Онлайн кнжарници
Тази тема ми се видя най-подходяща, затова задавам въпроса си тук. Поръчах си книга от Amazon.co.uk и в e-mail който ми изпратиха оттам (за изпращането на поръчката) ме уведомиха, че очакваната дата за доставката е 27.08, но нямам представа откъде ще си я получа. Ако някой има опит нека ми каже дали ще пристигне в пощенския клон или на адрес.
- Moridin
- Global Moderator
Ако си избрал нормалната доставка (еър мейл), ще дойде в пощенския ти клон, откъдето изцяло от пощальоните зависи дали ще ти я донесат до пощенската кутия, или ще ти пратят известие. Ако пратката е препоръчана (което уви няма как да се знае отнапред, само понякога пращат такива), със сигурност ще получиш известие, защото трябва да се подпишеш, че си я получил.
Моят съвет е, освен ако имаш хубава пощенска кутия, да идеш до пощенския си клон и да помолиш да не ти носят пратките, а ти да си ги взимаш, понеже са доста лесни за крадене, ако ти ги оставят ДО пощенската кутия...
Моят съвет е, освен ако имаш хубава пощенска кутия, да идеш до пощенския си клон и да помолиш да не ти носят пратките, а ти да си ги взимаш, понеже са доста лесни за крадене, ако ти ги оставят ДО пощенската кутия...
This is it. Ground zero.
амазон няма как да знаят "очакваната дата" на доставка. най-вероятно си видял shipment date (дата на изпращане) или estimated delivery date (приблизителна дата на доставка, която обикновено е период и варира в рамките на седмица). за стандатната доставка времето е около 7-10 дена (след изпращането) до софия. в 99% от случаите ще получиш известие от пощата да си прибереш пакета на място, пощальоните обикновено си имат достатъчно работа и не разнасят по домовете. ако си знаеш пощенския клон, можеш и сам да си го потърсиш.