Идиот ли е Буш?
Moderator: Moridin
Рекох да му дам правото на съмнение, дето американците толкова го обичат, и да приема постовете му в по-добрия от двата възможни смисъла.
А, да. Симпъл, ако и сега отговориш в същия стил с километричен неясен пост, ще го приема като потвърждение за това, че целиш да се подиграеш с всички тук. Не е трудно да се пише кратко и смислено, можеш го, така че го прави, ако обичаш.
А, да. Симпъл, ако и сега отговориш в същия стил с километричен неясен пост, ще го приема като потвърждение за това, че целиш да се подиграеш с всички тук. Не е трудно да се пише кратко и смислено, можеш го, така че го прави, ако обичаш.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
На 11 страница сме от темата. През живота ми не ми се е случвало да видя топик, кым който всички упорито да се придыржат повече от 5 страници, да не говорим че тук офтопика е по-интересен. Всички знаем, че Буш е идиот енуей - няма какво да се спори по тоя повод.
Сега да кажа и аз за тыпите американци. Ми не - не са тыпи. Убедена сым, че са сыщо толкова интелигентни, колкото всички хора выобще. Но образователната им система ги деформира необратимо. През изминалия семестыр бях (а и все още сым) ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ на барикадата - и като даскал, и като ученик. И сым абсолютно скандализирана - тук никой не учи тези хора да разсыждават. На тях всичко им се изплюва готово и смляно. Преди упражнение изписвам 3 дыски с информация за това какво ще се прави, после им го приказвам 20 минути. Отделно те имат БЕЗКРАЙНО подробно описание на всичко в менюыла си - такова каквото никога не сым виждала в рыководствата в Бг. Стига се до изродизми от сорта на "след като отдекантирате сыответното количество течност, попийте оставащите по гырлото на сыда капки с филтырна хартия". Лайк холи шит!
Какво искам да кажа с това - начи тука хората биват третирани като олигофрени, от пырвата им стыпка в училище. Имат рыководства за всичко - като се почне от това как да се дыржат в лаборатория, та се стигне до това как да си быршат гыза. Те не мислят - никой не ги учи на това. Някой друг мисли вместо тях и после им спуска знанието в хартиен или електронен вид и те четат и изпылняват като биороботи. Цялото им шибано общество е такова - нищо чудно, че се гырмят по училищата и университетите - та те не знаят какво е добро и какво е зло! И понеже никой изрично не им е написал в правилника - забранено е да застреляш цяла класна стая с другарчета - виждате резултата.
Като изразих мнението си пред координаторите на курса, които имам чувството, че следващия семестыр ще ни карат да правим упражненията вместо студентите, за да не вземат случайно да научат нещо горките, те мынкаха и се обясняваха, че така било, щото студентите били малки още. В по-горните курсове спирали да им пишат за забырсването на капките с филтырна хартия. Ми брао! Респект!
Иначе понеже карам докторантура тук, шефыт ми е европеец, а от колегите си имам един единствен северноамериканец, конкретно в моята група положението е малко по-интелектуално. То по начало до graduate studies стигат единици, които все пак са успели да защитят сивото си вещество от набезите на местната образователна система, така че нивото им е добро. Да не говорим, че всыщност магистратури и особено докторантури тук се карат най-вече от чужденци. Местните нямат такива напыни.
Та не. Не са тыпи американците. Просто са автоматизирани. Выв всички смисли на думата.
едит: Гиб, не му се врызвай на стюпида. Човекыт е от по-лалащия тип хуманитаристи - да тырсиш смисыл в написаното от него е кауза пердута.
Сега да кажа и аз за тыпите американци. Ми не - не са тыпи. Убедена сым, че са сыщо толкова интелигентни, колкото всички хора выобще. Но образователната им система ги деформира необратимо. През изминалия семестыр бях (а и все още сым) ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ на барикадата - и като даскал, и като ученик. И сым абсолютно скандализирана - тук никой не учи тези хора да разсыждават. На тях всичко им се изплюва готово и смляно. Преди упражнение изписвам 3 дыски с информация за това какво ще се прави, после им го приказвам 20 минути. Отделно те имат БЕЗКРАЙНО подробно описание на всичко в менюыла си - такова каквото никога не сым виждала в рыководствата в Бг. Стига се до изродизми от сорта на "след като отдекантирате сыответното количество течност, попийте оставащите по гырлото на сыда капки с филтырна хартия". Лайк холи шит!

Какво искам да кажа с това - начи тука хората биват третирани като олигофрени, от пырвата им стыпка в училище. Имат рыководства за всичко - като се почне от това как да се дыржат в лаборатория, та се стигне до това как да си быршат гыза. Те не мислят - никой не ги учи на това. Някой друг мисли вместо тях и после им спуска знанието в хартиен или електронен вид и те четат и изпылняват като биороботи. Цялото им шибано общество е такова - нищо чудно, че се гырмят по училищата и университетите - та те не знаят какво е добро и какво е зло! И понеже никой изрично не им е написал в правилника - забранено е да застреляш цяла класна стая с другарчета - виждате резултата.
Като изразих мнението си пред координаторите на курса, които имам чувството, че следващия семестыр ще ни карат да правим упражненията вместо студентите, за да не вземат случайно да научат нещо горките, те мынкаха и се обясняваха, че така било, щото студентите били малки още. В по-горните курсове спирали да им пишат за забырсването на капките с филтырна хартия. Ми брао! Респект!

Иначе понеже карам докторантура тук, шефыт ми е европеец, а от колегите си имам един единствен северноамериканец, конкретно в моята група положението е малко по-интелектуално. То по начало до graduate studies стигат единици, които все пак са успели да защитят сивото си вещество от набезите на местната образователна система, така че нивото им е добро. Да не говорим, че всыщност магистратури и особено докторантури тук се карат най-вече от чужденци. Местните нямат такива напыни.
Та не. Не са тыпи американците. Просто са автоматизирани. Выв всички смисли на думата.
едит: Гиб, не му се врызвай на стюпида. Човекыт е от по-лалащия тип хуманитаристи - да тырсиш смисыл в написаното от него е кауза пердута.

- The Dragon
- Elder God
Което е още по-зле. Да не говорим, че американската доктрина да не живееш живот, а кариера също не мога да я схвана.Amelia wrote:На 11 страница сме от темата. През живота ми не ми се е случвало да видя топик, кым който всички упорито да се придыржат повече от 5 страници, да не говорим че тук офтопика е по-интересен. Всички знаем, че Буш е идиот енуей - няма какво да се спори по тоя повод.
Сега да кажа и аз за тыпите американци. Ми не - не са тыпи. Убедена сым, че са сыщо толкова интелигентни, колкото всички хора выобще. Но образователната им система ги деформира необратимо. През изминалия семестыр бях (а и все още сым) ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ на барикадата - и като даскал, и като ученик. И сым абсолютно скандализирана - тук никой не учи тези хора да разсыждават. На тях всичко им се изплюва готово и смляно. Преди упражнение изписвам 3 дыски с информация за това какво ще се прави, после им го приказвам 20 минути. Отделно те имат БЕЗКРАЙНО подробно описание на всичко в менюыла си - такова каквото никога не сым виждала в рыководствата в Бг. Стига се до изродизми от сорта на "след като отдекантирате сыответното количество течност, попийте оставащите по гырлото на сыда капки с филтырна хартия". Лайк холи шит!![]()
Като изразих мнението си пред координаторите на курса, които имам чувството, че следващия семестыр ще ни карат да правим упражненията вместо студентите, за да не вземат случайно да научат нещо горките, те мынкаха и се обясняваха, че така било, щото студентите били малки още. В по-горните курсове спирали да им пишат за забырсването на капките с филтырна хартия. Ми брао! Респект!![]()
Всъщност нашето поколение е малко особенно - живяхме във време на промени и никой не отдели ресурси да ни обясни защо не трябва да си използваме мозъчните тъкани.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Абе не съм много съгласен. Не знам какъв е подходът при вас (и конкретно в химическите науки), но по принцип в Канада университетът е мястото, където те учат да мислиш, а колежите - където да се роботизираш в някаква професия.
