Зад нас са блеснали житата

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 1:34 am

сейм за лейтъра, тука само костовистчета кат гледам :lol: :lol: :lol:

п.с. сега като Командира го няма - какви са костовистите - ТУЙ е въпросът!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 29, 2007 8:53 am

Никола, обуздай си пещерния антикостовизъм, темата няма нищо общо с Костов.
Мор, бих преживяла Кока колата, ма и Пепси нямаше :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Tue May 29, 2007 9:03 am

Не ми липсва шампоан Па-Па, от който ми се накъдри косата (документирано) :roll:

Липсва ми отсъствието на коли и задръствания и шум.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 9:35 am

Па-па мажеше!

Морви обуздай си престорената омраза към едно по-сигурно мутра-less време! :wink:

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue May 29, 2007 9:41 am

Сега:
Безгрижното детство на село. Някак сегашното детство не протича по онзи начин. Няма ги тълпите деца около блока или на село, няма игри на жумичка, стражари и апахи или държави (или на "Тимур и неговата команда" и "Капитан Пауър и войниците на бъдещето"!). Сега има отделни, сравнително по-малки и много по-нахакани хлапета, стоящи предимно около кватралните интернет клубове.
Тогава:
Интернет

Не ми липсват някакви такива дребни работи като бози и шоколади кума лиса. Не са ми и пречели такива дребни работи като дефицита на шоколади и банани. Ама аз и не съм бил много голям де :), може и да е било неприятно за някой по осъзнат.
Look at the darkness...
...around me.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 9:43 am

Бтв задръстванията и колите нямат никаква връзка с комунизма или не ;р

е, освен ако не броим, че преди май трябваше да си женен за софиянка, за да имаш кола тук :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue May 29, 2007 10:12 am

Е, как, колите тогава си бяха проблем. Баща ми се е записвал по някакви списъци и после е чакал години, докато му дойде ред за закупуване на кола (ладата дори беше лукс). Никакъв внос, освен от СССР май, никакви коли... нихтс.
А дали трябваше да си женен за софиянка, ни нам.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 29, 2007 10:23 am

Мда, факт - за да си купи човек кола, трябваше да е в списък и да се надява да му излезе номера. Едни приятели чакаха 16 години, за да си купят и те Лада. А и наистина трябваше да имаш "гражданство", за да живееш в друг град, като въпросното гражданство се придобиваше със сватба. :mrgreen:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 10:24 am

Баси София как СПЕШНО се нуждае от подновяване на тоя закон :mrgreen:
This is it. Ground zero.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue May 29, 2007 10:37 am

Всъщност гражданството беше само в големите градове, макар че гледайки София в момента, май е имало смисъл ... Иначе гражданство се придобиваше и чрез това да те назначат на работа в друг град, ама това никак не беше лесно.

За колите си беше така, чакаше се поне 2-3 години, така че има действително връзка между комунизма и липсата на задръствания. Абе изобщо навремето градове като София си имаха градоустройствен план и той се спазваше. Сега сигурно изглежда абсурдно, ама според въпросния план София в момента е трябвало да бъде около 800 000 души, а не близо 2 милиона.
This signature is not yet rated

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Tue May 29, 2007 10:38 am

Ми липсва ми да съм на 12-13, сега като погледна назад оценявам какво хубаво детство съм имал :).
А също ми липсва няколко месечното чакане на новия брой на Дъга, друго не се сещам.
А иначе тогава като дете не си споням да ми е липсвало нещо чак толкоз силно. Е може би видео с дублираните екшъни на български от един човек.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue May 29, 2007 11:10 am

Или сватба, или разпределяне по професионална линия - демек решават, че с твоите способности ще си по-нужен в еди-кое си предприятие в съседния град - а може и не непременно в съседния.

Иначе хм...

Да, липсва ми зеленината, но не ми липсва изкуствено създадената жилищна криза, заради която имаше толкова много незастроени парцели из града; не ми липсва и изкуствено създадената бензинова криза, която също помагаше за незастроените парцели, не ми липсват и километричните опашки за бензин.

Да, липсват ми дъвките "Идеал", но не ми липсва изкуствено създаденият дефицит и липсата на избор, заради които нямаше как да не харесваме дъвките "Идеал".

Да, липсват ми евтините ведомствени почивки по море и планина, но не ми липсва режимът на водата и тока и веселата ситуация по време на режим на тока да изнасяме електричество за съседни държави извън СИВ, просто защото цялата идея с конвертируемия лев не е била съвсем измислена и електричеството е едно от малкото неща, които могат да донесат приходи на държавата. Е, вицовете за "...и те преместиха града!" са си сладки спомени, но все пак...

Да, липсват ми купищата евтина руска техническа и художествена литература, както и купищата евтини руски преводи на техническа и художествена литература, но не ми липсва този толкова внимателен подбор на това какво точно да бъде издавано и какво не, и тръпката в толкова редките случаи, когато по някакви странни начини успеем да се доберем до оригинални издания.

Мога да продължа и още много... но май писанийцата ми започват мъничко да мрачнеят, а не ми е това идеята в този хубав слънчев ден.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue May 29, 2007 11:11 am

Ааахъм, така е, като започвам да пиша нещо и го пиша половин час; zhivik ме е изпреварил с разпределянето по професионална линия. Е, хубу де :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 11:26 am

Казвайте квот си искате, но Кума Лиса ПЪЛНОЦЕННО издържа на конкуренцията. Не е Линдт, но пък е 8000 пъти по-евтин, та...
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 29, 2007 11:30 am

И 15 000 пъти по-зле от него. Ми не, и сега имаш вафла Боровец. Че и Кума Лиса бяха пуснали пак по едно време, но явно този път нещо не мина. В смисъл, сега можеш да избираш дали да си вземеш Линдт или фин млечен, а тогава - щеш, не щеш - Кума Лиса.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either