Евроизбори
Moderator: Moridin
Политиката, Бога ми, е начин да се договориш с други хора за разни неща в обща полза, по възможност повече твоя. Не твоя, а ваша. На твоята страна, община, етц... Но в името на светлината, не е това да накараш хората да правят каквото искаш. Не тези хора. Това е ъпгрейднат феодализъм. Ама не, наистина....!!!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- Moridin
- Global Moderator
В това няма нищо мръсно бтв. Политиката е СРЕДСТВО. Целите зад нея са мръсни или чисти. Това, че на Доган целите са мръсни, не означава, че не трябва човек да се възхити на владеенето му на СРЕДСТВОТО.
По същия начин, по който най-добрият снайперист в света си Е убиец, НО пък си остава най-добрия снайперист в света.
По същия начин, по който най-добрият снайперист в света си Е убиец, НО пък си остава най-добрия снайперист в света.
This is it. Ground zero.
- Interpreter
- Forsaken
Уау, Никола, ти ме уязви. Идея си нямаш колко точно ми дреме какво точно си си мислел и що си го мислел. Това по твоя въпрос.
Иначе, мисля, че под "политика" разбираме различни неща и оттам произтича целият спор. Честно казано, нямам адекватен речник под ръка и не мога да намеря точна дефиниция на думата политика. Все пак, в един по-държавен, да го река, смисъл, предполагам, че политиката е средството за управление на една държава. Пример за добър политик е например княз Борис I - изключително слаб пълководец, губи всички битки, но с покръстването прави Византия и Рим да си говорят самички, след което извоюва една добра изходна позиция за Първото българско царство. Лош политик - Симеон I, който пък е чудесен пълководец дотам, че се забравя да спре да воюва и в резултат страната е толкова отслабена, че веднага след смъртта му лесно пада в ръцете на Византия. Така де... Мисля, че разбирате какво имам предвид. Значи, умението да въртиш много хора на пръста си, за да ги караш да правят каквото на тебе ти се ще аз не го свързвам с политика, свързвам го с манипуалция. Що се отнася до манипулация на куцо, кьораво и сакато Доган верно няма равен, дори може би в света трудно ще се намери някой, който да може да му стъпи на малкото пръстче (и слава Богу). Освен може би Кадафи... Добър политик ли е Кадафи? Страната му е сред най-големите производители на петрол, населението й е сред най-бедните в света, той от друга страна върти сума ти велики сили на пръста си, това вероятно го прави добър политик.
Ми ако поставяте знак за равенство между политика и манипулация - тогава Доган наистина е най-добрият политик в България. Аз обаче не мисля, че политиката се изчерпва с манипулация, в нея има и много други тънки моменти все пак. Човек, който си служи с манипулации единствено за своя собствена цел обикновено се нарича престъпник и социопат, а не добър политик, ама вие си знаете. А Доган е и един политически манаф, това съвсем отговорно го заявявам - оправя отзад вече седемнайста година цялата политическа система, а всички участници в нея се надпреварват да му подаряват вазелин. Мисля, че името Абсурдистан е слабо в нашия случай!
Edit:
Докато постна, с което се забавих по независещи от мен причини, сте поизписали доста... Е ко да се прай, ше се разберем:)
Иначе, мисля, че под "политика" разбираме различни неща и оттам произтича целият спор. Честно казано, нямам адекватен речник под ръка и не мога да намеря точна дефиниция на думата политика. Все пак, в един по-държавен, да го река, смисъл, предполагам, че политиката е средството за управление на една държава. Пример за добър политик е например княз Борис I - изключително слаб пълководец, губи всички битки, но с покръстването прави Византия и Рим да си говорят самички, след което извоюва една добра изходна позиция за Първото българско царство. Лош политик - Симеон I, който пък е чудесен пълководец дотам, че се забравя да спре да воюва и в резултат страната е толкова отслабена, че веднага след смъртта му лесно пада в ръцете на Византия. Така де... Мисля, че разбирате какво имам предвид. Значи, умението да въртиш много хора на пръста си, за да ги караш да правят каквото на тебе ти се ще аз не го свързвам с политика, свързвам го с манипуалция. Що се отнася до манипулация на куцо, кьораво и сакато Доган верно няма равен, дори може би в света трудно ще се намери някой, който да може да му стъпи на малкото пръстче (и слава Богу). Освен може би Кадафи... Добър политик ли е Кадафи? Страната му е сред най-големите производители на петрол, населението й е сред най-бедните в света, той от друга страна върти сума ти велики сили на пръста си, това вероятно го прави добър политик.
