Мултиплекси, филмотечни кина, квартални дупки
Интересна тема
Навремето си прекарвах младостта из тия кина най-редовно :Р За съжаление не съм стъпвала от няколко години в повечето от тях, иначе щях да се включа със собствена характеристика и оценки. Не съм съгласна с повечето, но нямам база за спор :/

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Moridin
- Global Moderator
Основният проблем на Арената е чисто визуален. Прилича на блокче лего. Мен лично ме боли сърцето всеки път щом вляза в тази УЖАСНО ГРОЗНА СГРАДА.
Сами по себе си американизираните кина са нещо ужасно и водят гнилия капитализъм със себе си - това е ясно. Единственото обаче без ДРУГИ недостатъци (вече изброени за Мултито и Арената, за Синеплекса си ги знаем тоже) си остава Мола.
Друг е въпросът, че магазинчетата в него са смешни и идеята да дам тройна цена за нещо дето го има две преки по-надолу на Пиротска, просто ме възмуващава на гражданско ниво дет се вика.
Добре че са шоколадът и Касиопеята да го крепят за клиентела
Сами по себе си американизираните кина са нещо ужасно и водят гнилия капитализъм със себе си - това е ясно. Единственото обаче без ДРУГИ недостатъци (вече изброени за Мултито и Арената, за Синеплекса си ги знаем тоже) си остава Мола.
Друг е въпросът, че магазинчетата в него са смешни и идеята да дам тройна цена за нещо дето го има две преки по-надолу на Пиротска, просто ме възмуващава на гражданско ниво дет се вика.

This is it. Ground zero.
Чисто визуалният проблем на Арена няма нищо общо с твоя комфорт вътре и с качеството на услугата, която ти предлага. Подлезът на НДК щото е едно чудо на дизайнерската сюблимност, нали?Moridin wrote:Основният проблем на Арената е чисто визуален. Прилича на блокче лего. Мен лично ме боли сърцето всеки път щом вляза в тази УЖАСНО ГРОЗНА СГРАДА.
Иначе самата концепция за повече от 3 зали на едно място ВЕЧЕ е взета от американските кина, така че като ти е толкоз драма от гнилия капитализъм, другия път - в Дома на киното 4 месеца след премиера, с пакетче виолетки.
А магазинчетата в Мола не са смешни, а съвсем читави и бтв единствените надути цени са вече на щанда с пуканките, към който, знаеш, никой не те бута. Пиротска, прочее, е на около 20 минути пеша от него, само да отбележа.
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
10 минути 
Ми кво му е на Дома? Ениуей има си поамериканчени с ВКУС и такива БЕЗ (Арена, която и отвътре е зле). Подлезът на НДК бтв си е доста приличен, а има и шадраван. Всеки архитектурен обект с фонтан е бай дифолт в пъти по-як от всеки без.
Виолетките смучат, но лукчетата са мн по-добри от всеки чужд смучащ бонбон, който съм пробвал.
Говорех за магазините за дрехи (80% от Мола), които СА на надути цени и то доста.

Ми кво му е на Дома? Ениуей има си поамериканчени с ВКУС и такива БЕЗ (Арена, която и отвътре е зле). Подлезът на НДК бтв си е доста приличен, а има и шадраван. Всеки архитектурен обект с фонтан е бай дифолт в пъти по-як от всеки без.
Виолетките смучат, но лукчетата са мн по-добри от всеки чужд смучащ бонбон, който съм пробвал.
Говорех за магазините за дрехи (80% от Мола), които СА на надути цени и то доста.
This is it. Ground zero.
Подкрепям за Мол-а - има си Макдоналдс, където за 4 лева си взимаш 4 чиза и си готов, има си Тропс, който е евтин, има си книжарниците, пулсар, техномаркет - всичките с нормалните си цени. А най-долу си има и Пикадили, в който цените са напълно редовните за подобен тип супермаркет за по-нормалните марки продукти. Абсолютен мит е, че човек трябва да даде много пари, за да хапне в Мол-а. Просто зависи какво. Сега, и мен ме дразни, че 300 грама от някаква корейска/тайландска манджа струват 6-7 лева и няма скоро да я опитам, обаче не съм се юрнал да пазарувам там, нали?
Идеята ми е, че в Мол-а има МНОГО, на ЕДНО място е, за ВСЕКИ джоб има по нещо и е ПОДРЕДЕНО.
п.с. Жоре точно шоколада ли намери за аргумент със 7.20 за 100 грама....
п.п.с. тъжно ми стана за теб и лукчетата, пробвай примерно Riesen и ще разбереш какво имам предвид;).
Идеята ми е, че в Мол-а има МНОГО, на ЕДНО място е, за ВСЕКИ джоб има по нещо и е ПОДРЕДЕНО.
п.с. Жоре точно шоколада ли намери за аргумент със 7.20 за 100 грама....

