Grindhouse

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Amos Trask
Aes Sedai

Grindhouse

Post by Amos Trask » Thu Apr 12, 2007 3:46 pm

Предполагам всички сте чули вече за съвместния проект на Тарантино и Родригес - два филма, обединени в едно, с цел зверско grindhouse гледане. Само че тва е онли в Америка (а скоро май и там няма да е така, но да не се отклоняваме). В чужбина филмите са си разделени и леко удължени. Днес разбрах кога ще са премиерните дати у нас:

:arrow: Quentin Tarantino's Death Proof - 8 юни
:arrow: Robert Rodriguez's Planet Terror - 22 юни

Anyone excited? :D
:shark:
Feel the summer!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Apr 12, 2007 3:53 pm

Хехехе, аз! Чакам го бая отдавна и яко се разярих като разбрах че навсякъде ще е"разделен"! Но май ми е далечко да ходя да ги гледам до София!! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 12, 2007 4:15 pm

Аз съм много далеч както от Тарантино фен, така и от жанровия ентъртейнмънт, на който грайндхаусът е достоен епитом.

http://youtube.com/watch?v=j8ZYBz5hCkE& ... ed&search=

Въпреки това се кефя. Изглежда, че ще има много ирония - а и задължителната визия.

Лошото е, че иронията не се продава и филмът се издъни доста лошо на кинопремиерата си миналия уикенд. Другото ама наистина лошо е, че се издъни въпреки че (или може би защото) бяха два филма на цената на един. Та ние ще трябва да плащаме двойно, за това, което американците не пожелаха и на половин цена. :roll:

Поне ще мога да погледна първо единия филм - и евентуално да скипна другия. Лошото е, че предпочитах Родригез, а неговият го дават две седмици след Тарантино?! :?

Амос, силно съм изненадан, че си възбуден от тези филми. :D И съм много благодарен за инфото! Keep it up! Юни наистина се очертава много добър, въпросът е кво ще правим дотогава - или поне до май.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 12, 2007 4:23 pm

Попрочетох туй-онуй за това нещо и гордо заявявам, че ще го скипна. Изглежда ми неиронично тъпо. Разбира се, ако достатъчно мои хора го изгледат и ми представят нотариално заверено свидетелство, че нещото е гледаемо, може и да се жертвам. :roll:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Apr 12, 2007 5:06 pm

shayhiri wrote:Амос, силно съм изненадан, че си възбуден от тези филми. :D
Няма за какво да си изненадан. :D Това, че не припадам по наблъскани с CGI филми като 300 не значи, че не обичам здравия, остроумен, добре поднесен екшън. А Тарантино му е майстор! 8-) Родригес също. Забележи обаче как не преливам от суперлативи два месеца преди тукашната премиера, а само изразявам умерен ентусиазъм от предстоящото гледане. :P

Марфе, в тая връзка, да скипнеш филм на Тарантино? Трейлъри и прочие привюта може да изглеждат всякак, но бате Куентин досега не е разочаровал. Най-малкото си заслужава човек да му даде шанс. А и според всички прочетени от мен отзиви, "нещото" е силно гледаемо. :D
:shark:
Feel the summer!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 12, 2007 6:06 pm

Пуснаха им трейлърите в киното като ходих сега на 300 и аз много мощно им се наточих. Ш'съ гледат!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Apr 12, 2007 6:39 pm

Тарантино майстор на екшън, не мисля, но не това е темата. Всъщност филмите очаквам да са доста добри, за сега съм прочел само сценария на Planet Terror. И е як. Трепане и кървища, бая псувни и така... сладурско :wink: Аз много се радвам на graindhouse-a, въпреки че съм изгледал малко филми. Но това тук е grindhouse, само че с бюджет на скъп холивудски филм, все пак са дали 50 милина, да постигнат качество на лентата и на визията, на филми с бюджет, равняващ се на две кафета. Че филмите ще се гледат - така е, няма как друго да е. Още по-хубаво е, че тази година ще се възроди и Хелоуин, а за него не очаквам да е поредната бозица, както предхождащите го. Просто ще е нов прочит на оригинала и като гледах трейлъра, а режисюр е и Роб Зомби, демек яко секс и насилие. Добра година се очертава.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Apr 12, 2007 6:42 pm

Ай лъв ю ол шоу мъч!!!!!!! Ето какво става кат не гледаш трейлъри, не знаеш какво ще излиза. Но от друга страна сега няма да знам нищо предварително, ех кеф кеф! Така трябва да се гледат филмите!

