Идиот ли е Буш?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sun Apr 22, 2007 2:58 pm

shayhiri wrote:Тогава би трябвало да защитаваш точно това си право. Щото нали се сещаш ако Буш останеше на власт, колко оставаше до пълния контрол, чипове в тялото и т.н. С "Патриотичният акт" вярвам си запознат, както и с останалите нагли стъпки в посока тоталитаризъм последните години.

За щастие Буш отива в историята (като най-големият престъпник на този пост) след две години. Републиканците скоро няма да помиришат пост. Гадното е, че точно това може да ги накара да предприемат самоубийствен ход като 9/11, който да дое** ******а на света. Пък и няма как да знам колко точно по-добри са демократите.

Виждаш, че съм абсолютно непредубеден. Пробвай и ти. Разбира се, че камикадзетата са луди нещастници. "Мъченици" my ass. Въпросът е какви - и кои - са хората зад тях.

Защитавам това, което считам за разумно и което преценям, че е в мой интерес. Няма как да ти докажа, че разумното за мен и интересите ми не са глупост. Това което мога да направя е твърдя неща, в които в момента съм убеден.

Буш ще остане в историята така, както историците след време го опишат. Как ще го опишат ще зависи какво ще бъде след време. Какво ще бъде след време зависи от това какво правим сега. Сега ти правиш това, да твърдиш неща като горните, които аз не споделям и ти отговарям. За мен Буш е голям Президент (нямам илюзии относно природата на смеха който събуждам, за туй съм и simple_stupid, а пък нали и смехът е здраве), щото въпреки всичките си обективни лишености от чар, харизма, комуникативни способности и доста други неща се опитва да прави политика, която смятам за правилна. Аз съм малко дърт и помня когато Рони, беше най-тъпия човек на Планетата, холивудски каубой с шапка и ботуши, който ще подпали света и т.н.... В историята сега за него пише различни неща.

Да правиш политика днес с "даденостите" на Буш е самоубийствено, но затова пък бих казал, че е правене на истинска Политика. Естествено неговите опоненти-интелектуалци стоят по-добре. Имах спомен, че съм го пускал тук, един цитат на Кисинджър, намерих го
viewtopic.php?t=1066&postdays=0&postorder=asc&start=30

(Рол, наистина се опитвам се "безкрайно" да се ограничавам )

"Епохата на компютрите и телевизията задълбочава тази несигурност. Когато виртуалният образ замени писаното слово като основно средство за възприемане на света, процесът на придобиване на знания се трансформира от активен в пасивен модел, от акт на участие в асимилиране на опростени данни. Човек се учи от книгите посредством идеи, свързващи събития, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си и изискват аналитично усилие и квалификация. Обратното, изображението ни учи пасивно; то изисква представи, които не изискват действие от страна на зрителя, подчертава моментното настроение и почти не оставя място както за дедуктивни разсъждения, така и за въображение. ИДЕИТЕ СА ПОСТОЯННИ;ПРЕДСТАВИТЕ СА МОМЕНТНИ И ОТЧАСТИ СЛУЧАЙНИ.
Новата техника промени из основи възприятието на съвременния политияеки кандидат за ролята която трябва да играе. ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ ОТ МИНАЛОТО СА СЕ ВЪЗПРИЕМАЛИ КАТО ГЕРОИ, КОИТО ПОЕМАТ ТОВАРА НА БОЛЕЗНЕНОТО ПЪТУВАНЕ НА ТЕХНИТЕ ОБЩЕСТВА ОТ ПОЗНАТОТО КЪМ ОЩЕ НЕИЗВЕСТНОТО. СЪВРЕМЕННИЯТ ПОЛИТИК НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ТОЛКОВА ОТ ТОВА ДА Е ГЕРОЙ, КОЛКОТО СУПЕРЗВЕЗДА. ГЕРОИТЕ ВЪРВЯТ САМИ ПО ПЪТЯ; ЗВЕЗДИТЕ ГРАДЯТ ПОЗИЦИЯТА СИ НА ТЕМЕЛИТЕ НА ОДОБРЕНИЕТО. Героите са стимулирани от вътрешните си ценности, "а звездите-от единодушието. Когато вижданията на кандидата се фабрикуват от целеви групи и се одобряват от телевизионен редактор, неизменно той става несигурен и повърхностен. РАДИКАЛИЗМЪТ ЗАМЕНЯ ЛИБЕРАЛИЗМА, А ПОПУЛИЗМЪТ МАСКИРА КОНСЕРВАТИЗМА.
Така у съвременната политическа персона се формира любопитна смесица от уязвимост и показност: уязвимост на ръба на роболепието в преследването на масовото одобрение, показност, която преминава в паника, когато общественото настроение се смени. Далеч по-загрижен какво ще каже, отколкото какво мисли, съвременният политически лидер твърде често не успява да изиграе ролята, за която е необходим: да бъде емоционално уравновесен, когато е предизвикан от непрекъснато набиращата скорост промяна. Неспособността да задоволи тези емоционални потребности е в основата на любопитен парадокс на съвременната демокрация: политическите лидери никога не са били по-неспособни да определят предпочитанията на обществеността, а в повечето демократични страни уважението към политическата класа никога не е било по-малко.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

