Идиот ли е Буш?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 12:12 pm

Къде пък видя заключения? Отправях въпрос на симпъл стюпид. С когото и те оставям да си говориш, защото той, като "републиканец" най-вероятно е за въоръжаването.

А ако не, значи сме на едно мнение и просто се заяждате. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 19, 2007 12:16 pm

Да бе, ние винаги сме на едно мнение, знам... :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 12:24 pm

Е, ако защитаваш някаква гадост, ще те изям с парцалите, както относно законовото двуличие в Бг наскоро.

Но ей така, за самото ядене, няма смисъл, сори. :) Виж, ако беше подкрепила въоръжаването на паплачта...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 19, 2007 12:27 pm

А, не подкрепям въоръжаването. Но не подкрепям и това, че са паплач.
I don't wanna die

Vash
Paragon

Post by Vash » Thu Apr 19, 2007 12:31 pm

Шайхири,
В общежитията където се е случила трагедията е било забранено да се носи оръжия. Резултатът - 32 убити.
BLACKSBURG, Va., April 16 -- An outburst of gunfire at a Virginia Tech dormitory, followed two hours later by a ruthless string of attacks at a classroom building, killed 32 students, faculty and staff and left about 30 others injured yesterday in the deadliest shooting rampage in the nation's history.
тук
През 2002 се е случило нещо подобно. Само че двама от студентите се добрали до пистолетите, които държали в колите си и се саморазправили. Резултатът - трима убити, трима ранени.
When Odighizuwa exited the building where the shooting took place, he was approached by two students with personal firearms.[5]

At the first sound of gunfire, fellow students Tracy Bridges and Mikael Gross, unbeknownst to each other, ran to their vehicles to fetch their personally-owned firearms.[6] Gross, a police officer with the Grifton Police Department in his home state of North Carolina, retrieved a bulletproof vest and a 9 mm pistol.[7] Bridges pulled his .357 Magnum pistol from beneath the driver's seat of his Chevy Tahoe. As Bridges later told the Richmond Times Dispatch, he was prepared to shoot to kill.[8]

Bridges and Gross approached Odighizuwa from different angles, with Bridges yelling at Odighizuwa to drop his gun.[9] Odighizuwa then dropped his firearm and was subdued by several other unarmed students.[10] Once Odighizuwa was securely held down, Gross went back to his vehicle and retrieved handcuffs to detain Odighizuwa until police could arrive.
тук

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 12:45 pm

Обърнатата логика минава пред тълпата, ако е поднесена правилно. Как очаквате, обаче, да мине пред мен?

Убийството бе извършено със законно притежаван пистолет. :arrow:
Виновни са облагодетелстващите мръсния оръжеен бизнес разпоредби, които дават свободен законен достъп до оръжия на всеки идиот. :arrow:
Ако искате да промените нещата, забранявате достъпа до оръжия, довел до инцидента.

Нещо неясно?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 19, 2007 12:57 pm

Бе когато в началото на действието се появи пушка, в края тя ще гръмне, таковата :roll: Вместо всеки да има право да се разпищолва когато и както му скимне (специално за мене си аз имам доста сериозни основания да си представям апокалипсис за голяма част от заобикалящото ме човечество, ако случайно се озова с гол в ръката патлак), не е ли по-логично да се създават максимални трудности за въоръжаването на всичко, що се е събудило с лошо настроение, деа?!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Apr 19, 2007 1:00 pm

Слепи тексасци ще ловуват с лазери?
11.04.2007 : VlaDiMir4o

Ако се опитаме да пренебрегнем факта, че (легално) слепите жители на щата Тексас имат правото да притежават оръжие и да стрелят по свое собствено усмотрение по време на редовните ловни сезони, един нов закон би могъл да им позволи да се прицелват малко по-точно и по-надалече, което определено е вълнуваща новина за човек, който не би искал да го объркат с дивеч. Ако той бъде приет, незрящите ще могат да прикачат към пушката си чисто нов лазерен мерник, за да определят максимално точно къде биха искали да се забие техния куршум. Естествено, те ще трябва да бъдат придружавани от (легално) виждащ ловец с лиценз (13-годишен или по-голям).
Ясно - Тексас обича да подкрепя хората с най-различни недостатъци, но вероятно ще замислим доста сериозно, преди да решим да отидем на почивка през уикенда в този прекрасен американски щат.
Не е ли яко какво правят в родния щат на Джордж:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 19, 2007 1:10 pm

Ам, това сериозно ли е проектозакон или някой е подхвърлил идеята просто?
I don't wanna die

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Apr 19, 2007 1:16 pm

Completely bypassing the stunning fact that (legally) blind Texans are actually allowed to wield a weapon and fire at will during regular hunting seasons, a new piece of legislation could allow these folks to see what they're aiming at a wee bit better, which is thrilling news if you're being mistaken for game. Rep. Edmund Kuempel has initiated a bill that would enable legally blind hunters that have a valid Texas hunting license to strap a sweet laser scope on their weaponry in order to pinpoint exactly where the bullet is headed before pulling the trigger. The bill would require the hunter to be accompanied by a (not legally blind) licensed hunter of 13 years or older, and is being pushed as a "reasonable accommodation" for those with disabilities. Hey, we know Texas is good for helping out the less fortunate, but we'd seriously think twice before wandering out into the wilderness for a weekend retreat in the Lonestar state.

и това:
http://news.yahoo.com/s/afp/20070406/od ... 0406191010
Blind hunters in Texas to use laser sights

Fri Apr 6, 3:10 PM ET

CHICAGO (AFP) - Texas legislators have made it easier for blind hunters to capture their prey.

