VISTA :(

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Interpreter
Forsaken

VISTA :(

Post by Interpreter » Sun Apr 15, 2007 12:14 pm

Господ да ги убие програмистите на Виста :evil:
Някой ще каже, а защо си я инсталирал. Защото новият ми лаптоп идва с лицензирана Виста, платил съм си я един вид :(
Тази среда е на границите на изкуствения интелект. Първо, произволно решава кога да ми изключи Уърда и да ми пусне аржентинско танго примерно, сигурно за да откликне на меланхолията на юзъра, само че той в ммента все пак е решил да работи. Второ, като поискаш да решиш проблеми с внезапно блокиране на приложения, от "базата знания" ти пускат статия, която за да разбереш и изпълниш предписанията трябва да си поне магистър по компютърни технологии. На всичко отгоре като "подарък" си имам хайтек чудо - безжична клавиатура с тракбол, която, да, по-удобна е от вградената. Само дето я блокира с тъчпада и след като я мхнеш, не можеш да я отменш :evil: Освен това яде пловината букви и консумира по два комплекта алкални батерии дневно. Не знам дали и това е заради Вистата, но съм готов да я обвиня вече във всички смъртни грехове.
Знам кой е самоочевидният отговор, но понеже Виста е поредното по-съвършено бъдеще, нали, моля всеки добронамерен гражданин тук, който има някакъв опит и добър съвет, да го сподели.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Apr 15, 2007 12:39 pm

Kill, rape, destroy, да я видиш как страда - безценно,
за всичко останали си има линукс...
или поне XP :wink:

Все пак виж конфигурациите на щайгата, а и дали самата виста е настроена на тях, пък ако разбираш я преинсталирай, виж сериозно за вируси, че колкото и да са зле продуктите на майкрософт (изключвам notepad-a), подобен произвол, поне аз не съм имал. Са, мое да се дължи на много работи, освен на некадърността на разработчиците, то и ако ти е нов калъфа, дет имаш, дай му малко време, кой зане к'во са му правили докат' ти го дадат, щом върви с виста, 'начи някой си е ръчкал да я инсталира, а кой го знае колко е грамотен бил человечеца, нали имаш лаптопа с вече инсталирана виста, поне да знаеш по кой да викаш?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Apr 15, 2007 1:09 pm

Аз пък съм с Виста откакто излезе и нямам никакви проблеми като изключим ICS. Проблемите ти се крият в допълнителните приложения които са ти инсталирани на лаптопа от производителя.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Apr 15, 2007 1:20 pm

Ти тогава си рядък касметлия. Не знам от неграмотност ли или от какво, но мнозина изпищяха от тая Vista. Аз си я нябутах барабар с XP, та мислех и дял за линук да си оставя, ма това друга тема, е нямах проблеми, но много хора викаха. Та за проблема на Interpreter, помислих, че е от драйверите, ама щом му е лаптопа с Виста, едва ли първо е бил на XP, та би трябвало да са му сложили правилните. Но пък не съм запознат с лаптопите, чак толкова, та се чуда какви ще са тези приложения?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 15, 2007 2:24 pm

И на мен никога не ми се е случвало Вистата да прави такива неща, затова пък бившият ми лаптоп често си праеше квот си иска, особено щом стане дума за клавиатурата му. Обвинявай лаптопа, Вистата си е пушка :)
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Apr 15, 2007 5:06 pm

Аз също си взех лаптоп с Виста преди месец и нещо.
Даже 5 лаптопа бяха. Щото единия го сменях ненам колко пъти - тъпата Виста правеше проблеми с драйвърите на звуковата карта. Смених модела, което реши проблемите със звука, но се появиха такива с видеото. Да не говорим какво слонска мастодонтска гадост беше, деба - машина с 2 ГБ рам зарежда скапания Уиндоус по 5 минути.
Проблемът се решава много лесно - формат и слагаш ХР. Аз така направих - нито със звука, нито с видеото имам проблем, компа хвърчи. Виста ще си сложа след 2 години като й пуснат сървис паковете да й оправят бъговете.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Apr 15, 2007 5:32 pm

Както каза Мор проблемата е в лаптопите. При мен се държи изключително стабилно, без никакви проблеми, при положение, че правя на компа такива перверзни неща което на един нормален потребител не могат и да му хрумнат. Рестартите са около веднъж седмично и то защото тока има навика да спира.