:ghostche:

Grindhouse (No Passes)
191 mins

coarse language,gory scenes,violence,substance abuse
Thur Apr 12:
9:00

:panda:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 12, 2007 10:41 pm

Забирам мексиканката и отиваме още днес. Грайнд, бате!

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 13, 2007 10:39 am

Un-fuckin-believable!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Просто ГЕНИАЛНО! ТОВА беше ЕБАСИ 3-часовия оргазъм. Тотално ме издухаха и двата филма. Аз....просто не знам какво да кажа....

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 13, 2007 10:42 am

Предполагам нещо като с какво са те издухали 8-)
This is it. Ground zero.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Apr 13, 2007 11:23 am

Amelia wrote:Un-fuckin-believable!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Просто ГЕНИАЛНО! ТОВА беше ЕБАСИ 3-часовия оргазъм. Тотално ме издухаха и двата филма. Аз....просто не знам какво да кажа....
Я кажи бяха ли включили трейлърите на фалшивите филми. Че то това ми е по-важно от самите филми :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 13, 2007 6:01 pm

Бяха. А два от фалшивите филми предстоят да бъдат заснети бтв.

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Apr 13, 2007 6:17 pm

Знам само за Мачете, че ще се снима, то майче вече се и снима, ама денят на благодарността, с бруталното "It's blood. Son of a b***" и онова за жените върколаци в СС, малко ме съмняват :wink:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Apr 13, 2007 9:29 pm

Ми и аз досега не постнах, защото вчера нямаше как да имам нещо различно като реакция от:

:neutral: :? :o :shock: :) :D :D :D :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

И двата филма са абсолютно гениални препратки към 70-тарските и 80-тарските B-филми. Сами по себе си не са оригинални, но начинът, по който са подходили към тематиката определено е необичаен... А и на практика взимат всичко най-хубаво от въпросните B-филми и го правят n пъти по-велико! В салона нямаше много хора, но бяха правилните хора и от-до всички се търкаляхме от смях и болен кеф!

Да ви кажа доскоро въобще не бях фен на Родригес; кефех се умерено на първия Desperado и From Dusk Till Dawn ми харесваше все повече с поредни гледания, но след Sin City и Planet Terror ми стана тотален любимец!

Колкото до тарантиновия филм, той не се опитва да се мери с по-"големите" му проекти, но има потенциала да стане не по-малко култов. Започва бавно , но в края на краищата всичко си идва на мястото по най-перфектния възможен начин. И струва си да се отбележи, че вероятно е правен с неземно нисък бюджет, за което еваларката. Наистина е постигнал много с малко. Реално един бар и 4 коли са всичко необходимо за заснемането му!

А трейлърите... до един са смазващи! И аз като 99% от хората, отишли на Grindhouse излязох от киното с мисълта УМИРАМ ДА ГЛЕДАМ МАЧЕТЕ!!! и се изкефих до дупка, като видях, че филмът НАИСТИНА ще бъде направен. Бас ловя, че и Родригес в началото го е имал просто за яка гавра, но бързо е усетил невероятния потенциал на това да използва свръх култовия Дани Трехо за главна роля!

Като заключение, на тези два филма не мога да им дам нищо друго освен 10+/10. Едно на ръка, че са великолепни, друго, че ги получаваш на цената на един. При първа възможност отивам да ги гледам пак. Между другото абсолютен срам е че няма особено големи печалби от първата седмица (явно пускането на филми по подобен нестандартен начин не понася на манталитета на днешните пуканкоядци), но се надявам мълвата да плъзне скоро.

п.п. Преди филма имаше и още един допълнителен "трейлър", Hobo with a Shotgun, надявам се да не го разкарат от българския рилийз, брутален е!