Основният проблем е, че в момента средното им образование изкарва адски посредствени хора и в университетите се чудят какво да ги правят. Е, има го и момента, че някои университети нарочно си занижават изискванията, та да задържат повече студенти (нали са един вид "paying customers"; а и това им вдига рейтинга), но какво да правиш - капитализъм. При нас поне това не се прави.
Освен това не съди за общата популация според 10-те процента, които стигат до университет. Има си тъпички хора и то адски много. Сигурно и те някога са имали някакъв потенциал, но тука спокойничко можеш да си живееш цял живот като льохман, така че за какво им е да са умни?
Основният проблем е, че в момента средното им образование изкарва адски посредствени хора и в университетите се чудят какво да ги правят. Е, има го и момента, че някои университети нарочно си занижават изискванията, та да задържат повече студенти (нали са един вид "paying customers"; а и това им вдига рейтинга), но какво да правиш - капитализъм. При нас поне това не се прави.
Освен това не съди за общата популация според 10-те процента, които стигат до университет. Има си тъпички хора и то адски много. Сигурно и те някога са имали някакъв потенциал, но тука спокойничко можеш да си живееш цял живот като льохман, така че за какво им е да са умни?
Хората го казаха. И чак на мен ми изкараха акъла. Но се връзва.
Амели и Ал, в Канада ли сте или в Щатите все пак, само да питам? Не че има кой знае какво значение за темата.
Симпъл, съжалявам, но съм безкрайно щастлив човек. Отрицателните чувства (завист, омраза, злоба, ревност, алчност) нямат смисъл, а аз в частност никога не съм имал и повод за такива. Вярно, че хората, които виждат кривините на света биват тормозени от това знание, но на мен пък знаеш ли колко ми пука за тоя свят?
Горе-долу колкото на Буш администрацията.
Амели и Ал, в Канада ли сте или в Щатите все пак, само да питам? Не че има кой знае какво значение за темата.
Симпъл, съжалявам, но съм безкрайно щастлив човек. Отрицателните чувства (завист, омраза, злоба, ревност, алчност) нямат смисъл, а аз в частност никога не съм имал и повод за такива. Вярно, че хората, които виждат кривините на света биват тормозени от това знание, но на мен пък знаеш ли колко ми пука за тоя свят?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- simple_stupid
- Sorcerer
Ghibli wrote: А, да. Симпъл, ако и сега отговориш в същия стил с километричен неясен пост, ще го приема като потвърждение за това, че целиш да се подиграеш с всички тук. Не е трудно да се пише кратко и смислено, можеш го, така че го прави, ако обичаш.
Най-кратко и ясно го е казал Конфуций - Невинни мисли няма.
Не съм в този форум за да се кудоша, чета си кротко, научавам едно друго, и мисля на никого не преча с това. Е, появява се една така формулирана и поставена тема, пълна с весели мнения, що да не се забавлявам?
Ако е забранено да се базикам с антиамериканците ми кажете.
Инак да тръгна да доказвам на шайхири, че американците сами не са си взривили кулите е отвъд предствата ми за извратеност.
Веселбата наистина е голяма. Щото форума е такъв, такъв и примера... Само си представете една магия "лавинен огън" свързана с Америка (всичко американско, и следите от всичко свързано с него, да изчезне в един момент), дето се вика "Ех, какъв живот!"... Колко ще остане от тоя форум? В смисъл колко теми за книги, музика, игри и пр. ще останат. А и колко от спамаджийските?
Като гледам една безкрайна манифестация на дълбоко провинциални комплекси за непълноценност няма да се разрева, а ще си направя майтапа.