Vash
Paragon

Post by Vash » Sun Apr 22, 2007 5:42 pm

Morwen wrote:Шайхири, ноу офенс, но ти си толкова непредубеден, колкото папата - нерелигиозен... :lol: :lol: :lol:
word

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Sun Apr 22, 2007 6:16 pm

Тааа, да взема да си прескоча аз дадената дума! :oops: Че за бърборана като мен е трудно да "слушам" и да не "говоря" поне малко! :twisted: (Рол обещавам че ще се огранича! :roll: )

simple_stupid разбира се че интересите ти не са глупост! Особено за теб! Но в момента в които решиме че един от нашите държавници може да потъпче който или каквото и да е само за да защити нашите интереси, става поне аморално! Което ни докарва до утрешните последствия, от днешната политика! И до добър пример като Рийгън. (И аз съм го изживяла - също съм на възраст! :? ) Човек който в името на корпоративни интереси (дори не са гражданските) на една страна, може да срине икономическата и политическа независимост на цели държави, за няколко поколения напред - не е добър политик! По моето разбиране! (Миналата година Никарагуа беше почтииии достигнала PIB-то си перкапита, което имаше през 1987 година!! :evil: Наистина си интелигентен човек, можеш да си направиш изводи.) Не го приемам дори от тези които ме управляват мен. Просто всичко си има граници. Дори и интересите на милиони, за сметка на тези на стотици милиони!

А историята, е само една хроника на случилото се. Но доста често е съпричастна! Особено с мнението на хората които я пишат! А и страда от тяхните дефекти, особено липсата на по-критична и задълбочена визия на последствията от миналот в настоящите събития (говоря по принцип). Така че изобщо не ме притеснява какво ще пишат за Буш утре. И продължава да ме разсмива това което пишат за Рийгън днес.

И само малко за камикадзетата! Амии, не са у ред хората! Ама никак! Но наистина ви е малко трудно да си въобразите в колко тягос(т?)на и безизходна обстановка се живее в прекалено много мюсюлмански държави (и за съжаление, прекалено много хора, и млади)! Нито колко лесно се намират доста религиозни и мнооого прости (не в обиден смисъл) хорица! На които така промиват мозъка, че мислят че правят най-голямата добрина! За сънародниците си и себе си. И не им стига акъла да усетят една просташка манипулация. Не им се е отдало да го упражняват много! Ако се загледате в една световна карта ще установите че няма нито една мюсюлманска държава в 1ят свят! :shock:
И да, аз считам за отговорна за съществуванието на тези огромни слоеве "безнадеждно" население на планетата, най-вече грешната ценостна и морална устройка на "западната"политиката! Положена от миналите политици-герои, които са считали за разрешено да потъпкват други държави и континенти в интерес на държавата и сънародниците си! (А и у дома са го правели де.)
Да участваш или подтикнеш гражданска война в друга държава само защото настоящото правителство няма да предпази интересите ти, значи да сринеш икономическата система на тази държава (особено ако е млада държава). Т.е. - да лиши един голям слой от населението от минимална икономическа сигурност! Т.е. - спекулации, насиля, хаос и пр.! За мен лично, това е престъпление! :evil:

Реших се да пиша, защото този път мнението ти ми обърна вниманието. Този път казваш какво мислиш и те разбрах! :oops: :P Макар че още не схващам добре дали - моят приятел Буш - е сериозно или иронично! :wink: Та освен за личните предпочитания, ако е сериозно, разбирам и съм съгласна с доста от казаното от теб! По личните ти предпочитания, нямам коментар понеже са си лични. Просто не мога да приема такъв човек като добър политик. И много други де. На Сапатеро, например, също много съм му набрала! :twisted: (Ама за друг път че прекалих яко с дължината!! :oops: )

А последното, за виртуалният образ и писаното слово, относно пасивното и активно възприемане е доста очевидно, но и много притесняващо Макар че най ще се уплаша ако е цитат от линка за Кисинджър който даваш. Извинявам се, но межах да го прочета! :oops: Сега отивам да се поправя!! :lol:

Edit: Миии, да, от Кисинджър е!! :roll: Кво да се прави; в това съм съгласна с него!! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Super M
Warmage