A bill passed by the state house Thursday will allow legally blind hunters to use laser sight devices when hunting with a sighted companion.

Scores of blind hunters already prowl the Texas backcountry outfitted with scopes that let their friends help them aim.

"It shocks a lot of people," said Chase Bearden, who does public outreach for the Coalition of Texans with Disabilities and testified in favor of the bill.

"It's not just a sighted sport -- you're using all your senses."

Bearden said he knows of about 30 or 40 groups of legally blind hunters just in the Austin, Texas area.

Some of them are life-long hunters whose eyesight deteriorated as they got older but can still see shapes and movements. Others are completely blind but rely on their other senses to help them track deer, turkey and other prey.

Once they have the prey lined up a friend will lean over their shoulder, look through a custom scope and help them refine their aim.

But those scopes don't make for a very clean shot or a particularly satisfying experience, Bearden said in a telephone interview.

"By using the laser sight, the sighted hunter doesn't have to lean over your shoulder," he said, explaining that with the laser, the sighted companion can see where the gun is aimed and quietly advise the blind hunter to move it in the correct direction.

"It allows the blind hunter to do more. It's safer and it's a cleaner shot."

Hunting with any type of light was previously forbidden in Texas but there have never been any restrictions on giving hunting licenses to the blind.

The new bill will allow legally blind hunters to use laser sights when accompanied by a licensed and sighted hunter over the age of 13. It must still pass the state senate.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 1:27 pm

:shock: Много фентъзи! Кво ше кажете за сценарий, в който бивш маринец, ослепял при атентат в Афганистан, разказва собственоръчно играта на Ал Кайда оперативка в родния си Тексас, разчитайки на всичките си сетива, лазерния мерник и, разбира се, прозорливата горна наредба? :D

Justice is Blind

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Apr 19, 2007 1:34 pm

shayhiri wrote:
А, за това питай симпъл стюпид. Защото точно това се опитваше да докаже с предходния си пост.

shayhiri,

като писател поне трябва да си разбрал, че е пълна загуба на време и виртуално пространство да се обсъжда какво някой се опитва да каже. Единственото смислено нещо е да спаделяме какво ние сме разбрали.

Ей го, ти пусна изказване-факт, аз пуснах факти и една статистика.

“Замерянето” с факти е начин да заобиколим едно неприятното открито сблъскване на нашите предразсъдъци, предубеждения и интуиции. Уви, колкото и дълго да продължава “бомбандировката”, в края на краищата неизбежно пак стигаме до същите тези предразсъдъци, предубеждения и интуиции.

Аз си помислих, що ли от толкоз много факти в света ти реши да извадиш точно тоя и какво искаш да покажеш с него. За теб това изказване-факт очевидно е особено значимо, и показва нещо, което разкрива някаква реалност, която искаш да покажеш на тези, които още не са я видели. При теб, без да се обиждаш, зад фактите не е трудно да се открият предразсъдъците, предубежденията и интуициите, с които правиш избора си на факти за да изобразиш “реалността”. При мен също е така...

Какво да направя “аз”?! Ами подбирам други факти и статистика, за да покажа релативността на “реалността”, която се опитваш да представиш, т.е. че нещата не са толкоз прости, и отговорите също.

Дали ще се разберам?
Ами няма... ама на кого му пука...

Допусна само една некоректност, която очевидно е присъща на страстната ти личност, приписваш ми неща (това че считам станалото за маловажно), които просто не са верни. Интелектуалците живеят в обясненията. За тях, тяхното обяснение за нещата, което е продукт на техния си background (предразсъдъци, предубеждения и интуиции) е несъмнено истинно и очевидно, при това доказани, и всеки който не то споделя е злонамерен или циничен.

Това което се опитах като прост човек да направя, не е да омаловажа една трагедия, а да разширя контекста на търсене на обяснение

Защо съществува Абсурда?
“Аз” не знам...
Ти знаеш ли?
Сигурно не...

А да... сетих се, предполагам заради същесвуването на онези изроди оттатък океана и специално на “идиота” Буш!

Хората винаги ще предпочитат простите отговори на интелектуалците пред незнанието на глупаците
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 1:58 pm

Добре, приемам, че имаш някакво право в случая. Не съм подготвен да направя сравнение между законовата достъпност на оръжията и честотата, с която се използват. Чисто логично погледнато приех, че са в правопропорционална зависимост, докато някой не ме обори с конкретни факти.

Не бих използвал трагедията, за да искам забрана. Това са прийоми на гадовете. Както ни припомнят с безумната си наглост да използват същата тая трагедия, за да задълбочат политиката си, довела до нея. Това коментирах, не друго.

Надявам се да използваш разума си, за да си задаваш по-често ключовия въпрос: "Кой печели от станалото?". (Относно 9/11 най-вече.) Преди това и аз сляпо симпатизирах на "най-великата държава на света".

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Thu Apr 19, 2007 2:06 pm

shayhiri wrote:Много фентъзи! Кво ше кажете за сценарий, в който бивш маринец, ослепял при атентат в Афганистан, разказва собственоръчно играта на Ал Кайда оперативка в родния си Тексас, разчитайки на всичките си сетива, лазерния мерник и, разбира се, прозорливата горна наредба? :D
Ще кажа само: Blind Fury ;) Иначе филмчето е яко, 80-тарски екшън с Рутгер Хауер.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 2:13 pm

Окепазили са идеята. :lol: Иначе на Рътгър му бях таквъз фен, че горният филм щеше доста да ме израдва.