Имената, имената...
Moderator: Moridin
- lordsandro
- Merchant
- tigermaster
- Elder God
- JaimeLannister
- Forsaken
Eй, вярно за пейката. Ама аз съм го чувал това име (вероятно е женски еквивалент на Пейо?) и винаги ми е звучало нормално.. Чак сега забелязвам, че то си е.. пейка.tigermaster wrote:Сокол и аз познавах един.
но, как да го кажа, една учителка се казваше Пейка. След това име нищо не може да ме учуди.
Според мен, тепърва ще гледаме странни имена. Ей сега идва едно ново поколение, което като нищо ще наричат децата си с имена като Артас, Джейна, Магни, Ониксия и цялата там сволоч. Честно казано, чудя се как никой досега не се е сетил да си кръсти детето на герой от компютърна игра; не е справедливо, все пак, защото филмите трябва да са с предимство 

This signature is not yet rated
- CruelGoblin
- E'lir
- BaYa
- Forsaken
¡Съвсем правилно, Жеко-сан! Дрис, също! Произлиза от име на известен ерудит от около 12 век - създател на Мароко (така да се каже); наричали са го Мулай Идрис и от тuк - Дрис!Zheko wrote:Чувал съм, че Маймуна било арабско име навяващо на особена благочестивост.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- Interpreter
- Forsaken
Добре де, Любов Френска е известен преводач на субтитри. Както и Трендафилка Немска, какво толкова?
Аз имах позната Капка Винева, ами отговаряше си на името момичето.
Имена, никове - голяма работа. Едно време на село нямаше никове, а "прекори". Всяка къща си имаше прекор. Генерали, Ефрейтори, какви ли не. Едни се казваха "Бел петел". Те хората си нямали прекор и човекът отишъл при селския зевзек да му даде такъв. Оня го попитал: "А ти какво ми носиш?" Носил му бел петел. И оттам - прекора
Аз имах позната Капка Винева, ами отговаряше си на името момичето.
Имена, никове - голяма работа. Едно време на село нямаше никове, а "прекори". Всяка къща си имаше прекор. Генерали, Ефрейтори, какви ли не. Едни се казваха "Бел петел". Те хората си нямали прекор и човекът отишъл при селския зевзек да му даде такъв. Оня го попитал: "А ти какво ми носиш?" Носил му бел петел. И оттам - прекора

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Ми не мога да не споделя, сори!
Понеже работя тук в нещо като 'Паркинги и Гаражи' за определен район на Лондон, при нас идват всякакви документи за коли, места за паркиране и т.н. за района... И срещам много различни и интересни имена, като Mr. Hencock например... Вчера обаче попаднах на Mrs. Swallow, а днес - Mr. Cummings
Е сори, ама ми е много смешно!
Mr. Cummings and Mrs. Swallow

Понеже работя тук в нещо като 'Паркинги и Гаражи' за определен район на Лондон, при нас идват всякакви документи за коли, места за паркиране и т.н. за района... И срещам много различни и интересни имена, като Mr. Hencock например... Вчера обаче попаднах на Mrs. Swallow, а днес - Mr. Cummings

Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
Ти си представи, ако първото му име беше Dick и с фамилия като Swallow. Направо кеф.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving