- Spoiler: show
Гледано напоследък, Part II
- Moridin
- Global Moderator
Дима, сложих ти целия пост в спойлер тага за всеки случай 
Иначе -
, нооо... така е то, на вкус и цвет.. както казваше Чаво 
Иначе -
This is it. Ground zero.
Вероятно мога да вляза в детайли, но най-общо казано това е просто типът филм, който ми действа зле и не преувеличавам ни най-малко. Излязох от залата с доста неприятно усещане и настроението ми беше кофти поне половин час след това. Съдбата на всеки участник във филма ми беше предопределена от самото начало, знаех развръзката и за разлика от други филми, където това не ми пречи, тук просто нямах никакво удоволствие от гледането. Дори по-естетичните моменти ми бяха удавени като ефект от неприятните изживявания. Категорично не ми беше и достатъчно красив, което иначе би могло да ми стигне, за да харесам филма. Целият метален привкус - като визия и звук - ми действаше на нервите (просто не ми харесва), а хорър ефектът влошаваше нещата. Да не говорим, че ми напомняше за гледани неща, та нямаше и нищо вълнуващо като развръзка. Т.е. пак да кажа, не се наемам да дам обективна оценка на филма по простата причина, че чисто субективно ми бе трудно поносим.
Юда, егоист, луда и wow-холик 
Пък и няма нужда всичко да е в крайности. Не ми се гледаше втори Фонтан. Хората разбират и от малко, а и едно ансамблово творение, което съчетава умело различни похвати, теми и дори жанрове, си заслужава добрата оценка и по тая линия.
Ланис, предупредих, че е много тежък. Смятам, че е търсен ефект. И наистина някои от елементите са вдигнати оттук-оттам, то няма как иначе в жанров филм. Точно затова и обратът, който въвежда олицетворен антагонист, и особеното значение на слънцето са толкова ценни - да не говорим за аудиовизуалните похвати. Помислете как би изглеждал такъв филм в ръцете на друг режисьор.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Аха, ОК. Е, на мен не ми хареса толкова точно щото беше тежък.
А от Фонтана нямам такива спомени.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Фонтанът беше тежък, само че по друг начин. Този просто е различен, макар че може по някакъв странен начин двата филма да се сравняват, колкото и да са различни на пръв поглед.
Пък аз обичам тежки филрми и драми, обичам катарзиси и изобщо
... хехе.
Пък аз обичам тежки филрми и драми, обичам катарзиси и изобщо
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
За Sunshine - ха сега де... Когато на кръчмата след филма вчера (или може би вече би трябвало да кажа "онзи ден"?) Жоро започна да разпитва за оценки по десетобална система и се чуха купчина петици и шестици, в един момент разговорът се плъзна по допирателна и така и не стигнах дотам да дам моята оценка - осмица. Не съм сигурен, че сега мога да я подкрепя с аргументи, но така го чувствах тогава. Е, имаше много необходим момент със силно прилагане на suspension of disbelief - поне при мен беше много необходим, защото винаги прекалено много се замислям за физическите и матоматическите основи на всичко, което виждам - просто така съм си устроен
А в този филм имаше няколко... ммм... да кажем "забавни" от физическа гледна точка твърдения и допускания
Но след като успях да приема обстановката и започнах да гледам основно откъм това как хората реагират на всичко, което им се случва - е, вече май споменах, че го почувствах като осмица.
А малко по-скорошно...
Като че ли беше крайно време да гледам "Цветния воал" - и, да, можеше и днес да не се случи, ако ме се бяха погрижили куп хора и еквиваленти (май-май начело с Мор и Морви)... А както само Ланис ме чу да казвам на тръгване, попадам от време на време на филми, които много внимавам как и на кого препоръчвам - просто защото са прекалено истински. Или, както беше казал един приятел още в ранните години на гимназията, "има филми, на които хич не е добра идея да водиш момиче на първа среща - след това само ще си вървите, ще си мислите и никой дума няма да обели".
Един от последните такива прекалено истински филми за мен беше "Срещу стената" - или "С глава в стената" - е, добре де, "Gegen die Wand"; след него мина време и се появи "The Break-up Movie" - да, да, знам, откачена комедия с елементи на пошлост, но... не само това... После дойде и целият фестивал на Фелини, който ми припомни няколко (не всички, но няколко) прекалено истински филма; е, сега вече има и още един.
