От колко време четете Shadowdance?
От 2 години и малко.
Кое от следните твърдения се доближава най-много до вашата практика? (чета всичко; преглеждам и чета каквото ми хареса; чета само предпочитаните от мен рубрики)? Защо?
Преглеждам и чета каквото ми хареса, защото ако не прегледам къде какво има може да пропусна нещо интересно:)
Какво ви харесва в Shadowdance?
Стила на писане и повечето теми, допада ми и форума, нищо че доскоро само го наглеждах, а и сега пиша рядко.
Какво не ви харесва в Shadowdance?
Някой теми на статийте ме дразнят, но пък ще е идиотско да се ограничавате само за да не раздразните някой, по добре да има разнообразие.
Английският. То е ясно, че тук много хора са напред с материала и плесването на цитати на английски не ги тревожи, но моя английски е отвратен т.е. трябва да се понапрегна за да си преведа, и въпреки че схващам за какво става дума винаги оставам с усещането, че нещо важно ми убягва.
Коя е любимата ви рубрика? Защо?
Най-любими са ми Ревюта и Разкази.
Ревюта, защото за мен е много ценно да прочета 2-3 чужди мнения за книга която не съм чела, а обмислям дали да си купя, защото мразя да се разочаровам. Радва ме това, че дори и много да харесвате някоя книга, все пак се стараете да посочите и недостатъците и, дори и според вас те да не са големи.
Разкази - ужасно обичам да чета, подозирам че при мен това си е вече болестно състояние, но не казвайте на никой:) Най-доволна бях като имаше конкурс, направо размазващо, въпреки че имаше и слаби разкази, а някой бяха направо потресаващи. Разказът от този юбилеен 50ти брой ми напълни душата.
Коя рубрика най-малко харесвате? Защо?
Игри. Защото не играя, така че съвсем не ме интересува. От друга страна аз и анимета не гледам, пък рубриката напоследък ми е интересна.
Коя рубрика смятате, че може да се промени? Защо? Как?
Не променяйте, че ще вземете да оклепате убавото списание, от друга страна откакто ви следя се попроменихте и то към по добро, така че може би промяната не е чак толкоз страшно нещо.
Може да се опитате да имате по нещо във всяка рубрика всеки брой, но ако не ви достига ресурс, няма сми да го правите за сметка на качеството.
От коя рубрика смятате, че няма нужда в списанието?
Всичките са нужни все на някого, няма смисъл да ощетяваме играчите да речем, просто защото аз не играя, със сигурност всяка една рубрика в списанието си има своите фенове. Четох част от анкетите на отговорилите и забелязах, че хумора масово се оплюва, но според мен понякога и там имате попадения.
Какви рубрики липсват в списанието?
Ха. Писах вече, ако успеете да поддържате всеки брой всички рубрики който сте имали досега ще е чудно.
Би било още по-хубаво, ако може да ни запознавате с някой неиздаван в бг автор чрез преведен разказ (от вас или от някой пуснал го да се шляе без надзор из мрежата) , а не само със статия в непреведено, но незнам как седи въпроса с авторските права.
Какви критики имате към начина на писане на материалите в списанието?
Обикновенно след всеки брой има по нещо, но най-често са дреболий и до следващия брой, не ги помня, а пък този е просто прекрасен и критики към него нямам (е не съм го дочела де, пазя си за черни дни анимето и музиката:))
Какъв стил на писане предпочитате:
Публицистичен, изчистен и обективен?
С превес на субективното мнение и по-раздвижен?
Все едно, стига да е информативно?
Защо?
Зависи за какво, но вие си се справяте прекрасно, така че за сега съвети по въпроса няма да давам:)
Кои други онлайн списания познавате/четете и какво харесвате в тях?
От време на време прочитам по нещо от Starlighter, но рядко,защото някак не ми пасва колкото Shadowdance, а и нещо ме бяха вбесили с някакви идиотски мнения и статий, не помня какво точно беше, но неприятното усещане си остава.
Какви жанрове предпочитате и кои са любимите ви произведения в тях?
С прискърбие (и гордост) съобщавам, че съм литературен помияр - чета абсолютно всичко стига да е добро (понякога дори не е нужно да е много добро защото жаждата за нещо за четене е по добре да бъде задоволена, защото иначе ставам нарвна и дори направо зла).
В момента чета основно фентъзи и каквото странично добро ми попадне-примерно каза ми доверен човек че Парфюма е добра и я прочетох, и да съгласна съм добра е, но не ми хареса, не е от книгите, който бих препрочела.
Любими автори:
Зелазни - почти всичко му харесвам, страхотен разказвач е, Хрониките са едно от нещата което ме зариби да търся и чета фентъзи целенасочено, а не просто когато ми попадне, а Джак от сенките ми е една от най-любимите книги, който не са част от цикъл.
Мартин - Песен за огън и лед е страхотна поредица, но аз си имам нещо по-любимо на Мартин - Пътешествията на Тъф - доста по семпла е от песента и има 100 кусури, но за мен крие непреодолимо очарование, чела съм я 5-6 пъти.
Aзимов-много е добър бе, Урсула Ле Гуин-Приказки от Землемория си ги препрочитам редовно, Лоис Макмастър Бюджолд - харесвам фантастиката и - най вече историйте за Майлс, но повече ми допадат фентъзитата, Не е време за Дракони на Ник Перумов и Сергей Лукяненко(и патрулите ми харесаха, но не толкова колкото Не е време за дракони), Дейвид Брин- историята за ъплифта в началото ме пообърка, но след това и станах върл фен, Катрин Кер - ужасно ме е яд че не мога да си намеря Магия за дракон:( , Фийст, Едингс, Ериксън абе и други в жанра любимци имам ама да не се оливам съвсем:)
Любими автори извън фентъзито и фантастиката:
Джефри Арчър, страхотен е почти всички неща който съм чела от него са дори и много различни едно от друго, което си е трудна работа.
Джеймс Клавел - ШОГУН, страхотна книга 10 и повече пъти съм я чела, за моя жалост нещо не можах да се зарибя по нищо друго на Клавел, а не е като да не опитах
Робърт Лъдлъм - Пътят към Гандолфо, Пътят към Омаха - безумно смешни книги, цялата поредица за Борн
Абе аз май зверски се увлякох, спирам, но това не са всичките

, просто ме хвана срам:)
Свободни размисли...
По добре не, след толкова любими автори:)