Amelia wrote:А мое ли да спрете да ползвате физически и химически понятия в словоблудствията си, щото звучат нелепо?
Amelia, когато кажа кохерентен, нямам чувство да използвам "физическо" понятие във "физически" контекст. Във философията, социологията, психологията, изобщо хуманитаристиката като цяло, то изобщоо не е чуждо. Ако ти го свързваш само с това което си научила по физика, ще трябва да те уведомя, че има да наваксваш. Можеш да започнеш от гносеологията, там сред Теориите за Истината, които са колкото пръстите на едната ръка, една се нарича "кохерентна" и е изключително смислена.
Държа че и тук в контекстта на темата понятието "кохерентност" е използвано изключително точно, и на място.
Що се отнася до загрижеността ти за правилната употреба на химичното понятие "валентност", употребено от мен, отбелязвам че е съзнателно търсен алогизъм със свързването му с "разностранна", но уви не ми стигна куража и му турих едни кавички за всеки случай, без да подозирам, че ще има чак такива научни Пазители на употребата на понятията.
Нелепо е да ми забраняваш да ползвам физически и химични понятия