят пари хората :) Кефи и на второ гледане, пък и някои от глупостите, които плещи Джак се оказа, че съм успял да пропусна на първо гледане :)
Last edited by thunder on Thu Jun 07, 2007 3:52 pm, edited 1 time in total.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Jun 07, 2007 12:53 pm

И аз гледах "Едит Пиаф - живот в розово". Заглавието подлъгва. Филмът е много мрачен, безнадежден на моменти. И все пак много силен. Пенчев вече е казал за музиката, за невероятната актьорска игра и така нататък. Но все пак не мисля, че филмът ще хареса на всички. Твърде далеч е от холивудски блокбъстър, дори забавните му части са твърде мрачно иронични. Така че не мога дам съвет дали да бъде гледан (специално понеже Алекс ме питаше), само да кажа, че на мен ми хареса твърде...

П.С. Никола и Дима - тва все пак е форумът за филми, а не "дай да се гъбаркаме с другарчето на тема сесия"
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Thu Jun 07, 2007 4:15 pm

Ох да се присъединя и аз към клака на филма за Едит Пиаф, (Оригиналното заглавие си е Хлапачката) ако правилно съм разбрала Морви! (Мнението на Ромър, много ме трогна. Можеби защото Пиаф е от много малкото публични персонажи които боготворя; или почти).
Само една малка бележка - щом и тукашните кухи хлапета знаят че Живот в розово (La Vie en Rose) e заглавие на песен, как е възможно някой да се подведе по заглавието на филма? :twisted: И да мисли че е някаква романтична боза?!?!
А иначе самият филм, за мен, е прекрасен! Всичко си е много на място, дори и коментарите за жителите на другите страни! :wink:
А живота на тази жена си е бил много мрачен и тежък, но тя все пак го е преодоляла всичко! И е продължила да пее до края!
И беше крайно време да има поне един свесен филм за нея!!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Jun 07, 2007 4:26 pm

Хм, не става дума за това да се подведеш, че е боза, а просто да очакваш по-оптимистично и жизнеутвърждаващо тълкувание на биографията й.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests