Или сватба, или разпределяне по професионална линия - демек решават, че с твоите способности ще си по-нужен в еди-кое си предприятие в съседния град - а може и не непременно в съседния.
Иначе хм...
Да, липсва ми зеленината, но не ми липсва изкуствено създадената жилищна криза, заради която имаше толкова много незастроени парцели из града; не ми липсва и изкуствено създадената бензинова криза, която също помагаше за незастроените парцели, не ми липсват и километричните опашки за бензин.
Да, липсват ми дъвките "Идеал", но не ми липсва изкуствено създаденият дефицит и липсата на избор, заради които нямаше как да не харесваме дъвките "Идеал".
Да, липсват ми евтините ведомствени почивки по море и планина, но не ми липсва режимът на водата и тока и веселата ситуация по време на режим на тока да изнасяме електричество за съседни държави извън СИВ, просто защото цялата идея с конвертируемия лев не е била съвсем измислена и електричеството е едно от малкото неща, които могат да донесат приходи на държавата. Е, вицовете за "...и те преместиха града!" са си сладки спомени, но все пак...
Да, липсват ми купищата евтина руска техническа и художествена литература, както и купищата евтини руски преводи на техническа и художествена литература, но не ми липсва този толкова внимателен подбор на това какво точно да бъде издавано и какво не, и тръпката в толкова редките случаи, когато по някакви странни начини успеем да се доберем до оригинални издания.
Мога да продължа и още много... но май писанийцата ми започват мъничко да мрачнеят, а не ми е това идеята в този хубав слънчев ден.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.