Ми ако поставяте знак за равенство между политика и манипулация - тогава Доган наистина е най-добрият политик в България. Аз обаче не мисля, че политиката се изчерпва с манипулация, в нея има и много други тънки моменти все пак. Човек, който си служи с манипулации единствено за своя собствена цел обикновено се нарича престъпник и социопат, а не добър политик, ама вие си знаете. А Доган е и един политически манаф, това съвсем отговорно го заявявам - оправя отзад вече седемнайста година цялата политическа система, а всички участници в нея се надпреварват да му подаряват вазелин. Мисля, че името Абсурдистан е слабо в нашия случай!

Edit:
Докато постна, с което се забавих по независещи от мен причини, сте поизписали доста... Е ко да се прай, ше се разберем:)
Last edited by Marfa on Mon May 21, 2007 10:56 am, edited 1 time in total.
Ми... не мисля, че е само средство и не мисля, че подигравката със собствените избиратели ми се връзва с политиката. Ок, с идеалистичната такава, но все пак. Обществен договор, други глупости. Нарушаването му, дори изкусно, не ми се връзва с понятието "добър политик".
I don't wanna die
- The Dragon
- Elder God
Bad boys 2: Don't hate the player, hate the game.
Марфи - ти не беше ли костовистка? Щото напоследък много странни идеологически виждания демонстрираш за човек в дясно.
Политиката е игра. И Доган я играе много добре. Е има на своя страна осще от раздаването на картите няколко много сериозни жокера и много силна ръка, но ги играе перфектно.
Марфи - ти не беше ли костовистка? Щото напоследък много странни идеологически виждания демонстрираш за човек в дясно.
Политиката е игра. И Доган я играе много добре. Е има на своя страна осще от раздаването на картите няколко много сериозни жокера и много силна ръка, но ги играе перфектно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Политиката е "преследване на интереси"
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
МОже да е вкусен, но те превръща в прасенце сладко. Просто се ядосах, че човек на 30+ може да се държи толкова инфантилно, моя си е грешката.Marfa wrote:Хапни шоколад, вкусен е и оправя настроението. Пък и точно ти не те виждам да имаш проблеми с килограмите, тъй че нямаш извинение да не изядеш един.

п.с. о ти си била "костовистка". Ясно.
Това сега как да го разбирам и ко трябва да направя точно? Да се тръшна да рева? Или да се обяснявам? Да обяснявам, че "костовист" е доста силно обощение, що се отнася до моята персона ще излезе, че се оправдавам, а аз изобщо не разбирам за какво би следвало да се оправдавам.п.с. о ти си била "костовистка". Ясно.
Виж, изобщо не схващам идеята на форумното хлебене и гледам да избягвам тоя спорт, а и не разбирам хората, които се препитават по тоя начин. Опитах се да прекратя спора, но явно нямаш желание. Ми да ти кажа, предпочитам инфантилно да се възмущавам на Доган, вместо да изпитвам сенилно възхищение към него, мен това ме удовлетворява достатъчно. Да ти забраня да му се кефиш ли? Ми не мога. Да се оправдавам, че не се възхищавам на тая политическа проституция, която упражнява вече седемнайсет години? А защо да го правя?!
Last edited by Marfa on Mon May 21, 2007 11:49 am, edited 1 time in total.