По света и у нас - снимки и впечатления

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Apr 28, 2007 10:57 pm

Още сме си на пролет, слава Богу :roll:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Sm00th
Farmer

Post by Sm00th » Mon Apr 30, 2007 5:46 pm

ъхххммм :
Край реката редят се редяаат се редяаат се тополите...... (в момента си тананикам) та песничката е за Хасково ;) само че е на Щурците, а не както по-глупавото ми аз писа :
само ще кажа че "Сигнал" имат една песен свързана с този град.....
Незнам колко е вярно че е писана за Хасково но като горд гражданин се надявам..... :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 30, 2007 6:03 pm

Значи ако не ме беше подвел, бях познал. :D
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Apr 30, 2007 8:29 pm

Шейхири - Южноизточен Туниз, Ksar Ouled Sultan, до днешният Tataouin!

Ленче, туй Монако, мило??? :P

Amelia, сега поне вече имам някаква представа и за теб! Истината е че е малко особенно да разговаряш с хора на които не отговаря никакъв образ!! :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 30, 2007 8:55 pm

Въх, изловихти мъ йи мен. :shock: Не че не съм го очаквал от БаЙа, де. :D Тя очевидно е регионален спец - и нямам търпение да видя нещо от Мароко и околия. :evil:

Точно югоизточен Тунис, само че тия точно гофри са още насред Меденин, регионалния център. През Татауин минах по-късно, на път към берберските скални крепости в пустинята.

Лукасовите декори още седят до едно селце по на север, атракция сами по себе си. И както виждате е чопнал не само архитектурно вдъхновение, ми направо и името на града. Татауин :arrow: Татуин.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 30, 2007 9:07 pm

Монако, я, умирам си за Монако, изтекоха ми очите там (във Виена също ми текоха)...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Apr 30, 2007 9:11 pm

Бих се обзаложила че все още със затворени очи и лява ръка на стената, мога да обиколя Ксар Улед! Преди 30 години е било, но го познавам като дъното на джоба си!!! :P Аххх, какви спомени!
Ако искаш Мароко, майната му на Маракеш, Танжер и Фез! Или не чак, но вярно са някак много нагласени, за туристи! За мен нямат голяма истинска туристическа стойност и съм живяла в 3те града (еее в Агадир, след земетресението, а не в Марракеш). А и ще откриеш че колкото по-прости са хората, толкова по хора са!!! Гражданите там имамт претенции, тъпчат сънародниците па и туристите!!
Само Ессауира (средновековната Могадор, ммммммммммм) и Ад-Дахла, до мавританската граница (края на есента когато фламингото прелитат на там)! Отиди до лагуната на Дахла по това време и, буквално, ще си глътнеш езика (и имам предвид че е трудно!! :wink: )!!!
Гърлата на река Тодра, в пустинята. Има, май все още едно сносно хотелче гооооооре в скалите! Въъъхх! Настръхвам само като си спомня!! :P
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 30, 2007 9:23 pm

Лелеей, как ме надразни!! :evil: Не че и без това нямаше да ходя натам, ама сега не знам как ше издържа дотогава. :roll:

Добре, де, нямаш ли някъв фотоматериал? Някакъв? Или и ти като мен, само на спомени? (Добре, че поне там и тогава нащраках малко.) Айде, моля ти се! :D Нали ти казах, че точно твоите странствания имах предвид, пускайки темата.

Искам да видя как се яздят арабски коне и камили 8-)
Spoiler: show
ImageImage
и как ги ядат :(
Image
девствените плажове :o
Image
берберските градове на Вятъра :shock:
Image
и как се размазваш вечер с хашиш :lol:
Image
Абе, каквото и да е всъщност. И не казвай къде е, че да сме по темата и да се опитаме да познаем.
Last edited by shayhiri on Wed May 02, 2007 1:37 am, edited 1 time in total.

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Tue May 01, 2007 1:36 am

Айде и аз да се разпиша:
Image
Макар че, тъй като тук никой не ме познава лично, би ви бил малко трудно да отгатнете....

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue May 01, 2007 11:12 am

Това че е Америка... Америка е...
Ама къде точно... :roll:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 01, 2007 11:50 am

Мня аз понеже до са поради партийни ли финансофи причини не съм можел да изляза извън милата ни татковина поне напоследак почнах нея да я пообикалям. Ма двд-то с снимките са не ми е под ръка ;(ше сканна малко стари :oops: . То тва кой не го познае де е не е българин, ма да пусна нещо по темата ;). Поне е авторска ;)
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Tue May 01, 2007 4:35 pm

Jamie, топло, топло....
Давам подсказка - в горният ляв ъгъл на моята снимка (малко над покрива) се вижда част от един много известен небостъргач който се асоциира с града от който е сградата.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 01, 2007 4:49 pm

Borizmeiko, предполагам, че е Чикаго :roll:

Clio
Moderator

Post by Clio » Tue May 01, 2007 8:36 pm

На мен на ум ми идва Бостън, не нам що :)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Tue May 01, 2007 10:56 pm

Правилно позна, Трубадур, в Чикаго е. Сградата е официалната Чикагска Градска Библиотека. И от вътре е също толкова хубава, но нямам снимки за съжаление.