Проблема е, че това което идва с лаптопа не е виста, а някакъв боклук с който идват всякакви мизерии доставени от производетиля, както и някакви много мизерни security пакети от рода на Norton и McAfee.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Apr 15, 2007 5:38 pm

Е и промоционалите 512 рам с които продават в момента лаптопи /Тошиба/ с Виста :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Apr 15, 2007 5:43 pm

Xellos wrote:Е и промоционалите 512 рам с които продават в момента лаптопи /Тошиба/ с Виста :shock:
1. Тошиба и лаптоп могат да присъстват само в изреченитето " Тошиба не са лаптопи". По-голями пръчки на пазара май са само Сони.
2. Тези идват с Висата Basic - която не е виста.
3. Никога не купувай тахника на промоция - има си причини затова.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Sun Apr 15, 2007 6:27 pm

Мииии и аз съм на лаптоп - HP Notebook 6120 (май е точният модел). Слава богу, не съм на Виста, а на ХР. И понякога пак ми прави номера! :roll:
И определено имам нужда от пакет напътстивя относно уифи, вирлес и нещо което се казва Женерик Хост Уин32 (някаква "грешка" която ми блокирва звук и уирлес), което ме кара да ристартвам по няколко пъти докато се разкара!!! :lol:
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Apr 15, 2007 7:22 pm

Xellos wrote:Е и промоционалите 512 рам с които продават в момента лаптопи /Тошиба/ с Виста :shock:
Кселос, не можа ли да кажеш нещо по-окуражително, то моя точно такъв :( Е ъпгрейдваха го до 1 Г но все тая. Бтв сериозно мисля за Линукса, но нямам един познат да ме увери, че е напълно съвместим с док-ове, шрифтове, че има съвместими приложения и т.н. И въобще много ли е по-различно.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Apr 15, 2007 7:35 pm

Зависи кой линкус, ма не вярвам си вземеш от тия предишните - демек дос. Сега тия с графичния интерфейс много напомня виндоуса, само дет е по-добро, ако разбираш ще си направиш машината на пустиняк. Приложенията си вървят с линкоса, то си ти трябва цяла нова файлова система за дяла, който отделиш, ма предполагам, че тия работи си ги знаеш. Моя съвет е, намери си кибунти дистрибуцията, около 150 mb на буутващо цд, и си я пусни, просто да видиш как е. Работата е там, че буутващото цд на някои хора върви по-бързо от инсталиран XP, та си вади изводите.
Машината ми е силна, само дето е с 512 рам и вистата не прави проблеми, на един приятел му тръгна на 256 :wink: Сега съм си на XP, де, но не по-други причини, просто ме по-радва, а не, че е по-добро, ма те тия не смениха дори файловата система.
To уж щеше да има нещо по-яко от NTFS - ядец...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 16, 2007 3:35 am

Не й е добре на Вистата 1 ГБ РАМ. Поне 2 си трябват. Първият модел лап-топ който опитах беше така и много му тежеше. Иначе аз пробвах и с тотално анихилиране на малоумните ACER-ски програми, които идват в комплект с машината, ама това не ми оправи звука. Моята Виста версия беше някъф Home Premium edition.
Как да е де - под ХР си е идеалка. Да не говорим че повечето програми, които ползвам още нямат читави версии за Виста.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 16, 2007 9:08 am

Естествено, че няма драйвери за всичко, стига сте бучали. Като излезе ХР-то, белким имаше драйвери за всичко. Глупости. Това не е работа на Майкрософт и Виста, а на разработчиците на хардуер. Същото и с програмите (95% от тестваните от мен бтв вървят без никви проблеми на Виста).

на 1Г рам никога дори БЕГЛО не ми е засекъл компютърът. Забива понякога като почнеш да го гавриш, не е съвсем стабилярка, но определено няма проблеми откъм РАМ.

Трубадуре, айде поне давай по-сериозно, преди да почваш така компетентно да даваш акъл за Линукс. Едните били досовски, другите графични... :shock: но коммент. И се казва "кубунту" това, което имаш предвид. Виж, за фиаското с WinFS напълно съгласен. А Интерпретъра по-горе е написал, че трудно се оправя с указанията в knowledge base на Майкрософт, ти му разправяш, че сигурно сам си знаел, че е различна файловата система (и какво изобщо е файлова система) :)

Та, Валери, под Линукс OpenOffice чете док файлове без особени проблеми стига да е само текст. Таблици и такива неща - по-добре не. С шрифтовете едва ли ще имаш проблеми.
This is it. Ground zero.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Apr 16, 2007 9:19 am

Да, ама когато излезе XP почти всичко си работеше сравнително сносно и с generic драйверите, което явно не е случая с Виста.

Иначе се присъединявам към тези, които твърдят, че проблемът е по-скоро с лаптопа - преди две години бях си взел доста стабилно HP, с Windows XP, което се очакваше да върви като пушка, но не би. Не знам защо, но нещо ми се струва че още много вода има да изтече преди лаптопите да бият по стабилност и производителност настолните компютри, дори и продажбите на лаптопи да растат. Не отричам че има много хубави оферти, с почти никаква разлика в мощността на хардуера, но според мен комбинацията от производителност и стабилност при лаптопите още куца.
This signature is not yet rated