п.п.с. тъжно ми стана за теб и лукчетата, пробвай примерно Riesen и ще разбереш какво имам предвид;).
Всъщност не са, просто са маркови. Което Е надуто, но не заради локацията. А на Дома нищо му няма. Вкл. му няма възможността да гледаш нови филми вътре...Moridin wrote:10 минути
Подлезът на НДК е мръсна цигания, фонтанът му е по-обезобразен от Харви Дент, а и всичко е разпръснато и схлупено. Как да е, Арената от вътре няма разлика с Мола и е супер приятна и разчупена откъм дизайн.
Едит: Никола, откажи се, Жоро и соц-лакомствата (Кума Лиса е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ШОКОЛАД ЕВЪР, нали така? Какво тук значат някакви си Милки...) са някаква изкривена симбиотична любов без обосновка, но с пънчлайнс. Ше си признае, че лукчетата са съкави точно на куково лято...
- Moridin
- Global Moderator
Тва с Харви Дент беше палаво
Никич, чакам бонбоните ;р
Еми може да са маркови, ма има САМО маркови. И пак са по-надути.
Храната също е по-скъпа. Тропсът е 2 и кусур лева таратор
Аз съм ял в нормален Тропс и там такива простотии няма. Единствените на нормални (доколкото те принципно са нормални) цени са Макдоналдса и Пен д'ора, в които обаче човек не може да хапне нищо истинско, така че пак не стават. А ония зеленчукови сок-супи от по 5 лв изобщо не ги коментирам.
Арената е некви ескалатори и некви наблъскани магазиняци кат в лабиринт. Дори няма читава кръгова подредба кат Мола.
п.п. Тръпката с шоколада е, че е нещо уникално, нищо че е скъп. Само в Синеплекса има такъв (макар и друга марка).

Никич, чакам бонбоните ;р
Еми може да са маркови, ма има САМО маркови. И пак са по-надути.
Храната също е по-скъпа. Тропсът е 2 и кусур лева таратор

Арената е некви ескалатори и некви наблъскани магазиняци кат в лабиринт. Дори няма читава кръгова подредба кат Мола.
п.п. Тръпката с шоколада е, че е нещо уникално, нищо че е скъп. Само в Синеплекса има такъв (макар и друга марка).
This is it. Ground zero.
- Moridin
- Global Moderator
Ми няма изобщо фийлингът че обикаляш кръг. Качваш се на единият ескалатор, забиваш по некви пътечки между места за хранене и в добрия случай стигаш до другия, а в лошия - до некъф задънен край.
Дори самият Джимис там сам по себе си е лабиринт.
Едит: ВСЕКИ ял лукчета, знае че са култ. Едно е Никола да казва, че има по-добри (макар и малко вероятно), но да казваш, Симе, че са съкави, е вече смешно.
Това едно, второ Кума Лиса си има специфичен шоколадов вкус и да, доста е як. С удоволствие го хрупам ПЛЮС дето струва под лев и моеш се освиниш с него. Милките са си стандартен стъф а и твърде много са с гадни ядки вътре.
Дори самият Джимис там сам по себе си е лабиринт.
Едит: ВСЕКИ ял лукчета, знае че са култ. Едно е Никола да казва, че има по-добри (макар и малко вероятно), но да казваш, Симе, че са съкави, е вече смешно.
Това едно, второ Кума Лиса си има специфичен шоколадов вкус и да, доста е як. С удоволствие го хрупам ПЛЮС дето струва под лев и моеш се освиниш с него. Милките са си стандартен стъф а и твърде много са с гадни ядки вътре.
This is it. Ground zero.
Moridin wrote:Едит: ВСЕКИ ял лукчета, знае че са култ. Едно е Никола да казва, че има по-добри (макар и малко вероятно), но да казваш, Симе, че са съкави, е вече смешно.
What I saidRoland wrote:Едит: Никола, откажи се, Жоро и соц-лакомствата (Кума Лиса е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ШОКОЛАД ЕВЪР, нали така? Какво тук значат някакви си Милки...) са някаква изкривена симбиотична любов без обосновка, но с пънчлайнс.

- Bat Garo Still Rots
- Moderator