Април '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Apr 28, 2007 12:55 pm

На Зари много й хареса. Гъделичкане ще пробвам на Емо. :twisted:

Уважавам личното ви мнение, но сещате ли се за друг комик, който да се е наредил сред големите от ерата на нямото кино, и да е направил героя си известен по цял свят?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 28, 2007 1:10 pm

shayhiri wrote:На Зари много й хареса. Гъделичкане ще пробвам на Емо. :twisted:
Ако си цениш ръцете, няма да пробваш :oops:
shayhiri wrote:Уважавам личното ви мнение, но сещате ли се за друг комик, който да се е наредил сред големите от ерата на нямото кино, и да е направил героя си известен по цял свят?
Хмм, Бени Хил? Монти Пайтън? Знам, че не са комерсиален блокбъстър, но пък са, лайк, смешни...
And you can't dance with a devil on your back...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Apr 28, 2007 1:32 pm

Принципно, Аткинсън ми беше доста забавен едно време. Само че не като Бийн, а като Злостър. Сега не знам как ще е.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Apr 28, 2007 1:37 pm

Ditto. Като Злостър беше добър, като Бийн не струва много.

Също нелоша роля в Рат Рейс, но и там повече бие на Бийн. Все пак прилично.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Apr 28, 2007 8:10 pm

Съншайнът наистина не е за изпускане на голям екран. Сай-фай класика с тежък психологически уклон през разпознаваемата призма на Бойл и с добра водеща роля на Мърфи. Визията и особено звукът на места буквално размазват. :shock: Много хора са имали проблеми със сюжетния обрат, но според мен е идеален - а аз съм зверски критичен в това отношение, знаете. Просто филмът е доста тежък и взискателен към зрителя.

По тази причина и не бих го гледал пак, но смятам че има шансове за култовост. Най-малкото е единствен по рода си - поне от много време насам. В бокс-офиса обаче едва ли ще стигне далеч. Така че: един път, но в хубаво кино. Ексклузивна препоръка за Мор. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 29, 2007 11:35 am

What the hell are you on about? Група американци отиват на близка космическа обиколка да спасяват слънцето. Очаква се междуличностна драма от най-холивудски тип, без грам свръхестествен елемент и "размазваща визия", заключаваща се в клоузъпи на горящ водород. Деба.

КАКВО за бога мислиш ИЗОБЩО може да МИ хареса в такава идиотия?
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 29, 2007 11:38 am

Ммм, филмът СИ остава от режисьора на Трейнсоптинг.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 29, 2007 12:09 pm

Който дори от зомби-историята "28 дни по-късно" прави уникален авторски филм. Същото е и тук.

Мор, или ми нямаш доверие, или си станал back-up. :lol:

Нищо холивудско няма, филмът е английски от-до. Не знам как реши, че няма свръхестествен елемент (прав си, де), но и във Фонтанът нямаше (реално погледнато). Сети се какво ти хареса при Аронофски - 80% от похватите и стила ги има и тук. Да не спойля, но основната тема на филма е "пътят към Бог".

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 29, 2007 12:12 pm

Да, ТОЛКОВА ти нямам доверие, особено за последното, колкото не моеш си представиш ;р
е, ше видим ;р или няма :mrgreen:
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Sun Apr 29, 2007 12:15 pm

Шайхири, филмът не е никак зле! Ама па чаааааааак толкова! Мисля че яко сА изфърляш! По ми напомня 28 дена от колкото Тренспотинг. И е бая "хаотичен" филм!!! Вярно визията трябва да е яка на голям екран, ма не е като за фоерверки!!
(Който не е гледал, моля да не чете!!!)
Spoiler: show
Я ми обясни от къде, по дяволите, се появи жив капитана на Икарус 1??? :shock: Защото ако беше някакъв сорт ектоплазмена твар, беше супер реална. Па и можеше да млати, бие и ръга с нож!!! :roll:
Мор, може Шейхири да има предвид лек трасцендентално-мистичен елемент във филма! :P Макар че това как го поднася Бойл, само ме обърка в развитието на историята! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 29, 2007 12:35 pm

Филмът постоянно ми напомняше за "Фонтанът". Темата е аналогична, атмосферата - съпоставима като ефект. За щастие, обаче, си имаше и обективна история. :wink: Която, сама по себе си, не е кой знае кво, така че точно "трансцендентално-мистичния" психологизъм прави филмът запомнящ се.

