feeling...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed May 12, 2004 11:12 am

Плачът е нещо нормално и полезно. Аз отдавна съм свикнала да лея сълзи на улицата, защото с моите чувствителни очи ми стига само да духне прохладен вятър и сълзите за налице. Ама, си признавам, че като ми е криво предпочитам да плача насаме. Но че е полезно да се плаче е доказано. Защото по време на плач от чувства, тоест не по време на обработка на лук, се отделят токсини заедно със сълзите.
Иначе за показването на чувствата съм раздвоена. От една страна е добре да си споделиш болкта или радостта с човек, който ще се разплаче или зарадва с теб, а от друга никога няма да покажа, че са ме наранили, ако знам, че именно това е бил търсеният от човека ефект. Защо да му направя кефа да разбере, че ме е засегнал.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Wed May 12, 2004 1:09 pm

Аз не съм плакал пред хора ( не че ми се е удавало случай да проявя прочутата си нашир и длъж стоманена воля - просто не ми се е случвало да се развълнувам пред хора - все такива неща, дето другите ги трогват, мен ме карат да потъна в размисъл, та нещо сълзите ми бягат ), но съм свикнал хората да плачат пред мен. И нито ме е гнус, нито съм отвратен - направо невероятно! Това имах предвид, като казах, че да плачеш не е срамно. А аватара...ми и мен адски ме кефеше старият, смятам по някое време да го върна, но този, кажи ми честно, не е ли също велик?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 12, 2004 1:16 pm

Тоз аватар кърти мивки наред. Даже е на път да разбие моята в кухнята!:РРРРРРР
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Random
Ascendent

Post by Random » Wed May 12, 2004 2:45 pm

И аз не мога да плача. До трети-четвърти клас максимум от време на време ми се насълзяваха очите, много рядко течаха сълзи. Сега и да ми се иска, не мисля, че мога да го постигна. Даже понякога се чувствам гадно, че не мога :( Няма нищо срамно със сигурност, само да е в следствие на истински чувства, а не на преструвки.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 12, 2004 4:56 pm

Last edited by Tais on Tue Dec 14, 2004 2:15 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 12, 2004 7:16 pm

Аз пък напоследък въобще не мога да се трогна от разни трагични новини тип "десет иракчани/израелци/чеченци/random generated nationality загинаха при...". В смисъл, жалко за тях, но нито съм ги познавал, нито нищо. Ако тръгна да оплаквам всеки, който умира всеки ден няма да ми остане време за нищо друго.
Иначе понякога съм искал да плача, но не мога. Е, освен когато носех лещи и ми влизаше нещо в окото. :P Мда, безчуствен гад съм си. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed May 12, 2004 10:16 pm

Я кажете, че и аз от една седмица си сложих лещи - може ли да ти паднат от очите, ако се разплачеш? Както казах по-горе, не плача, но ми е любопитно. А това с лука трябва непременно да го пробвам. :D

Знам, че може би задавам твърде личен въпрос, но все пак, който иска - нека отговори: Плакали ли сте на погребение на близък човек/роднина? Защото на няколко пъти и една сълза не пророних, а около мен всички се насълзиха и нагоре.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 12, 2004 10:20 pm

Аз не съм бил на погребение, но и на баба ми и на дядо ми по времето, когато починаха, съм бил прекалено малък, за да осъзнавам достатъчно, че да се натъжа истински.
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 12, 2004 10:55 pm

Да не ти дава Господ да си на погребение на някой наистина близък...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed May 12, 2004 10:59 pm

Досега ми се е случвало само на дядовци, но за някой приятел, не дай си Боже, сигурно няма да е така.
Once you find them

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu May 13, 2004 9:45 am

Джаар, няма да паднат лещите от сълзи, не бой се!!! А това за лука си е чиста истина. Открих го съвсем случайно, когато всички около мен ревнаха от лука, който аз режех. Но оттогава съм абонирана за това занимание:).

А за погребението - ами през февруари погребахме брат на баща ми - май не си спомням да съм ревала толкова друг път. Ама то поради много и смесени чувства. В тази връзка, се сетих, и за друг подобен случай. НЕ знам, дали се е е случвало на някого да попадне на гробище в малко село. На мен ми се случи веднъж и чух жена, която оплакваше. Ама наистина, не някакво глупаво измислено вайкане. Тази жена полу-нареждаше, полу-пееше. Направо от душата и извираше... никога преди не бях чувала подобно нещо, а и оттогава не ми се е случвало. Имаш усещането, че загубата й е отворила ужасяваща празнина в душата и жалеенето кънти оттам. Ами резонира и в мен и едва не се разревах и аз. Е, напълниха се очите...
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu May 13, 2004 1:16 pm

Бил съм и на погребение на МНОГО! близък човек и на гробище в малко село съм бил, даже доста често съм (то си е интересно място). Колкото до оплакването, според мен това си е чисто социално явление или поне аз съм го виждал само в тази светлина- хора на които не им пука реват като заклани просто за да изглеждат опечалени пред обществото. А колкото до плача- не, не съм плакал...
А понякога ми се иска да бях..... Чудя се дали нещо би се променило?
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Thu May 13, 2004 8:11 pm

По принцип, не вярвам някой опечален на погребение да те следи дали рониш скръбни сълзи или не. В противен случай явно не е опечален :evil: , но се прави на такъв. :(
Once you find them

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu May 13, 2004 9:14 pm

Всъщност за съжаление (или пък не?) на такива събития има много хора, които изобщо не са опечалени. Дошли са просто за да не се цепят от колектива. Погребението като социално явление. Няма как човек да е искрен и да каже- "добре че пукна". А винаги има хора които си мислят точно така. За съжаление го знам от личен опит. Но тази тема....
Заеби....
плс.....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu May 13, 2004 9:42 pm

По принцип, не вярвам някой опечален на погребение да те следи дали рониш скръбни сълзи или не.
Е, ако е погребението на някоя мутра. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!