По света и у нас - снимки и впечатления

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue May 01, 2007 11:54 pm

Добре, Шейхири, ША мълча!!! :? А и, така или иначе, не всичко разпознавам! :wink: Или мислиш че лично познавам всички магребски камили?!?!? :lol: :-Р
Само да отбележа че макар и да играя с предимство (поне в африканския континен), странстванията хич не бяха доброволни!! Поне първите 2 десетилетия!!! :twisted: А за последното, сигурно е виновен навикът. Но поне за него съм си отговорна аз.
Снимкиииии, нямам много. Освен че повече съм гледала да запазвам снимки от хората; с всичките местения и пр. са се и поизгубили. А и една част от личните ми вещи все още е разпръсната в три противоположни крайща на Испания!!! :? :roll:

:mrgreen:
П.П. 1 - Като го хапват камилското месо ти не блей, ами хапвай и ти. Тажина от камилско е много вкусен!!
П.П. 2 - Хашиша ги "размазвал" - понеже така им изнася и има какво да обвиняват за това че хич не щат да се контролират (агресивноста си де)!!! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 02, 2007 1:31 am

Не ми даде сърце да хапна камилско. :( При всичките възможности. Нали знаеш - на нас например ни е трудно да изпитваме съчувствие към прасенцата по Коледа, но на камилите гледаме по съвсем различен начин. Ти си живяла там достатъчно, за да те претопят. Сигурно дори снимката ми с трите отрязани камилски глави не ти въздейства. :lol:

А хашишът наистина ли им действа така? :shock: Освобождавайки агресията? Не е ли точно обратното? Или пак съм бил изключение?

Ако все пак намериш някакви снимки, пусни, моля. :) А моите не бяха за познаване и са от Джерба, Сус, Шенини и дявол знае откъде вече.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 02, 2007 4:07 pm

Имайки предвид че съм "съвестен" вегетарианец - жал ми е за животните и условията им на живот и ям мнооооого малко месо - снимките не че ми въздеистваха, просто не са "приятни"!! А ако искаш нещо силно въздействащо по темата, гледай следващото ти пътуване на там да съвпадне с Айд Ал Кабир - 40 дена след края на Рамадана!! И се разходи по която и да е улица на който и да е град, за да видиш реките кървава вода!!
Мен по ми е жал да опитам конско, кучешко или котешко! Но съм яла! Колкото да опитам и да знам какво е! За костенурките и жабките също ми е много жал, но са много вкусни! Макар че аз не консумирам. Май само за сафрида и цацата не ми е жал! Понеже и консумацията на тон ограничавам, заради всички делфини които изтрепват покрай тона! Пък ако се поразровиш и видиш в какви условия живеят пилетата, докато ги заколят (около година и нещо наааааай-много) - и пилешко ще ти се отяде!!! :twisted:
Поне мароканските животинки все още живеят на свобода и се хранят добре до жетрване и разфасовка.
Относно хашиша - говорим за хора при които жената им е виновна ако им дойде мерак да я изнасилят! :evil: И сумати подобни неща които фактически отклоняват вниманието от индивидуалната отговорност и от минималните задръжки! Тааа, така!!! :evil:

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed May 02, 2007 6:09 pm

Ето нещо и от мен, тук съм на едно много красиво място преди близо четири години (как лети времето, ужас):
Spoiler: show
Image
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 02, 2007 6:18 pm

Живик, не ми отваря снимката!!! :cry: Десен бутон + вию имъдж също не става!! :? :roll:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed May 02, 2007 6:21 pm

Ммммдаааа, тия дни ще трябва наистина да седна да сканирам малко снимки; но май и в готов цифров вид тук-там се намира по нещо :)

За съжаление май не успях да уловя усещането за светлината, която се излива отгоре...
Image
Ден-два по-късно, няколкостотин километра по-близко - е, не е най-характерното нещо за този град, но защо пък не :)
Image
Хм, това като че ли няма особена стойност за никого освен за мен самия :)
Image
И много по-късно, много по-близко - бурята се изви и се спусна над крепостта за броени минути, буквално пред очите ми...
Image
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed May 02, 2007 6:26 pm

@Baya: Не го виждаш, защото е на български сървър, ще ти пратя линк на лично съобщение; по принцип по-добре, тъй като ти имаш предимство точно за тази снимка :)

@Roamer: Малко напосоки, но втората снимка ми се струва от Прага, ако не се лъжа ...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed May 02, 2007 6:33 pm

Живик, ако се окаже, че твоята снимка е от Гранада, както първоначално ми хрумна... мммм... не, не знам какво ще направя, но ще е свързано с огромни количества благородна завист! :)

А колкото до чайките - не, не са от Прага... малко по-далеч.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed May 02, 2007 6:39 pm

Точно в десетката :) По-точно от Аламбра, дворецът на последните арабски емири в Испания, наистина вълшебно място. Решил съм слеващия път да отида през нощта, разправяха че било още по-красиво.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 02, 2007 6:42 pm

Бе направо стой там няколко дни, аз така бих направил. :) Роумър, (подходящо име) и ти ли си от Търново?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 02, 2007 7:13 pm

Виж значи как добре намерихте начин да ми държите затворена устата! :evil: Ама съвсем напълно няма да стане де!!! Ако не попроговарям малко ще пукна! :twisted:
Живик мерси за снимката и дааааааааа, затварям си устата!!! :?
Шейхири, като те сбарам през лятото ще те умъртвя заради тази тема!!! :twisted:
:lol: :mrgreen:

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Thu May 03, 2007 3:54 am

Шейхири, ами... всъщност не :) Аз принципно казвам, че при мен е малко сложно - по произход съм половин пазарджиклия, четвърт грък, осмина ловчанин и останалата осмина пак нейде из северозападна България - но аз съм си чиста проба твърдоглав шоп! И това беше още преди да заживея за постоянно в полите на Витоша, на място, за което доста хора твърдят, че не е в София, но ние с Пъгсли не им обръщаме внимание :)

(и съвършено off-topic, но все пак... все още ме е яд, че преди три-четири години махнаха една пътеуказателна табела край Киноцентъра, която показваше край на населеното място София на петдесет метра след улицата, по която се стига до нас...)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu May 03, 2007 2:09 pm

Това е... добре. Откъдето и да го гледаш. :) Имах предвид, че последната ти снимка е оттам, Търново.

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Thu May 03, 2007 2:13 pm

Така де, така... това ясно - или поне на мен ми стана ясно, че си я разпознал, ма май забравих да го спомена наистина в предното писанийце :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jun 20, 2007 8:13 pm

МАРФА!! :D Как е временцето при вас? ImageТоя път питам съвсем сериозно, щот вече ми е време за първото море.Image

Сигурно тая събота най-късно ще мина за половин ден през Варна, та малко инфо, ако може. (Щото едва ли ще дойдеш да се поразходим наживо, предвид репутацията ми. :)) Имаш ли представа кога работи Планетариумът? Миналото лято вкарах Делфинариум (супер! :shock: ), Аквариум и даже един Терариум с 40 вида костенурки ( 8-) ), ма там още не съм бил. За нощните заведения няма да питам, щот вероятно ги знам по-добре. Освсен ако не са се променили нещата от миналия август насам. :)