Мислите, че е лесно да се стигне до слънцето? Виждали ли сте пеперуди около огъня? Пътят е в самия теб.

БаЙа - от първия Икар. Съвсем реален си беше, но виждам, че техниката на Бойл е подействала, щом си мислиш за ектоплазма - или направо за протуберансова плазма. :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Sun Apr 29, 2007 1:21 pm

Спойлъри, Шейхири, спойлъри!!!! Да не се осират филмите, на хората!! :twisted:
И да ти кажа май е крайно време да се присъединя към общият хор и да ти припея и аз - бълнуваш!!! :shock:
Spoiler: show
Няма похват в туй! Защото ако изобщо беше някакъв похват, става срамно за режисьора - колко непохватен е!!! :P Просто на някой му е хрумнала тази подробност, хванал я е за косите и я е дърпал докато я е завлякъл в историята! Т.е., няма никакъв смисъл! Не ти и загатва дори че може някой да е оживял! Натрапва ти че всички са се палнали! Ама май неее! И така те люшка от тук на там и обратно! :twisted:
Та хайде моля те с дълбоките анализи, на плитки филми!
Лично, определено го препоръчвам - за студенски или намален билет, по-добре! Аз "остро" ще ходя да го гледам на кино! Но си е просто един от поредните от жанра, с опит за послание, добра визия и някое добро попадение!! Иииии, край! :twisted:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 29, 2007 1:37 pm

БаЙа, отговорът ми беше така формулиран, че да е напълно безсъдържателен - освен ако някой вече не е прочел твоя спойлър таг. :wink: Така че си го разбрала само ти. Доколко - друг въпрос. Това, което обсъждаш, беше съвсем ясно заявено на няколко пъти. Като го гледаш пак, внимавай. :)

Сега ако ми кажеш и кой беше последният от "поредните в жанра"...

И къде е тоя "общ хор"... :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Sun Apr 29, 2007 2:15 pm

От жанра неангажиращ развлекателен екшън, замаскиран под фантастичен филм с послание??!?!?! Напоследък туй да има послания навсякъде и мноу модерно! :twisted:

Има доста несвързани работи из филма! Обяснават и дават едни статистични или научни данни - а като развиват действието, се случва точно обратното! И това че като зрител, не съм никак взискателна към тези филми! Просто по време на филма, малкото разговор беше: "Абе чакай бе, преди малко не казаха ли за туй че е Х!! Да! Ми тогава защо излиза че е У тогава??? Мииии, нЪнам!! :shock: "

Общият хор - има го понякога! Само дето, по (твое) желание, не го чуваш = не съществува! :twisted:
Явно си голям кино-ценител, което е много добре за теб! Но не с най-обективното виждане което съм чела досега! (Моето си е съвсем субективно мнение! :mrgreen: )

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 29, 2007 11:53 pm

Байа, съсредоточи се малко. Никой тук не е гледал филма освен теб и мен. Ако не си съгласна с мнението ми, можеш просто да кажеш така. Ако смяташ, че не съм бил прав за предишен филм и по тази причина греша и за този - кажи кой.

Казах, че няма друг такъв филм в близкото минало. "Ивент Хърайзън" е единственият, който има нещо общо - при това и той е поне на десет години и е по-скоро обикновен хорър. Ако смяташ другояче, цитирай заглавие.

Казах и че акцентът на филма е психологически. Ако смяташ, че е обикновен екшън - добре. :) Дори не бих спорил с теб, камо ли да намекна, че не си на нивото на филма. Така че очаквам същото и от теб. Стъпка първа: формираш си мнение. Ако още не е формирано, гледаш пак или пасуваш. Стъпка втора: споделяш мнението. Стъпка трета: ако намираш мнението на друг потребител за неточно в достатъчно голяма степен, се опитваш да го обориш. Мнението, не потребителя. :)