Никога не съм "целил да се подигравам на всички тук". Темата е подигравка на всички участници в нея. Отделно плюс специалните екстри, като горното мнение на Amelia, което е виц. Смях се от сърце... това дете защо не вземе да се прибере при милите си роднини и скъпите си умни съотечественици, а се мъчи там с тези глупаци, да не е отвлечена, или пък е заложница.
Адекватното в случая с тая тема, Ghibli, според мен е да се забавлявам.
В един форум сигурно трябва да има място и за това. Чомски в една препоръчана тук книга, мечтае в Америка да има свободата на една Бразилия или Хаити, не знам докъде се простира свободата в този форум, но ако админите преценят и съм заслужил, моля да бъда баннат за съботиране на съдържателното писане в тема. Признавам че не мога да си представя темата без мен, в нея има твърде много неща, които ме разсмиват и не мога да се въздържа.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
Щото сым се продала за пари, душко. Обаче не ми платиха достатычно, че да почна да си кривя душата и да ги рекламирамsimple_stupid wrote: Никога не съм "целил да се подигравам на всички тук". Темата е подигравка на всички участници в нея. Отделно плюс специалните екстри, като горното мнение на Amelia, което е виц. Смях се от сърце... това дете защо не вземе да се прибере при милите си роднини и скъпите си умни съотечественици, а се мъчи там с тези глупаци, да не е отвлечена, или пък е заложница.

шейхири, в Канада сме и двамата.
А, то било един обикновен келешлик... Че що не каза от самото начало? В смисъл, нещо като "аз смятам да се лигавя като петмесечно бебе, на което му никнат резци" и отдолу да има спойлер таг, съдържащ
Темата тръгна от нещо, прочетено от Шайхири, а незнайно как стигна до задявка с мен. Тоест, наистина незнайно. Ако бях решила да те правя на изплюта дъвка, вярвай ми, ти щеше да си дъвкана и изплюта дъвка. Аз само те помолих, следвайки типичния ти лигав лайноломен стил на изразяване, и то само за да не те обидя, както и за да ме разбереш, моля те отбележи го това, та само те помолих да пишеш ясно. Оттам нататък последваха тиради в стил "йееееа, колко съм куууул, уоаааау, тея колко са прости, ся ше ги разкатая, ръсейки лиги и те дори няма да се усетят, уаааау!"
Ский ся, тука титани на мисълта не сме. Може и да има някой и друг титан на мисълта, умело прикрит като ходещ банан, но ние не знаем за него. Обаче все пак и не сме малки гупи, палаво плацикащи се в аквариумче и чакащи от "небето" да се посипят сушени... С к'вото там се хранят гупите. От тая простотия, дето я сътвори просто нямаше нужда. Ся, на мен не ми пука дали мокриш гащите като ме четеш, нали, не си вади прибързани заключения. Напълно ми е ясно, че светът е голям и по него живеят инакви от моя вид хора, тоест приемам, че за теб Буш не е идиот. Верно, идея нямам на базата на какви наблюдения вадиш подобни заключения, но имаш право да го смяташ. Работата е там, че ние, дето не сме титани на мисълта, все пак сме свикнали да защитаваме тезите си. Когато вместо защита на тезата на опонента си видиш стих, измъкнат от собствения ти блог и топридружен с океан от лиготия, разбираш, че насреща си нямаш човек, с когото можеш да завържиш смислен диалог.
Та... Искаш ли да започнем начисто? В смисъл, ти казваш нещо нормално, а на теб ти отговарят с нещо нормално, вместо речта ти да се гърчи из форума като червей на сухо, при което насреща ти отговарят по съответния за случая начин?
- Spoiler: show
Темата тръгна от нещо, прочетено от Шайхири, а незнайно как стигна до задявка с мен. Тоест, наистина незнайно. Ако бях решила да те правя на изплюта дъвка, вярвай ми, ти щеше да си дъвкана и изплюта дъвка. Аз само те помолих, следвайки типичния ти лигав лайноломен стил на изразяване, и то само за да не те обидя, както и за да ме разбереш, моля те отбележи го това, та само те помолих да пишеш ясно. Оттам нататък последваха тиради в стил "йееееа, колко съм куууул, уоаааау, тея колко са прости, ся ше ги разкатая, ръсейки лиги и те дори няма да се усетят, уаааау!"