А малко по-скорошно...
Като че ли беше крайно време да гледам "Цветния воал" - и, да, можеше и днес да не се случи, ако ме се бяха погрижили куп хора и еквиваленти (май-май начело с Мор и Морви)... А както само Ланис ме чу да казвам на тръгване, попадам от време на време на филми, които много внимавам как и на кого препоръчвам - просто защото са прекалено истински. Или, както беше казал един приятел още в ранните години на гимназията, "има филми, на които хич не е добра идея да водиш момиче на първа среща - след това само ще си вървите, ще си мислите и никой дума няма да обели".
Един от последните такива прекалено истински филми за мен беше "Срещу стената" - или "С глава в стената" - е, добре де, "Gegen die Wand"; след него мина време и се появи "The Break-up Movie" - да, да, знам, откачена комедия с елементи на пошлост, но... не само това... После дойде и целият фестивал на Фелини, който ми припомни няколко (не всички, но няколко) прекалено истински филма; е, сега вече има и още един.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- BaYa
- Forsaken
Във вторник вечерта гледах Дъ Хост и съм очарована от този корейски хорър (който хич не мяза на хорър де)!!!
Почти 2 часа през които не само не ми доскуча, ами се смях от сърце! Много цинично и злорадо, но прекрасно, чувство за хумор! И много правилно насочено! Люшка се м/у хорър (но никак не плаши) и най-традиционалните китайски "приказки" които специано ми напомни с епичноста си!
Много горещо препоръчвам с едно 10/10!!!
А вчера, в опит да се добера до Изворът на живота, пак гледах Съншайн!
(Ми така де, работното ми време е малко убийствено!!)
Та си отстоявам мнението - забавен, но не и повече!! А на 2º гледане сега, като се позамислих, дори ме поиздразни малко!
Ксел, и аз като Илейн, мога доста да се разчувствам на кино! (Егаси и найвното семейство сме!!! :-рр
) Но определено на Съншайн не! Макар визията много да ме израдва на големият екран!!
Имам въпрос към "учените" от форума - така де, който по владее физика и пр. Помня че някъде съм чела интересна теория за ефектите на много силната гравитационна сила. И как може да повлияе дори на времето! (Ехем, май тук писменият ми български ще е съвсем недостатъчен за да се обясня правилно!!
) Тааа, кажете нещо че май има доста общо с някои неща представени във филма! 
Много горещо препоръчвам с едно 10/10!!!
А вчера, в опит да се добера до Изворът на живота, пак гледах Съншайн!
Та си отстоявам мнението - забавен, но не и повече!! А на 2º гледане сега, като се позамислих, дори ме поиздразни малко!
Ксел, и аз като Илейн, мога доста да се разчувствам на кино! (Егаси и найвното семейство сме!!! :-рр
Last edited by BaYa on Thu May 03, 2007 12:35 pm, edited 2 times in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Бате на моменти искрено се чудя от постовете ти дали някога филм те е докосвал наистина...имам предвид да стигне до дълбините на душата ти и до мястото, където няма думи. Съншайн беше окей като идея, но няколко дефекта мен лично ме загубиха за каузата. Не мисля, че е удачно да го критикуваш точно по този начин на ниво драматизъм, който определено си го имаше, че даже беше и затрогващ на моменти. Ако да ти харесва нещо драматично значи да си наивен - горд съм да съм наивен тогава.
БаЙа, завиждам ти за Дъ Хост!
Ако е бил на кино, разбира се. Много искам да го гледам, но просто не виждам кой ще ни го внесе тук, макар да беше доста успешен навън. Абе тия дни почвам да пробвам да гледам филми и на компа - ама само когато се налага и то не целите.
Но Хост би трябвало да е точно за голям екран, нали? Както и Съншайн, на който се радвам, че си отишла на кино - но сигурно щеше да е по-добре да е още първия път.
Въпросът ти за гравитацията е наистина интересен, а относно Пинбакър, пак да кажа
Въпросът ти за гравитацията е наистина интересен, а относно Пинбакър, пак да кажа