Post by Super M » Sun Apr 22, 2007 7:45 pm

Бих ви пепорачал тази книга по темата - написана леко, приятно и увлекателно, освен това добре аргументирана и не прекалено дълга.

http://www.bard.bg/authors/?al=%D7&BookID=881
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 22, 2007 8:38 pm

Morwen wrote:Шайхири, ноу офенс, но ти си толкова непредубеден, колкото папата - нерелигиозен... :lol: :lol: :lol:
Докажи го, жено. :lol: Осмисли дефиницията на думата и пробвай.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sun Apr 22, 2007 8:42 pm

BaYa,
за да не давам основание админа Рол отново да ми прави основателни забележки за " безкрайните количества думи", направо и в прав текст ще се съглася с теб, в това да не си съгласна с мен, защото като гледам и аз не съм съгласен с теб. :lol:
(п.п. инак Кисинджър е фундамент; не го харесваш, защото не го познаваш; ако го опознаеш ще го обикнеш :P )

Super M wrote:Бих ви пепорачал тази книга по темата - написана леко, приятно и увлекателно, освен това добре аргументирана и не прекалено дълга.

http://www.bard.bg/authors/?al=%D7&BookID=881
:lol: :lol:
да използвам това като повод да препоръчам две книги, които може и да не се сторят много аргументирани на някой, но за сметка на това се дебели, тъй че определено си заслужават парите, ако ги намерите изобщо :lol:

за интелектуалците (на края има и няколко думи за Чомски)
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=2862

и една най-общо за славната борба на антиимпериалистите
http://www.helikon.bg/book.php?book_id=31111
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Apr 22, 2007 10:06 pm

Я да видим, тази тема може ли да надмине по обем култовата 300 в Киното?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Apr 23, 2007 1:51 am

shayhiri wrote:
Докажи го, жено. :lol: Осмисли дефиницията на думата и пробвай.
Ами, когато от някой единствените определения, които съм чувала за американците са "паплач", "идиоти", "безмозъчни" и "дебели"(мале, кво престъпление, а?), без да е живял в Америка (и вероятно виждал жив американец с изключение на някой заблуден мормон), то го считам за предубеден, да.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 23, 2007 10:13 am

Специално при американците да си дебел наистина е престъпление, защото е буквално нещо, което нарочно сам си си направил, като например нарочно да си счупиш крак или глава. И аз да бях в здравната система в Америка, и аз шех да ги гърча с такива зверски цени, честно казано, като сами се бутат.

Ноам Чомски е човекът.
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Mon Apr 23, 2007 10:50 am

Аз доколкото знам не са виновни самите хора, че са дебели. Просто храната им е психопатска и се дебелее от нея зверски много.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 23, 2007 11:06 am

И ТЕ Я ЯДАТ (бтв).
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Mon Apr 23, 2007 11:20 am

Абе май нямат избор. И зеленчуците и минералната им вода са калорични. Цокнеш едно малко шишенце и качиш 3 кила... :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 23, 2007 11:33 am

Corwin wrote:Абе май нямат избор. И зеленчуците и минералната им вода са калорични. Цокнеш едно малко шишенце и качиш 3 кила... :)
Всъщност си имат специални магазини за природосъобразно хранене, ма не ги ползват...
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Apr 23, 2007 11:50 am

Аз пък мислех, че такива магазини има навсякъде! Основно продуктите са от биологична (натурални) и екочиста агрикултура! И повечето цени са доста непосилни! :? Аз пазарувам, но мноооого внимателно защото хич не им смогвам!

Симпъл, само още едно нещичко - "познавам" Кисинджър! Защото доста отдавна забелязах, че той наистина е политик (горе-долу по твоята дефиниция; а и самият се има за голям "статист"); и то много ловък! Така че съм следила изявленията и ферманите му от 70-те години насам! Затова и го ненавиждам от дъното на душата си! :P Дано никога не беше съществувал - така нямаше да може да остави някои от идейте си в световната политика!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 23, 2007 4:18 pm

Roland wrote: Всъщност си имат специални магазини за природосъобразно хранене, ма не ги ползват...
Мда, така наречените органични храни, които струват майка си и баща си.
Иначе проблемът идва според мен от някви хормони, с които тъпчат животните, за да имат повече месо, но не мога да го докажа. А и нямат култура на хранене - виждала съм как пазаруват - как ви се струва цяла огромна количка, пълна със сладкиши?
Иначе във всеки магазин имат и ен на брой вида диетични линии - всяко нещо съществува и в обезмаслен вариант. Ако ядат зеленчуци и млечни продукти - няма да дебелеят. Аз примерно не дебелея като се храня правилно.
Но сладоледът и чипсът им са престъпно вкусни. Ето от това кви мощни килца се качват.. А е толкова трудно да им устоиш... :cry: :cry: :cry:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.