Ский ся, тука титани на мисълта не сме. Може и да има някой и друг титан на мисълта, умело прикрит като ходещ банан, но ние не знаем за него. Обаче все пак и не сме малки гупи, палаво плацикащи се в аквариумче и чакащи от "небето" да се посипят сушени... С к'вото там се хранят гупите. От тая простотия, дето я сътвори просто нямаше нужда. Ся, на мен не ми пука дали мокриш гащите като ме четеш, нали, не си вади прибързани заключения. Напълно ми е ясно, че светът е голям и по него живеят инакви от моя вид хора, тоест приемам, че за теб Буш не е идиот. Верно, идея нямам на базата на какви наблюдения вадиш подобни заключения, но имаш право да го смяташ. Работата е там, че ние, дето не сме титани на мисълта, все пак сме свикнали да защитаваме тезите си. Когато вместо защита на тезата на опонента си видиш стих, измъкнат от собствения ти блог и топридружен с океан от лиготия, разбираш, че насреща си нямаш човек, с когото можеш да завържиш смислен диалог.
Та... Искаш ли да започнем начисто? В смисъл, ти казваш нещо нормално, а на теб ти отговарят с нещо нормално, вместо речта ти да се гърчи из форума като червей на сухо, при което насреща ти отговарят по съответния за случая начин?
Джордж Буш идва у нас на 10 юни
http://dnes.dir.bg/2007/04/24/news1609179.html
Ето го поводът да плеснем с ръце и да се прегърнем всички!

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
@simple_stupid
Малка извадка от правилата на ShadowDance:
Малка извадка от правилата на ShadowDance:
8) Не толерираме неадекватност в опитите за диалог или несвързано постване. Дали отговаряте на тези определения, преценяват админите и модераторите, но и обикновените юзъри така и така ще ви го покажат ясно. Сори. Това е положението. Понеже, ако попадате в групата на несвързано постващите или неадекватно държащите се, най-вероятно не го знаете (обикновено така се получава, то просто е във връзка с останалите), постарайте се или да промените държанието си, когато ви го кажат, или просто да разберете, че мястото не е за вас. Не за друго, ами защото наистина няма да ви е приятно, нито пък на останалите.
Специално съм ти подчертал важните части.2) Аналогична е ситуацията и с произволен спам/флъд. Не пишете безсмислени съобщения, колкото да се отбележите. Как да разберем кога нещо е безсмислено и кога не е? Няма как. Ако се случи, ще ви бъде направена забележка или от останалите потребители на конкретното място, или от някой модератор/администратор, отново в ЛС (лично съобщение). Разбира се, че преценката отново е субективна, но ще търсим някакъв баланс в цялата работа. Писането на няколко последователни поста един под друг също не се толерира. Не че е забранено или ще се трие, ако е нарядко, но прави лошо впечатление. Моля, ако се сетите за нещо за добавяне, просто редактирайте постовете си, ако все още никой не им е отговорил.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- simple_stupid
- Sorcerer
Ебахти ужаса! Ще барикадират София точно докато сым си в кыщи...shayhiri wrote:Джордж Буш идва у нас на 10 юни

Гадът те преследва, имам чувството. 

Last edited by shayhiri on Tue Apr 24, 2007 11:06 pm, edited 1 time in total.
Е нищо. След време можеш да опиташ пак. Ще си направиш нова регистрация, ще се крыстиш Неразрбран_интелектуал (ако форумыт позволява дылжината) и ще дойдеш да си пробваш чувството за хумор отново.simple_stupid wrote:ОК![]()
Форумът наистина е чудесен. Поздрави. Чувствах се чудесно, но очевидно не е за мен. Просто не мога да променя държанието и мисленето си.
Благодаря. Живи и здрави!