Само да се извиня на Дима, че не съм й дал правото да отговори, а съм я споменал в поста си.
Обяснявам за да няма неразбирателства:
1) Темата беше заключена защото стана агресивна, а не по друга причина. Това принципно е смисълът на заключването на теми - да се успокоят страстите. Отговори - ако са важни - могат да се правят и ден по-късно на спокойна глава. Разберете, че това кой прав, кой крив, и как изглежда за пред другите, е празна суета и мирът е по-важен. Аз никога не съм се ръководил от нещо подобно.
2) Не съм влагал някаква "само аз съм прав на света" нишка в думите си. Имам право на мнение и то е, че ИМА обективен математически пропорционалистки критерий за това какви характеристики трябва да притежава идеалното тяло. Използвам този критерий изобщо за дефиниция за идеалност. Смятах, че е ясно от самото начало, че това няма нищо общо с "мен това ми харесва", "мен това ме възбужда" и т.н. Нито пък приписвам някаква особена по-валидна стойност на МОИТЕ вкусове пред чуждите. По въпроса с моите вкусове съм се изказвал например в поста си за гърдите - вижда се, че той е в съвсем различен тон.
3) Част от постовете ми са заядливи. Мисля хората ме познават достатъчно добре, че да са наясно, че понякога само дразня без някаква особена умисъл. Може да смятам, че жените нямат добри естетически представи, но не им отричам правото да си ги имат, тъй че де е проблемът? Това си е лично мнение. Повечето заяждане си е в отговор и в духа на темата (пример: коментарът на Гибли за дрехите на мъжете). Последно, ИМЕННО защото заяжданията станаха твърде сериозни, темата беше заключена. Признавам си чистосърдечно че като потребител имам вина за това, затова като администратор постъпих както намирам за правилно.
4) Това е вероятно последния път когато изобщо обяснявам модераторско решение, инъф из инъф

This is it. Ground zero.