Ми и аз досега не постнах, защото вчера нямаше как да имам нещо различно като реакция от:
И двата филма са абсолютно гениални препратки към 70-тарските и 80-тарските B-филми. Сами по себе си не са оригинални, но начинът, по който са подходили към тематиката определено е необичаен... А и на практика взимат всичко най-хубаво от въпросните B-филми и го правят n пъти по-велико! В салона нямаше много хора, но бяха правилните хора и от-до всички се търкаляхме от смях и болен кеф!
Да ви кажа доскоро въобще не бях фен на Родригес; кефех се умерено на първия Desperado и From Dusk Till Dawn ми харесваше все повече с поредни гледания, но след Sin City и Planet Terror ми стана тотален любимец!
Колкото до тарантиновия филм, той не се опитва да се мери с по-"големите" му проекти, но има потенциала да стане не по-малко култов. Започва бавно , но в края на краищата всичко си идва на мястото по най-перфектния възможен начин. И струва си да се отбележи, че вероятно е правен с неземно нисък бюджет, за което еваларката. Наистина е постигнал много с малко. Реално един бар и 4 коли са всичко необходимо за заснемането му!
А трейлърите... до един са смазващи! И аз като 99% от хората, отишли на Grindhouse излязох от киното с мисълта УМИРАМ ДА ГЛЕДАМ МАЧЕТЕ!!! и се изкефих до дупка, като видях, че филмът НАИСТИНА ще бъде направен. Бас ловя, че и Родригес в началото го е имал просто за яка гавра, но бързо е усетил невероятния потенциал на това да използва свръх култовия Дани Трехо за главна роля!
Като заключение, на тези два филма не мога да им дам нищо друго освен 10+/10. Едно на ръка, че са великолепни, друго, че ги получаваш на цената на един. При първа възможност отивам да ги гледам пак. Между другото абсолютен срам е че няма особено големи печалби от първата седмица (явно пускането на филми по подобен нестандартен начин не понася на манталитета на днешните пуканкоядци), но се надявам мълвата да плъзне скоро.
п.п. Преди филма имаше и още един допълнителен "трейлър", Hobo with a Shotgun, надявам се да не го разкарат от българския рилийз, брутален е!