Cine espan(y)ol e hispano

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
BaYa
Forsaken

Cine espan(y)ol e hispano

Post by BaYa » Mon Apr 30, 2007 2:41 pm

Тааа, по админска препоръка си премествам туй в отделна тема. За който желае!!

Миии, не знам дали е най-правилното място. Но поне е най-сходната тема! Та, реално, го оставям на усмотрението на админите - ако решат че е за отделна тема; или е по-добре да си остане тук.
Забелязвам че общата кинокултура е на доста високо ниво. И е в крак с много разнообразни жанрове и тенденции. Но, все пак, около Лабиринта открих че испанска/испаноговоряща кино индустрия и доста хубави филми, не са специално познати в България, изключвайки полседните на Аменабар. Та май открих начин не само да си чеша езика, ами и да съм "полезна"!! :twisted:
Май най практично ще е да опитам да пусна по няколко от един и същ режисьор. И от там нататък всеки може да си рови допълнително, ако му хареса.

Започвам с испансият Тарантино (минимално е толкова цапнат в главата и той) ...

Alex de la Iglesia
*El Día De La Bestia - специално внимание на Santiago Segura
*Perdita Durango - Amelia, ако още не си го гледала, търси го!
*Accion Mutante
*La Comunidad
*800 Balas
От линка в името на всеки режисьор можете да си изберете повече.

Juanma Bajo Ulloa
*La Madre Muerta
*Airbag
*Alas de Mariposa
Има доста интересни късометражи и документални филми от които един прекрасен в/у "баският проблем". Но той вдигна такава жестока полемика в Испания, както винаги начело с Народната Партия :evil: , че колкото и да рових, не можах да го открия. Не фиргурира дори във филмографията на Уьоа, но ще го намеря!!

Javier Fesser - за този човек би трябвало някое обяснение, но просто не знам от къде и как да започна!! :oops:
*El Milagro de P. Tinto - определено, ако го намерите с дублаж или субтитри ще ви хареса. Специално препопръчан за herairness, заради саундтрака!!! И можеби за Мор, но не по същите причини! :wink:
*La gran aventura de Mortadelo y Filemón - по испански комикс от 60, 70, 80 и 90 години, на Paco Ibañez
*El Scdleto de la tlompeta (El Secreto de la Trompeta, нарочно изписано във варианта на фъфлещ говор :lol: ) много препоръчителен късометраж.

С болд, пускам тези които мисля най ще харесат или смятам за най-препоръчителни!!! Иии май, за сега, спирам дотук. Има филми и информция за известно време напред!!! :lol: И дори не съм почнала с испаноговорящите; само испанци, но с много специален "поглед в/у живота"!
Тааа, приятно ровене и гледане на който се престраши!!! :wink:
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon May 14, 2007 9:52 pm

Извинявам се за размотаването, но просто не смогвам с актуалният ми ритъм на живот!!!
Та тази седмица само еедна препоръка, но с дооста м'триал!! :wink:
Santiago Segura - каквото и да гледате от или с него си е малък шедьовър (включително втората на Блейд - само едно късо камео)! Но лично, горещо ви препоръчвам трите на Торренте! Имат доста общо със националното самоосмиване, което беше дигнало голяма патардия във форума преди време!! :twisted:
¡Salud!

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon May 14, 2007 10:05 pm

Да си гледала случайно La Puta Y La Ballena? Защотото си го изтеглих и се чудя дали си струва в крайна сметка. Голи жени имаше, доколкото видях като попрехвърлих :oops:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue May 15, 2007 11:48 am

Тази ли имаш предвид, Гаро! Ако е, не се и съмнявам че има голи мацки и пр. Все пак испанци са тук; средиземноморски дух; хората не са специално притеснителни!!! :wink: :-р
Ако ли пък те интересува дали е добър филм - ми добър е! Може да не ти хареса защото много от испанските филми около гражданската война са тежки и дълбоки, но определено добри! А Сбараглия направо е - да го изядеш с все парцалките!! :lol: (Ти не де. Валериа!!! :wink: ) Аитана и Пеп Муне също са много добри (и известни тук)!
Надявам се че помогнах!!!
:mrgreen: