Книги в оригинал

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
Eragon Shadeslayer
Smallfolk

Книги в оригинал

Post by Eragon Shadeslayer » Sat Apr 28, 2007 7:51 pm

Закупувате ли си книги в оригинал? Откъде е най-изгодно и колко приблизително излиза?
Искам и друго да питам - в една подобна тема тук бях видял някаква книжарница, където можеш да дадеш заявка да ти поръчат някои книжки и заедно с заявките на други хора ти ги поръчват едновременно, като доставката се облекчава. Имаха и сайт. Та, на някой намира ли му се?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 28, 2007 8:58 pm

Еми аз чета почти на 100% в оригинал, най-вече щот квото ме вълнува тук не се издава. Иначе поръчвам главно от английския амазон, който ОПРЕДЕЛЕНО не е най-изгодното място, ма мен са ми важни и изданията, така че...
And you can't dance with a devil on your back...

grellian
E'lir

Post by grellian » Fri May 25, 2007 8:11 pm

аз съм нов и може би има и друга такава тема,но искам да питам от къде е най-изгодно да си поръчам книги от чужбина(по-евтина доставка и т.н.)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri May 25, 2007 10:25 pm

В някои книжарници тук има нелош избор. Рол, току що видях в Мола "The Last Light Of The Sun" на Кай. На приемливата цена от 17лв. Струва си човек да проверява, не внасят само "бестселър" боклуци.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 26, 2007 11:49 am

Абсолютно рандъм е попаднала. Купих си я още преди две седмици, но въпросът е, че освен нея, има само ВТОРАТА част на Сарантинската дуалогия.

Иначе за НАЙ-изгодно място за поръчки не знам, но при американския Амазон доставката е доста по-евтина от английския, особено при повече книги. Проблемът е, че изданията са различни от внасяните тук и пътуват бая време в общия случай.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat May 26, 2007 2:39 pm

Roland wrote:Абсолютно рандъм е попаднала. Купих си я още преди две седмици, но въпросът е, че освен нея, има само ВТОРАТА част на Сарантинската дуалогия.
Напълно прав. :lol: Деба глупаците. Единственото утешение е, че няма Станек. Засега. :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zari
Sorcerer

Post by zari » Sat Jun 09, 2007 10:37 pm

Едно от най-големите предимства на това да говориш повече чужди езици е да четеш в оригинал.Сега чета една турска.Адски интересна е.написана от жена-Гюлтен Суверен,"Човекът с ножиците",на турски звучи 'макасчъ'. Криминално романче,но е пълно с някакъв шантав полицейски жаргон.
-You might have a point here,mate.But I can't give it up..Do you wanna know why?
-Why??
-..Meet me in the pub in two minutes.